Én sem hinnem, hogy E.N.D megjelenne az 500. fejezetben. Elvileg még van 4 spriggan, akik még egyszer sem lettek lenyomva, és egy spriggan elleni harcra kb. 2,5-3 fejezef van szánva. Azt meg nem hinném, hogy bejönne egy új "főgonosz" a történet kellős közepén. Azt ellenben nem tartanám kizártnak, hogy valamilyen fontos dolgot tudnánk meg E.N.D. -ről, pl. hogy lehet előhívni. Ha valamilyen tartalmi extrát kapunk az jubileumi fejezetben akkor két tippem lenne, amire mondjuk fogadni is mernék. Az egyik, hogy Juvia és Gray nyíltan is összejönnek és elcsattan egy smaci. Ha jól emlékszem csókjelenet nem is volt még az soha a történetben. A másik tippem a Fairy Heart lenne, hiszen az egy hatalmas mágia, amiért ez az egész háború folyik, mégis keveset tudunk róla( csak annyit, hogy hatalmas ereje van, Mavis testében található -még legalábbis- és nem meri senki sem használni). Azt ellenben nem tudjuk, hogy pontosan mire is képes és hogy lehet vele legyőzni Achnot. Talán ezzel kapcsolatban derül ki valamilyen új dolog.
A mostani vonat és busz utazásom során, amin unalmamban az animét néztem( S osztályú vizsga részeket) szintén egy érdekes következtetésre jutottam. Nagyon hasonlít August és Hades. Mindketten kisujjból tüzelnek és nagyon hasonlítanak is, kivéve August maori tetkóit. Az volna a gyanúm, hogy August elérte a mágia mélységeit és rájött mi az EGY mágia( amit Hades is keresett), így minden mágia ismerője lett. Ezt szerette volna elvileg Hades is, csak ő távútra jutott és a sötétségbe veszett.