Na ledarálva a Junpeies történetszálat egybe végre merek ide írni Először is Bastian én azt hittem hogy te el leszel ájulva a 13. rész animációjától. Én oda meg vissza voltam érte! Hát hogy az anyámban nézett ki az a harc? Komolyan szerintem animemozifilmekben látunk ilyen animációt! A 12. részben is a Yui vs Mahito is annyira jól megvolt csinálva, amikor Yuji szétfejeli Mahitot édes istenem minden csapásnak olyan súlya és érzete volt hogy teljesen átjött a képernyőről! Brutálisan minőségi munka és még mindig nem tudok betelni vele Nem tudom most hirtelen, hogy melyik szabadúszó animátort vette fel a MAPPA vagy magától ment oda, de minden elismerést megérdemel és adjanak neki mindenféle bónuszt, előléptetést mert megérdemli a csóka Az Attack on TItan gusztustalan CGI titánjai után ez az animáció gyönyörűen simogassa a szemgolyómat és csókolgatja
Egyedül a mostani részben a CGI Mahito vér volt kicsit furcsa de kajak még jól is állt egy kicsit neki
Egyébként azt én se értem,hogy Sukuna miért nem Gojo után érdeklődik ennyire? Oké hogy Meguminban van potenciál de Gojo már egy kész csomag kb és a különleges ereje miatt jobban érteném hogy Sukuna miért kedvelné őt Megumin helyett.
Másik dolog pedig, hogy kedves Kaukázus-Gyíkember hatalmas köszönet a minőségi feliratért de én találkoztam 2 hibával. Igazából csak az egyiket gondolom annak mert amikor Mahito Nanaminnal küzdd a csatornában (a 10. részben) és az egyik torzított ember felnyög ott Mahito a fordításban azt mondja, hogy "sokat gyakoroltam hogy ne haljanak bele a méretváltozásba." Ez kicsit hibás szerintem mert igazából a mangában is azt mondja, hogy sokat gyakorolta hogy belehaljanak a torzításba és ezért is furcsállta mikor megszólalt mert erre mondja, hogy az agyuk vagy a tudatuk miatt fordul-e elő. Logikusan nézve is jobban kijön így, hiszen pont azért mert gyakorolta hogy belehaljanak azért furcsa hogy ez mégis képes volt megszólalni.
A másik pedig a 12. részben amikor Yuji mondja, Junpeinek hogy mondja el mi történt és a feliratban az van, hogy esküszöm hogy nem hozok rád több átkot. Itt ha jól tudom eredetileg az a szöveg, hogy "mondd el mi történt, esküszöm hogy nem foglak elítélni". Ez nem fordítási hiba csak szerintem ez a szöveg jobban is illik Yujihoz meg a helyzethez is mert az előbbi mondatból simán lejöhetne Junpeinek hogy igazából Yuji miatt ment az átok a házukba.
De ezektől eltekintve hatalmas köszönet a fordításért mert nagyon minőségi munka, csupán ez a 2 volt fura nekem.
Nézegettem, hogy hol tarta az anime a feldolgozással és ha a 63. manga fejezetnél akarják befejezni az animét akkor innentől muszáj lesz 3-4 fejezeteket feldolgozniuk szerintem. Mert ahogy én nézem az az a pont ahol viszonylag jó lezárást kaphatna az anime. PLusz nekem ezek a rész végi vicces -nem vicces plusz jelenetek továbbra se tetszenek. 2 volt jó eddig a szoknyás Gojo-s meg a Nanamin trollkodós te a többit még mindig fölösleges időhúzásnak gondolom és csak elvesz fölösleges perceket a részből. De ez a legnagyobb bajom mert idáig szerintem közel tökéletes adaptáció az anime. A zenéi meg úristen...hát milyen állati jó zenéje van a sorozatnak, A Mahito elleni harcnál is pl ami szólt tökéletesen oda illett. Remélem minél hamarabb megjelenik az OST mert már most rongyosra hallgatnám
És végre animében is láthattam Nanamin kis múltját amitől nekem sokat ugrott a ranglétrán Annyira tetszik hogy ő igazából egy tök átlag csóka, A monológja hogy nincsenek különösebb életcéljai csak elég pénzt akar keresni hogy nyugodtan éljen nekem annyira jólesően emberi és üdítően egyszerű volt. Borzasztóan megkedveltem ezek után és az elején nem tetszett a szinkronhangja mostmár el se tudnám képzelni más hanngal A pékben dolgozó kishölgy valami tündérien aranyos hangot kapott, el is kezdem shippingelni nekik
Sukuna pedig egy igazi badass állat A mangában és az animében is ördögi vigyorral néztem ahogy oneshot-olja Mahitot amikor Yuji berepül a birodalom kiterjesztésébe Csak itt Sukuna szinkronhangja még pluszban rádobott egy szintet
Összességében szerintem fantasztikus az anime eddig és ha így megy tovább nekem megy a top 5 animék közé nagyon közel a Hunter X Hunter-hez. Remélem ezt a minőséget fogja hozni a 2. felvonásban is majd Nem is bánom hogy elmegy jó 3 hét szünetre, ráfér a pihenés a készítőkre és meg is érdemlik