Írok egy kommentet, hogy Basti lássa, hogy egyébként olvasom a véleményeit, mert érdekel. Illetve, hogy megtörjem a bizánci Wall of Textet
[Naruto-Kun Projekt] Oyasumi Punpun manga (Tilos a spoiler!)
131. fejezet
Aikónak kellene Punpunt megölnie, és nem fordítva. Az a baj, hogy arra a pontra jutott a mű, hogy nem mondhatom azt, hogy meglepett vagy lesokkolt ez a hirtelennek érződő hangulatváltás. Csibe Punpun visszaváltozott az Ördöggé egy kötél látványától. Miért is ne? Egy flegma vállvonogatással konstatálva a reakcióm az, hogy "Oké.".
----------
132. fejezet
*Sóhaj*
Soha nem jó jel, ha sóhajtással kezdek. Említettem múltkor Punpun mosdatását. A szerző a jelek szerint szeretne rátenni egy lapáttal. Mi kapott komoly kiemelést az ominózus incidensnél? A fojtogatás és az idő múlása. De persze, Aiko anyja pont akkor tért magához hosszabb idő után, amikor Punpun átvett egy csomagot. Abban az egy-két percben. Egy ilyen agyonmagasztalt műnél elvárná az ember, hogy legyen valami (rejtett) bizonyíték arra, hogy Aiko állítása akár igaz is lehet. De nincs! Az semmit sem bizonyít, hogy Aiko belevágta a kést a testébe. Legalább, ha a test máshol hevert volna, de még az sem! És ezt így, ennyi idő után meri kinyögni Aiko...
*Középső ujját kecsesen kinyújtja*
----------
133. fejezet
Miért van Pegazus szabadlábon?
Hmm... Sachi volt a gyártüzes incidensnél lévő lány? Kicsi a világ. Megnéznék egy találkozót közte és Seki között.
Rosszabbra számítottam a gombnyomogatós meló kapcsán.
----------
134. fejezet
Nahát, Pegazus és a bandája egy szekta volt, ráadásul öngyilkos szekta? Nem is voltak gyanúsak...
Akkor gondolom Shimizu a robbanás martaléka lett. Nem ezt érdemelte, de ez egy ilyen mű.
Nagyon úgy tűnik, hogy Aiko fogja a teljes balhét elvinni. Abba mondjuk beleköthetnék, hogy mégis milyen mély gödröt ásott Punpun a holttestnek, hogy azt csak így, gyógynövény kutatás közben valaki megtalálja? Mindegy is, nem menekülhettek örökké.
----------
135. fejezet
Meglepne, ha a menekülésből jól jönne ki a párosunk...
Elkiabáltam. Remélem, hogy Seki és Shimizu is megússza. Seki óriási elismerést érdemel, hogy kulcsfontossági helyzetben felülkerekedett a traumáján.
Bontok egy pezsgőt a 18. oldalra. Csodás rezgések.
136. fejezet
Viszlát, Pegazus! Nem fogsz hiányozni.
137. fejezet
Egy újabb esete annak, hogy nem hatnak meg a sokkfaktorként bedobott történések, ha már magasról teszek a szereplőkre. Faarccal konstatálom a mostani agymenést is.
Nem először érte döfés Punpunt egyébként, de ott sem látszott nagyon, hogy meghatotta volna. Itt is a pont és a mélység ellenére még igen tevékeny. Már ha életben maradt az utolsó oldalra...
Köszi a fordítást!
Voltak kétségeim, hogy ha már az utolsókat rúgja, és nem értem, hogy ha már egy-két projektet végleg befejeztek/felfüggesztettek, ésmiért ne lehetne "felgyorsítani" ezt is, ha úgyis van olyan fejezet, amiben alig beszélnek - gondolom a lektorálás is idő igényes -, DE ez a fejezet... Olyan mindbreaket kaptam, hogy inkább türelmesen kivárom a végét.
DarknessRingo írta:
nem értem, hogy ha már egy-két projektet végleg befejeztek/felfüggesztettek, ésmiért ne lehetne "felgyorsítani" ezt is
Egy köszönet már régóta kijár nektek részemről, szóval nagyon szépen köszönöm a fordítást! Ez a manga teljesen megborít néha, a legújabb (139.) fejezet 5. oldalán konkrétan hangosan kiszakadt belőlem egy "Ne már, *insert rövid, gyakran használt trágár kifejezés here*!"
138. fejezet
Szerintem ez nagyon rendben volt. Látszólag a párocskánk is relatíve normálisan viselkedett...
139. fejezet
...Aztán jött ez. Miért? Mi szükség volt erre? Nem tudom, hogy mennyire lógott ez a levegőben (szerencsétlen szófordulat, elnézést kérek érte), de szerintem ez ismét egy sokkfaktor történés volt csak azért, hogy megdöbbentse az olvasót. Aiko (és Punpun is) hajlamos volt instabilan viselkedni, de akkor sem érzem azt, hogy erre az egészre hegyeződött ki egyértelműen a menekülésük. Főleg, hogy Punpunt látszólag sikeresen lebeszélte az öngyilkosságról.
----------
140. fejezet
Az utolsó oldalakat meg sem próbálom értelmezni.
Úgy tűnik, hogy Aiko teste és a kölykök is eltűntek, amire Punpun visszatért a helyszínre, ahol hagyta. Szerintem ebből is valahogy ki fog mászni.
----------
141. fejezet
Az igazi Oyasumi Punpun az elmebaj volt, amit közösen éltünk át a főszereplőnkkel?
