Szerintem félreértitek. Persze én is csak találgatni tudok, de pár dolog azért biztos:
1. A sárkányölő mágiához, ellentétben azzal, amit Csibe mondott, nem kell a sárkánymag, legalábbis ez alapján: http://naruto-kun...ail/514/19 csak egy mellékhatása a sárkányölő mágiának, mert azt az emberi test nem bírja kezelni.
2. http://naruto-kun...Tail/516/9 A sárkányok megállították a sárkánymag növekedését, de Natsunál a démonmag problémát okozott.
( http://naruto-kun...ail/516/10 Egyébként ez az oldal is bizonyíték arra, hogy a sárkányölők nem a mag miatt tudják használni a mágiájukat, az csak egy... "mellékhatás".)
Az tény, hogy a manga magyarázata a sárkánymagról eléggé hézagos (bár ez még később változhat), de a hézagokat ki lehet következtetni, gondold végíg, az alapján, amit eddig tudunk a sárkányölő mágiát nem lehet csak úgy megtanulni, elsajátítani, kell hogy legyen valami katalizátor, ami képessé tesz a használatára.
Luxus és Cobra esetében ez ugye a lacrima (tudom, Sting és Rogue testében is van, de nem ettől tudják használni a mágiájukat).
A valódi sárkányölőknél pedig a sárkánymag kell, hogy legyen, persze az van a mangában, hogy bizonyos emberekben elkezdett csírázni a bennük lévő sötétség miatt, de nem mond olyat, hogy a többiben nem volt, valaminek kellett lennie, mert ha a fentebbi logikából indulok ki, akkor nem tudnának csak úgy sárkányölő mágiát használni.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy 5 db igazi sákányölő van és "véletlenül" mindben van sárkánymag, amit ugye el kellett nyomni, ilyen véletlenek még a mesékben sincsenek. Szerkesztette: Csibe - 2017.02.07. 22:03
Fú igen most kövezz meg hogy a Naruto vége óta közöm nincs az egészhez és elfelejtettem egy nevet. Ezek a Gajeel belemagyarázások meg csak azért működőképesek mert "főszereplő" azáltal hogy sárkányölő. Vicces hogy azt mondod mégcsak mágiát se használt miközben Bloodman elnyomta a tartaros teljes repertoárját egy erősített memento morival karöltve.
Attól hogy elégetett egy pecsétet meg egy pacsnit még nem tudja újra mozgásba lendíteni az időt.
Juvia neked hogy volt szép lezárás? Ez volt a legocsmányabb amit tehetett vele Mashima.
Az egész amit Mashima csinált hogy kinyírta a 600000 éves Makarovot de sztem őt is csak azért hogy ne kelljen hatszortízahuszonharmadikon alkalommal még céhmesternek választania újra.
Csibe
De a lacrimába se kerül bele csak úgy a sárkányölő mágia. És ha eredetileg a sárkány mag kell a használatához, akkor a lacrimába is az van elzárva. Ami azt jelenti, hogy semmi értelme a lacrimába zárt sárkányölő mágiának mert 400 éve kellett, hogy készítsék őket, de akkor simán csak oda kellett menni a sárkányhoz, hogy tanítsa. És akkor a 2. generáció lacrimái meg 400 évig nem kellettek senkinek? Sting és Rogue meg pont találtak a saját elemükhöz illő lacrimát, vagy 400 éve kapták? Mert akkor Natsuék miért nem kaptak? A sárlányölő lacrimára az egyetlen logikus magyarázat az, hogy a jelenben készítik mesterségesen. De az lehetetlen mert hogyan reprodukálják a sárkányölő mágiát, ha azt se tudják, hogy milyen? És hülyeség is mert akkor nem lennének olyan ritkák a sárkányölők.
