Bennem az is felmerült, hogy akit így feltámaszt, normálisan öregszik-e tovább, mint egy rendes ember
[Naruto-Kun Projekt] Fumetsu no Anata e (To Your Eternity) anime
Hát akkor jó az írói munka mert bennem feszültséget keltett rendesen, hogy nem beszélnek
Szerintem normálisan öregszik majd akit feltámaszt, hiszen Fushi is normálisan öregszik mindaddig, míg nem változtat alakot.
Szóval ha ebből indulunk ki, akkor akit feltámaszt, az normálisan öregszik tovább, míg meg nem hal, és fel nem támad megint. Akkor kezdheti elölről.
Szegény March-nak lehet majd a legrosszabb, újra meg újra átélni a kamaszkort. Tombolnak majd a hormonok.
Szerintem nem kezdi elölről, az eddigi tapasztalataink alapján Fushi mindenkit abban a formában őriz meg, ahogyan utoljára látta. Magyarán ha föl is támaszt valakit fiatalon, ahogy a személy öregszik, ha végig kapcsolatban marad Fushival, akkor egy idő után eljön az a pont, hogy olyan öreg lesz az illető, hogy nincs értelme feltámasztani, hiszen nagyon rövid időn belül úgyis meghalna ismét. Persze az más kérdés, hogy akkor mi történne, ha Fushi szimplán feltámaszt egy fiatalt, lepacsiznak, és mindketten mennek a maguk dolgára. Ez esetben elméletileg talán akárhányszor ismét feltámaszthatná Fushi abban az életkorában, amiben az a találkozásuk pillanatában volt, amikor csak érzékeli, hogy "hoppá, sikerült megformálnom, akkor bizonyára valahol távol meghalt". Persze kérdéses, az illető mennyire örülne annak, hogy újra és újra feltámasztják. Viszont arról sincs még túl konkrét infónk, hogy egyáltalán a testükbe visszatérő szellemeknek milyen mértékben vannak emlékeik korábbi földi életük és szellemlétük időszakáról. Elég sok kérdésre nem tudjuk még a választ.
Hát igen, rengeteg kérdést felvet ez az egész. Köztük azt is, hogy akit már feltámasztott, annak az alakját továbbra is tudja-e használni. Azért hozom fel ezt megint, mert ha a feltámasztott alakját továbbra is tudja használni, akkor bármikor legyárthatja annak a testét. Ezért mikor az az illető meghal öregebb testtel, akkor adhat neki megint egy fiatalabbik testet.
Engem még az is érdekelne, hogy akik nem maradtak mellette szellemként, hanem reinkarnálódtak, azokkal mi van? Főleg az idős nő aki az első évad utolsó részei felé halt meg öregkorába. Még volt is egy jelenet, hogy találkozott feketeséggel, aki kérdezte, hogy újjá akar-e éledni és ismét találkozni Fushival. Valami ilyesmi volt, de már lehet rosszul emlékszem.
Remélem a legtöbb kérdésre még ebben az évadban választ kapunk. Azt díjaznám.
Fushi nem abban a formában használja a testüket amikor utoljára látta őket hanem amikor meghaltak. Én pl úgy emlékszem.
Visszatérve szerintem az már fanatizmus, hogy azt teszi amit ő jónak gondol hogy "jó" Fushinak. Nem pedig azt amit Fushi akar. Lényegében mintha már jobban tudná mit is akar mit az adott személy. Másnak már már idilli személynek gondolja és bármit megenne érte. Egyfajta idill neki még ha már ő nem is az az álomkép mint amit ő elképzelt. Szóval én szemszögemből ez már fanatizmus.
Az meg hogy ha mindenkinek folyton tudna új fiatalabb testet létrehozni és feltámasztani amikor is megint meghalnának az már lényegében nekik is halhatatlanság lenne nem? Azért sz én szemszögemből az már durva lenne.
Inkább az a jó kérdés hogy ha újra akar születni a lélek akkor is vissza tudja-e hozni azt?
