Ha már felhoztad, a nyárinál szerintem jobbnak ígérkezik az őszi, de a téli valóban erősebbnek mondható, de ez persze egyéntől függően különbözhet.
Meglátva a Kaguya-samát a felsorolásodban...
https://i.kym-cdn...41/075.jpg
----------
Egy kis nyári összegzés.
Asobi Asobase
A Nichijou spirituális utódja lett nálam. Tudatlanul belemenni, látni és hallani az OP-t, megnézni egy részt, majd látni és hallani az ED-t egy megfizethetetlen élmény volt. Határtalan őrület, amit Hanako seiyuujének kimagasló teljesítménye megkoronázott.
Chio-chan no Tsuugakuro
Remekül visszaadta a manga által nyújtott élményt, amihez újfent ki kell emelnem, de kellett egy jó seiyuu gárda. Gyakorlatilag nem tudok gyenge pontot mondani a hangok közül. Némi negatívum azonban illeti a minőséget: Eredetileg tavaszra volt kitűzve, de a diomedéa élete első két szezonos animéjét csinálta, ezért elhalasztották a Chio-chan premierjét nyárra, és bizony látszott, hogy nem volt eleresztve óriási költségvetéssel, szerintem még át is irányítottak róla embereket a Beatless-re. A borzasztóan egyszerű hátterek 2018-ban nagyon erre utalnak. Mindenesetre rendelkezett olyannal, ami Kubo Tite kedvenc oldala volt a Bleach-ben, ez pedig a "A Szív". Az utolsó részben lévő "bloopereket" és előzetest a manga hátralévő eseményeihez kelőképp kreatívnak tartom.
Hataraku Saibou
"Egyszer volt... az élet" animés kiadásban. Szórakoztató időtöltés, remélem, hogy több évad is lesz belőle.
High Score Girl
Ennek is aztán szép a története... Még 2013-ban lett bejelentve az anime, aztán volt valami bökkenő a mangával és a szerzői jogok használatával bizonyos feltüntetett játékok esetében, ami odáig vezetett, hogy gyakorlatilag a manga végeztével ért véget az anime is, de csak olyan 40%-át dolgozta fel. Nem volt rossz, bár leegyszerűsíthető CAPCOM reklámként, némi 90-es évekbeli játékterem korszakkal fűszerezve. Románcnak viszont nem megy el. Oono nemcsak, hogy az első lány szerepét tölti be, az elzárt ojou-sama effektust is kegyetlenül játszik szerepet nála, "sajnálnunk kell", mert nem lehet/nincs átlagos élete. Hidaka ilyen körülmények mellett jött be másodikként. Nem tennék fel egy jelentéktelenebb összeget sem a győzelmére, ugyanakkor tisztában volt vele, hogy mire vállalkozik, még sem tudta elengedi az érzéseit. Mindenkinek egyszerűbb lett volna, ha Haruo nem csak a játékokba szerelmes egyértelműen, hanem ki is mondja, amit ki kell.
Satsuriku no Tenshi
Zseniális ötlet egy 16 részes animét elvágni a 12. résznél, és a maradékot a televíziós sávhiány miatt neten közölni, exkluzív felületen. "A barmok majd megveszik BD-n!" Marketingből jeles. Ezt félretéve, nehezen emészthető darab. Nem halmozza el az embert válaszokkal, ami nem feltétlenül hátrány egy rejtélynél, de cserébe nem is rágom le a körmöm, a szereplők meg nem tudják a hátukon cipelni az animét. Én már azzal is elégedett leszek, ha megválaszolják a kérdéseimet, és már felejtem is el az egészet. Ezért nem szeretem a játékadaptációkat általánosságban. Még a rövidebb, kedvelt játékok sem működnek az esetek túlnyomó többségében animeként. A Satsuriku is ebbe a kategóriába tartozik. A japánok szeretik, de az animéből lövésem sincs, hogy miért. Pedig tényleg nem hosszú játék, nem csapták össze az adaptálását. A RÉCSÁ GÁDONÁHT érintő csavart sikerült 2 résszel a bekövetkezése előtt eltalálnom. Ennyi diadal járt nekem.
Kis korrekció: Úgy tűnik, mégis megkapjuk a maradék 4 részt, csak volt egy hét szünet.
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."