Germa
Nincsenek itt Gajeel belemagyarázások. Natsu által már láttuk, hogy mire képes egy sárkányölő DF-ben. Természetes, hogy a többi sárkányölőtől is elvárom. Addig meg meg ne haljon már. Vagy ha Bloodman olyan gyenge volt, hogy még mágia sem kellett a legyőzéséhez, akkor ne haljon már meg Gajeel ilyen béna módon. De ha nem hiszel nekem, akkor belinkelem mind a három oldalt ahol Gajeel DF-ben volt. http://naruto-kun...ail/487/23 http://naruto-kun...ail/487/24 http://naruto-kun...ail/487/25
Csak üt meg rúg. Még csak át sem változtatja a végtagjait fegyverré.
Nem azt mondtam, hogy el tudja indítani az időt, hanem azt, hogy el tudja égetni a mágiát ami megállítja. Ha már beborította lángokkal a testét, amikor Dimaria használta rajta a mágiáját, akkor abban a pillanatban el is égette.
Juviával meg nemtom mi bajod van? Vagy te most arról beszélsz, hogy mégsem halt meg?
Tudom hogy csak ütött és rúgott, visszanéztem, nem szoktam a levegőbe beszélni csak arra akartam utalni hogy ez mennyire szánalmas már. Oké hogy Dragon Force és a sárkányoké a világ meg minden de ennél azért többet is nyújthatott volna ez a harc.
Igen, engem felháborított hogy Juvia nem halt meg.
Tegyük fel hogy úgy van ahogy te mondod. Akk Natsu bármilyen ethernanot eltud égetni vagy csak amit lát materiális varázslatot? Mert Dimaria képessége sztem az előbbibe tartozik és a levegőben levő ethernanot használja az idő megállítására. Második kérdés: Akk szted Natsu letudja égetni Dimariáról a God Soult? ( ez nem kötözködés de mostmár elkezdett komolyan érdekelne hogy hogy gondolod.)
Pont ezt mondtam Gajeelnál, hogy egyszerűen nem mutatott még annyit, hogy ki lehessen nyírni.
Juviát félreértetted. Mivel végül nem halt meg, nem volt semmilyen lezárása a karakternek, ezért nyilván úgy értettem, hogy szép lett volna ha úgy is marad.
Csibe írta:
Az tény, hogy a manga magyarázata a sárkánymagról eléggé hézagos (bár ez még később változhat), de a hézagokat ki lehet következtetni, gondold végíg, az alapján, amit eddig tudunk a sárkányölő mágiát nem lehet csak úgy megtanulni, elsajátítani, kell hogy legyen valami katalizátor, ami képessé tesz a használatára.
Luxus és Cobra esetében ez ugye a lacrima (tudom, Sting és Rogue testében is van, de nem ettől tudják használni a mágiájukat).
A valódi sárkányölőknél pedig a sárkánymag kell, hogy legyen, persze az van a mangában, hogy bizonyos emberekben elkezdett csírázni a bennük lévő sötétség miatt, de nem mond olyat, hogy a többiben nem volt, valaminek kellett lennie, mert ha a fentebbi logikából indulok ki, akkor nem tudnának csak úgy sárkányölő mágiát használni.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy 5 db igazi sákányölő van és "véletlenül" mindben van sárkánymag, amit ugye el kellett nyomni, ilyen véletlenek még a mesékben sincsenek.
Szerintem nem kell semmiféle katalizátor. Miért kéne? Egészen addig, amíg Mashima nem hozta be a sárkánymagot, erre semmilyen utalás nem volt. Kétféleképpen lehet sárkányölőmágiát használni:
1. Lacrima- erre a magyarázat az lehet, hogy láthattuk, hogy a halál után hátramarad sokszor mágikus energia, akár évszázadokon át. És a mágikus energiát össze lehet gyűjteni, hiszen Mystgun is megtette, a Phantom ellen Makarovval. Aztán a sok mágikus energiát összegyűjtik egy lacrimába, amiben megmarad, és gondolom van rá mágia, hogy az a bizonyos energia reprodukálódjon. Aztán beültetik egy emberbe, az megkapja a mágikus erejét. A technikákat meg könyvből, feljegyzésekből is meg lehet tanulni, márpedig biztos, hogy vannak feljegyzések a sárkányölőkről, ismert mágia, mégha ritka is lett mostanában.
