Nekem sem igazán jött be a 7. rész, a 8. részben meg volt pár ellentmondás és wtf pillanat. Amúgy valószínűleg úgyis megnézik sokan ugyanúgy, még azok is, akiknek egyik rész sem igazán tetszett. Megnézik, úgyis puszta kíváncsiságból még ha nem is moziban. Nekem sem tetszett ez a két rész, de ettől függetlenül kíváncsi vagyok a lezárásra. Attól, hogy valakinek nem tetszett még simán beszélhet róla, én mindig kíváncsi vagyok a véleményekre, akár tetszett akár nem, akár más véleményen van. A probléma csak akkor van, ha az átmegy alpári stílusba. Amúgy nem is az a legnagyobb baj, hogy nem ugyanaz rendezte mindhárom részt, ettől még simán sülhetett volna ki valami jó, inkább azzal volt a bibi, hogy valszeg marhára nem egyeztettek egymással, bár az én meglátásom szerinte Rian Johnson volt az aki a saját feje után ment, de ez csak az én meglátásom. Azt aláírom, hogy a rendező tudja minél jobban kezelni a kritikákat, de azért amit Rian leművelt az mindennek az alja volt, abban egyetérthetünk. Nálam az már eléggé nem szimpla "tudom kezelni a kritikát", ha minden problémát hárít az ember és előadja, hogy ő tévedhetetlen, sőt átmegy trollkodásba sokszor, amivel csak olajat önt a tűzre. Szóval eddig az egyetlen pozitívum, amit mondani tudok a 9. résszel kapcsolatban, hogy nem Rian Johnson rendezi. Valamilyen szinten az is jogos, hogy az új trilógiában nem születtek igazi karakterek. Számomra egyedül Kylo az, aki ér valamit, Luke karakterét sajnos sikerült kiherélni. Rey-t nem tudom komolyan venni, Finn az a nagyszájú beszari alak, akitől mindig is falra másztam, Poe-t a 7. részben még bírtam, de már a 8. rész elején elvesztette a varázsát. Csak, hogy megkerüljük a felesleges kört, nekem is a Zsivány Egyes a kedvencem az új részek közül. Érdekes módon, ott a főszereplő nővel egyáltalán nem volt bajom, róla el tudtam hinni, hogy talpra esett és komolyan lehet venni, ellenben Rey olyan hatást kelt, mintha egy Disney hercegnő fénykarddal hadonászna. Abszolút nem a lehúzás a célom, csak elmondom a véleményem.
Amúgy senki sem állította, hogy Lucas filmjei közül mind tökéletes volt, csupán arról van szó, hogy az ő hibái még mindig kisebbek voltak, de ez csak személyes vélemény.
Én most azt veszem észre Abramsen, hogy valahogy próbálná helyrehozni a hibát, amit mint előttem is írtak elég nehéz lesz. A teaserben nekem az jött le, hogy megint elég erőteljesen próbál a nosztalgia faktorral operálni, de ugyanakkor merész is akar lenni. Előbbi még visszaüthet, mert oké, hogy a 7. részben ezt beadta a nagy visszatérésre, de újra ezt csinálni azért elég furcsa. Mindenesetre még ha messze nem is ez az a film, amit nagyon várok, attól kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.
"Not everyone dies because they want to die. Most of them die against their will."
"I was so possessed by the demon of anger that it disfigured my face."