Nem rosszul emlékszel, hanem rosszul figyelted meg. Rean (a szőke hajú kislány, akibe Gugu szerelmes volt) és a kutyája például nem haltak meg, mikor elváltak Fushitól, boldogan éltek tovább, feltehetően még sok-sok évig, és mégis azt az alakjukat veszi fel Fushi mindig, amiben utoljára látta őket. Ugyanígy Sandel (a zöld ruhás srác, aki Tonarival volt) is épen és egészségesen vált el Fushitól, feltehetően még élt egy pár évig legalább. De ha még azt a valószínűtlen dolgot is állítjuk, hogy de, mindegyikük egy-két hónappal azután meg is halt, hogy Fushival nem találkoztak többet, ezért külsőre nem öregedtek, akkor is meg kellene jelennie Fushi testén a haláluk okának (pl. a véres fásli az eszkimó fiú alakjában, vagy a nyíl véres nyoma March hasán), amennyiben Fushi a haláluk pillanatában lévő alakjukat venné fel, nem pedig azt, amit utoljára látott.
Én amit írtam arra alapozom, hogy ott volt az a lány (bocsi nem néztem hirtelen utána a nevének) akinek az alakját felvette nemrég Fushi. Akibe lényegében Kahakura beleszeretett. Hiszen az ő őse még mondta is hogy mennyire megkínozta a lányt és még fiatalabb is volt mikor utoljára látta. Szóval kicsivel öregebb testet vett fel meg semmi sérülés sincsen rajta.
Bár lehet rosszul emlékszem.
Pont ezért nincs rajta sérülés, mikor felveszi Parona testét, mert nem a halála pillanatában lévő (Hayase által megkínzott) testét veszi fel, hanem a sérülés nélkülit, amit utoljára látott.
Köszi az új epizódot! Bejött az, hogy Bon elvágta a kötelet, de azt még nem tudtuk meg, Fushi fel tudná-e venni az alakjukat. Viszont ha az összes nokka ott van most, akkor itt lenne a lehetőség egyszer és mindenkorra leszámolni velük. Kahaku továbbra is idegesítő, és a Marchcsal való találkozásra még mindig várni kell kicsit, de összességében jó kis rész volt.
Igen, nekem is bejött a rész. Az talán nem valószínű, hogy Fushiék most leszámolnának az összes nokkával, hiszen akkor eltűnne a fő konfliktuselem, de azért remélem, a legtöbbüket likvidálják, és hogy azokat a nokkákat is elkapja Fushi, akik korábban alakokat loptak el tőle.
Köszi szépen a munkátokat!
Amúgy lehet én nem értem még teljesen, de ha ennyi Nokka volt miért nem támadtak hamarabb ráadásul ilyen nagy csapatban. Na meg még tudna olyan dolgokat is létrehozni mint azok a katapultok. Korábban mégse csináltak.
Szóval szerintem még ha itt elvileg le is győzik az összeset fognak még ujjak jönni. És még fejlődni is fognak ők is.
Amúgy ez a sok úgymond öngyilkosság nekem valahogy nem igen jön be ilyen módon. Célt az értem de hogy meg kell ölniük magukat vagy egymást.
#goku5, a nokkák ezt az időpontot adták meg a támadásra, valószínűleg Fushit tesztelik. Az öngyilkosságot saját maguk határozták el ők hárman, mert így a leggyorsabb, persze nem a legszebb módja a közlekedésnek, de hatékony. Azzal mindenképp tisztában kellett lenniük, hogy sokszor meg fognak halni amúgy is, hiszen eleve azért mentek ebbe bele, hogy meg tudjanak védeni mindenkit (illetve ki-ki az egyéni céljainak megfelelően).
Értem én, hogy mire jó az öngyilkosság, írtam is. Csak valahogy nem értem mégse minek. Tényleg csak ide oda küldhető és feláldozható bábuk. Pedig azért csak újjáéleszti őket csak nem tudja. Ilyen módon azért ha mondta volna korábban Bon akár mindenki feltámasztható lenne nem csak ők. Na ő azért nem tetszik nekem. Megint csak manipulál a maga módján.
De viszont a fő gondom a Nokkák. Mármint hogy az a céljuk hogy elvileg mindenkit megöljenek. Viszont eddig ritkán és csak páran támadtak egyszerre. Most meg ezrével!? Hol voltak ezidáig és miért nem öldököltek ott?
Bár lehet majd a későbbiekben kapunk majd pár választ.
Ugrás a fórumra: |