2. Odamész egy sárkányhoz, és megkéred, hogy tanítson. Ennyi. Nyilván nem mindenki alkalmas rá, gondolom, erősnek kell lenned, hogy elbírja a tested azt a mágiát. De amúgy ennyi.
A sárkánymag mindenkiben kifejlődik, mivel a sárkánymágiát nem tudja kezelni az ember teste. Nyilvánvaló, hogy nem véletlenül van az 5 sárkányölőben sárkánymag, mindenkiben kifejlődik a jelek szerint, aki természetes úton használja a mágiát, de az nem az oka a mágiájuknak, csak az okozata. (Legalábbis szerintem amit Eileen mondott, hogy egyesek megőrültek tőle, mások utazási betegséget kaptak, megint másokban pedig kifejlődött a sárkánymag, azt nem külön-külön kell érteni, hiszen Natsuékban mind kialakult az utazási betegség, és a sárkánymag is egyszerre. A gyenge akaratú és testű emberek meg gondolom nem jutottak el idáig, mert hamarabb beleőrültek a mágiájukba, és így alakul ki az Eileen által említett három "mellékhatás".)
Ha természetes módon használsz sárkányölő mágiát, akkor vagy gyenge vagy hozzá, és megkattansz, vagy erős vagy, és akkor nem bírod hirtelen az utazást, végül pedig elkezdesz sárkányosodni, mivel a tested túl gyenge ahhoz a mágiádhoz. Ennyi a történet.
Ebből ugye elvileg az következne, hogy hát akkor a lacrima a legjobb megoldás, csak gondolom egyrészt rohadt ritka, másrészt meg gondolom, hogy van valamiféle korlátja, amit mesterségesen nem tudnak átlépni. (Ebből kifolyólag is remélem, hogy Luxus és Cobra nem fog túlságosan nagy szerepet kapni Acnologia ellen, ez az 5 igazinak a feladata és küldetése, és szerintem csak ők alkalmasak rá.)
Persze ez nyilván csak egy elmélet, de még mindig ezt tartom a leglogikusabbnak.
Szerkesztette: Jon - 2017.02.08. 15:39
A Lachrimás résszel egyetértek (Bluenote mondta hogy a mágiád a testedből halál után is kinyerhető) de az is igaz hogy fogalmunk sincs hogy készül egy mágikus Lachrima.
Feljegyzések nem valószínűek mivel háborúban találták fel a mágiát és a háború után meg csak a bebörtönzött Eileen és Acno maradt életben.
Eileen nem azt mondta h másokban kifejlődött a mag hanem azt hogy csírázni kezdett (növekedni) vagyis alapból bennük volt. Jelen állás szerint Sárkányölő mágiát csak Dragon Seed és Dragon Lachrima segítségével használhatsz. Míg biztosra meg nem tudjuk hogy eltűnt a mag Natsuból addig ez a logikus felállás.
Am Eileen milyen Sárkányölő (Sárkány) volt? Bűvölő Sárkányölő? Ak Belserionnak is Bűvölés volt az eleme?
Nos jó kérdés milyen sárkányölő lehetett Eileen. Nem is használt ilyen mágiát, csak a sajátját a megbűvölést, meg nyilván tüzet is okádott sárkányként de azt nem nevezném mágiának. Elméletben - szerintem - lehet egyszerre több ugyanolyan sárkányölő is. Annyi biztos hogy ő volt az első ezért lehet hogy akár több fajtát is tudott használni?
Mindenki csak a belé Sárkánymagot helyezőét tudja használni az fix.
Kivétel ha kajol vmilyet.
Én is tűzre gondoltam de az azt jelentené hogy még csak ki se használta a Sárkány potenciálját.
Belserion is Tűzsárkánynak tűnik de nem tudom hova tenni azt hogy Erénysárkánynak hívták.