Punpun annyi minden látszólag halálos sebet túlélt már, hogy valahogy nem hiszem el, hogy most sikeresen véget vetett az életének. Aiko kérését, mindkét kérését szembeköpné vele.
----------
142. fejezet
Sajnálom, hogy Yuuichi bácsi és Midori ennyire a háttérbe szorult. Legalábbis egy-két oldalon kívül alig szerepelnek már. Vajon Midori embert vagy csibét hoz majd a világra?
Jó volt látni a csajokat is. Legalább nem megy el az embernek az életkedve állandóan. És ezzel akkor megerősítést nyert, hogy Sachi volt látható a gyárnál a manga elején.
Nem tudom, hogy mit mondjak Shimizu amnéziájára... Miért kellett ez is?!
143. fejezet
Láss csodát, Punpun életben van. Feltettem volna rá egy jelentősebb összeget.
Maga a történések szépek voltak, már-már tündérmese szerűek Punpun szemszögéből. Hogy megérdemelte-e a kényelmesen kapóra jövő megmentést? Szerintem nem, de majd kiderül, hogy lesz-e komolyabb következménye a "kis" kalandjának.
144. fejezet
Onodera Soara, a remény. Volt egy ilyen érzésem, hogy ő is majd csibe lesz. És persze Isten rögtön megjelent...
Ha már csibék, Sachi az a mangaka szócsöve, avatarja akarna lenni? Lehet, hogy túlgondolom, de közben azt érzem, hogy a saját gondolatait zúdítja az olvasóra Sachin keresztül.
Most kapott Punpun először igazi szövegbuborékot?
Ami a kérdésedet illeti Tibiii, szerintem te Aiko anyjára gondolsz, de itt Aikóról lehet szó. Bár nem olyan egyértelmű a dolog. Aiko anyjának holtteste el lett ásva, de később azt valaki megtalálta. Szóval a holttestet nem találhatták meg egy házban. Aikó viszont Punpun karjaiban volt, ha nem is egy házban közvetlenül, de a ház előtt. És ott két szemtanú is volt. Bár azt megjegyzem, hogy a hivatalos angol fordításban általánosságban "gyilkosság helyszíne" szerepel, semmi arról, hogy Punpun egy házban volt, vagy arról, hogy volt a házban egy holttest. Akármelyik esetet is nézem, a rendőrök eljutottak odáig, hogy valamelyik ház egy gyilkosság helyszíne? Aiko anyjánál ugyebár van a futár, aki tényleg látta Punpunt, mert Punpun átvette Aiko anyjának csomagját, és azt hiszem, hogy még a saját nevét is használta a csomag átvételének aláírásakor. De ha vették a fáradságot, hogy elássák a testet, akkor kizárt, hogy a gyilkosság nyomait ne takarították volna fel. Aiko esetében pedig hogyan jutottak el odáig, hogy gyilkosság történt, és pont abban a házban? Sehogy sem az igazi ez, de így is inkább Aiko felé húzok, mert a teste eltűnt, és két gyermek is van, aki látta Punpunt.
145. fejezet
Illett a mangához egy ilyen búcsúfejezet Aikótól.
Ha jól értelmezem, akkor Punpun mindent megúszott "próbaidővel"? Még ha el is fogadom ezt, egy fontos beszélgetés lett átugorva a rendőrökkel. Pedig érdekelt volna, hogy mi az ő verziójuk, és mi Punpuné a történtekről.
Punpun élete "játszi könnyedséggel" rendeződött a jelek szerint...
146. fejezet
"Normális"-e itt (még) valaki?
Azt hiszem Harumi hasonlóképpen búcsúzott anno el az osztálytársaitól, mint a kislány a fejezet elején.
Az a fogalmazásos beszélgetés Harumi főnökével simán játszódhatna a napjainkban is. Én ilyet még nem hallottam, hogy jaj, szegény gyerekeknek annyira érzékeny lehet egy fogalmazás témája, hogy egy szülői értekezleten is meg kell vitatni. A "normális" emberek költők műveit hasonlítják össze. Azzal nem lőhetnek mellé, hacsak nem az a cél, hogy a gyerekek vagdosni kezdjék magukat.
Ha jól értelmezem, akkor Harumi kapcsolata véget ért azzal a lánnyal, akivel balesetet szenvedett, és feltehetőleg hegek maradtak a lány arcán. A kidobandó cuccok közötti képen mindenesetre ő szerepel...
Gyanítom, hogy Shimizu arra sem emlékszik, hogy kik voltak az osztálytársai, ezért nem ment el a találkozóra. De legalább van melója. Seki sem tűnik lehangoltnak, rendeződtek a dolgai. Még az az "őrült" Komatsu is kikupálódott. Már csak a címszereplőnk hiányzik.
Köszönöm a 3 éven tartó kitartó munkát! Kb. 3-4 köteten keresztül hétről hétre olvastam utána úgy döntöttem kivárom amíg befejezitek és bedarálom majd egyben, mert nagyon olvastatja magát és végre eljött az ideje. Ez egy komolyabb hangvételű cucc, nem olyan mint az oldalon megtalálható többi projekt és ahogy olvastam a fórumot miközben jöttek a fejezetek láttam sokan értetlenkednek meg nem tudták mi is ez a mű... hát igen, ez nem az a tipikus harcolós shounen aki erre vágyott az nagyon mellé fogott mikor belekezdett az olvasásába. Nagyon örülök, hogy egy ilyen mangát is vitt az oldal, lehetnének még ehhez hasonlóak az oldalon bár esélyes, hogy csak egy szűkebb réteget mozgatna meg.
Köszi még egyszer!
Ugrás a fórumra: |