AZ a duma, amit a végén Isshinék letoltak haláli volt. xD "Végül is mázli, hogy idejutottunk, nem?" " Egyszer az életben hasznát veszem apám lökött hóbortjainak." " És még csodálkozol azon, miket beszélnek mások a hátad mögött." XD Éljen a szabad fordítás. ( tudom, hogy nem pont így van )
Bocsi, ez hosszú lesz, de szerintem érdemes átgondolni...
Amúgy az egész egyszerűen remek volt... LEszámítva pár zagyvaságot, ami már megint kicsit erőltetett volt. Hitsugaya... tényleg felnőtt... :/ a Byakuyával folytatott párbeszédükön majdnem elsírtam magam. Rég volt ennyire értelmes beszélgetés a mangában. A karakterfejlődés Byakuyánál is látszik. Mondjuk eddig is amolyan gondoskodó típus volt, de ezzel, hogy Ichigohoz küldte Rukiáékat, gyakorlatilag a veszélybe küldte őket, és Hitsugaya válaszolta meg ennek a miértjét, hogy miért jó ez így... Megint előkerült a kapcsolatok fontossága. És ez, hogy nem tanítanak a Shinigami Akadémián olyat hogy védd a feletteseid és a családodat... érdekes. Viszont, a barátaidért és az emberek megmentéséért meg küzdenek ezerrel. Na ezt speciel nem igazán tudtam hová rakni. De Byakuya azért küldte oda Rukiáékat, mert az akadémiai oktatás szellemében előbb-utóbb tuti odamentek volna. Igen, komoly volt ez a litánia, de attól még...
Azt szűrtem ki ebből a dologból, hogy kezdik megérteni a fenti népek, hogy annak ellenére, amit anno Rukia tanított a legelején Ichigonak, hogy minden lélek egyformán értékes kell legyen, NEM működik, mert így is vannak olyanok, akik fontosabbak, és inkább értük harcol az ember, az Ő oldalukon, ha úgy van. Megint kilyukadhatnánk oda, hogy az emberek világában ez teljesen normális, mondhatni sorsszerű, ám Seireiteiben ezt ki akarták irtani az emberekből. Alias katonákat nevelünk, ahol apelláta NINCS. Azonban láthattuk már az elején a SS arcban, hogy mindenkinek vannak ott is normális emberi érzései, attól függetlenül, hogy egyesek megpróbáltak álruhát ölteni, meg keménykedni.
ÉS ki volt ez a kettő, aki nagyon ezt csinálta? Byakuya és Shiro-chan. No, lám és most végre valahára eljutottak arra a szintre, hogy megértsék, hogyan is működik ez valójában. Az meg, hogy a fiatal oktatja az idősebbet. Ah, el vagyok ájulva na. XD
Ezzel kapcsolatosan, ami nagyon tetszett még, az Rukia tétovázása. Láttunk-e valaha tőle ilyet, ilyen formában? Bizony, mikor Grand Fisher ellen ment Ichigo. " Ne szólj bele ebbe, kérlek. Ez az én harcom!" Nagyon nehéz volt ott ácsorognia és nem közbeszólnia. Azt hiszem, itt is erre gondolt talán, 2 tűz közé kerülve, ha választania kell, hogy Byakuyának vagy Ichinek segítsen-e, akkor inkább bízik Ichigoban, mert mindenki tudja, hogy az ő kezében van minden. Aztán Byakuya szövege, hogy nem biztos, hogy Ichigonak szüksége lesz rátok, de nekem biztos nincs. Nem, rossz, nem rossz...
spoiler
megsúgom tuti az lesz, hogy egy darabig csak pislognak, aztán becsatlakoznak segíteni Eperkének.
Itt megint az egyetlen dolog, amit kiritizálni lehet az: " Nem érzitek ezt az erőt? Ez Juhász szintje! " XD Nem is értem, hogy nem eshetett le Renjiéknek, aztán ki tudja, lehet azért, mert Ichigo is olyan erős, hogy elfedte kicsit... Ezen a szinten már nem csoda, hogy nem tudnak mindenre figyelni.
És persze Ishida és az, hogy ő sem tudja, ki is valójában... de megtudom, miután ízekre szabtalak, Hasitasi! XD Ez is benne volt az SS-arcban. " Nem, tudom, hogy miért harcolok valójában, de győznöm kell!" valami ilyesmit mondott Ishida még Mayuri ellen. Igen, és még mindig nem tudja igazán. Nem baj, gyerek még.
Így legalább van némi értelme annak, miért pattant ki a fejéből ez a kifejezetten ostoba "ál-hazaárulási-terv". ( Nagyon szidtátok, mikor ezt közölte Ichigoékkal a 661-ben, ha a memóriám nem hazudik. )
Én most 5-öst adok Kubonak. A pont az i-ről még hiányzott, de bízom abban, hogy lesz ez még 5* is.