Igen eddig a GMG-s 7 sárkány közül 3-nak tudjuk 2-nek sejthető és 2 teljesen kérdőjeles elemiségileg. Plusz nem tudjuk Belserion, Eileen és Acno (remélem nem így ölik meg és kiderül) elemiségét.
Serenát meg se említsük kinek 8-ból 4 elemét ismerjük csak és az alapmágiájáról lövésünk sincs.
Kicsit fölös volt ennyit behozni ha nem dolgozza ki.
AFR írta:
Feljegyzések nem valószínűek mivel háborúban találták fel a mágiát és a háború után meg csak a bebörtönzött Eileen és Acno maradt életben.
Eileen nem azt mondta h másokban kifejlődött a mag hanem azt hogy csírázni kezdett (növekedni) vagyis alapból bennük volt. Jelen állás szerint Sárkányölő mágiát csak Dragon Seed és Dragon Lachrima segítségével használhatsz. Míg biztosra meg nem tudjuk hogy eltűnt a mag Natsuból addig ez a logikus felállás.
Szerintem meg nagyon is valószínű, hogy maradtak fent feljegyzések. Az a háború évekig tartott, és egyébként egyáltalán nem biztos, hogy Acno rögtön ki tudott nyírni mindenkit, a háború alatt, simán lehet, hogy sokan elbújtak, és egyszerűen öregségben meghaltak (ahogy Eileen is el tudott bújni előle). Szóval simán lehet feljegyzés, főleg, hogy bár elvileg 400 évig senki sem használta a mágiát, mégis nagyon sokan ismerik.
A csírázás-növekedés dolgon meg nem érdemes fennakadni szerintem, ez egy magyar kifejezés, ha valaki tud japánul, akkor ő esetleg megnézhetné.
Addig viszont szerintem éppen hogy az a logikus felállás, hogy a mágiához nem kell semmiféle sárkánymag, mert erről egyébként senki sem beszélt eddig, és Eileen mondókájából sem ez jön le, ha a kontextust is figyeljük és nem ragadunk le a "csírázás" kifejezésen.
Szerk.: http://mangafox.m...14/21.html
"would begin to sprout" - ez ugye önmagában azt jelenti, hogy elkezd hajtani. De ha megnézed az előtte lévő szavait Eileennek:
"began to gnaw away" - elkezdte szétrágni. Vagyis az az erő, amit használtak elkezdett a "gazdája" ellen fordulni. Én ebben nem látom azt, hogy ez már eleve elkezdődött, nem. Hanem amikor használták, a mágia szépen-lassan elkezdte pusztítani őket, ilyen vagy olyan módon.
Miért lenne benne eredetileg mag? Semmiféle magyarázat nincs erre. Tegyük fel, hogy egy sárkány nem csak tanítja az embert, hanem a tanítás folyamatában belebűvöli a mágiáját. Eileen anno belebűvölte belebűvölte a mágiáját Nineheartba, attól még nem lett Nineheartba Eileen-mag Az egy mellékhatás.
Legalábbis számomra ez a logikus.
Ha kapunk egy ködös infót, akkor hirtelen nem kell mindent, 500 fejezetet és azok logikáját annak alárendelni.
Szerkesztette: Jon - 2017.02.09. 02:15
Pedig lenne értelme a dolognak. A mag(sárkányölő) elkezd csírázni(sárkányosodni) és végül növény(sárkány) lesz belőle. Eileen története alapján én úgy értelmezem a sárkánymagot, mint valami próbát, amit ki kell állni. Akik nem alkalmasak, azokban nem kezd el csírázni a mag, helyette megbetegednek, vagy őrjöngésbe kezdenek. Akik alkalmasak, azokban pedig el kezd csírázni. Ők azok akik elérhetik a sárkányölő mágia végső formáját, vagyis, hogy teljesen sárkánnyá változnak. Olyan ez mint egy egyetem. Aki nem üti meg a mércét az kihullik, aki meg igen az lediplomázik.