JOJOLands - 1. fejezet
JO-DIO? Huh?
Húha, azt se tudom, hol kezdjem... Szerintem először is érdemes megjegyezni, hogy a JOJOLands és a korabeli Partok közül, melyikek közt lehet párhuzamot vonni. Gondolom mindenkinek a Part 5 jutott eszébe rögtön, ahogy nekem is. A drog biznisz, illetve ez az egész bűnügyi alapsztori egyelőre nagyon erre hajaz. Viszont a karakterek eddig merőben másak. Jodio tulajdonképpen Giorno ellentéte. Míg Giorno azért akart "Gang-Star" lenni, hogy leszámoljon egy korrupt maffia bandával és annak vezérével, addig Jodio mondhatni mindig is egy "Gang-Star" volt, és a célja nem több, mint a pénz és valószínűleg magasabbra jutni a bűnözői ranglétrán. Persze ez még változhat, hiszen ez csak az első fejezet.
Nem szabad elmenni amellett se, hogy most először kaptunk Joestar testvérpárt, és bár csak az egyikük JoJo, gondolom a másik is majdhogynem annyira jelentős lesz. Ja, és még fontos, hogy transz.
Az emberek úgy csinálnak, mintha Dragona lenne az egyetlen karakter valaha, aki a nemével ellenkező külsővel rendelkezik a JoJo-ban.
Persze az tény, hogy ő az egyetlen, akiről a narrátor alá is támasztja beállítottságát. Araki mindig is korhű volt, szóval ahogy a Covid, ez is aktuális.
Ami a családfát illeti... Tehát Joseph-nek 2 gyereke született, az egyik Holy Joestar-Kira, a másik pedig az újonnan megismert Barbara Ann Joestar, aki Jodio és Dragona édesanyja. Tehát édesunokatestvérek Yoshikage Kirával. Már csak Josefumi kiléte kérdéses, aki lehet még Joseph fattya, de nem tudom mennyire esélyes, hogy erre még valaha fény derül.
Ugyanakkor van egy fontos észrevételem: George Joestar III-nak és Elizabeth-nek Josephen kívül még volt egy gyerekük, akit pont eltakar a narrátor szöveg, de mindenesetre létezik. Kíváncsi leszek, hogy ennek lesz-e valami relevanciája.
És a standek... November Rain baszóan néz ki, viszont a képességéről lövésem sincs, hogy mi lehet. Az biztos, hogy az esővel kapcsolatos, bár ahogy elintézte azt a két rendőrt, talán még a gravitációhoz is kapcsolódhat. Akár a Forgás is benne lehet.
Smooth Operators-ról még nem nyilatkoznék, de tényleg Harvest és Sex Pistols beütése van.
The Hustle pedig tökéletes a kleptomániás Paco-nak.
Ami a gyémántos küldetést és az elkövetkezendő fejezeteket illeti... Két opció áll fenn: tényleg ennyire egyszerű a küldetés, ahogy a nagy darab nő leírta, vagy még sem olyan okos és valami olyanba ütik az orrukat, amibe nagyon nem kellene. Azt mondom a második lehetőség a nyerő.