Termékeny heteken vagyok túl. Megnéztem/megnéztünk jó pár Marvel filmet illetve sorozatot az elmúlt pár héten. Vagyis a Thor 3-at, Doctor Strange-et megmutattam Syzynek, The Punisher sorozatot és tegnap meglestem a Guardians of the Galaxy Vol. 2-t. Gondoltam írok valamelyikről egy kicsit spoileresen, így ha valakit érdekel, az adott leírásba ne olvasson bele. Kezdem is.
The Punisher
A Punisher elsőnek Daredevil 2. évadában tűnik fel. Annyira nagy sikere lett a karakternek, hogy készítettek belőle egy egyelőre 1 évados sorozatot.
Hogy miről szól azt nem írom le, inkább az élményt, mi tetszett, mi nem. Előszőr is, Frank (Punisher) az első két részben szakállal nyomatja (ott nagyon állatul néz ki), mint munkás ember, aki a bosszúállása után félévvel se képes békére lelni, és nap mint nap, átéli, siratja a családja elvesztését illetve katonaként elkövetett dolgait. Nagyon kiszámítható volt, hogy mi fog történni, mi veszi rá, hogy a "Halottnak hitt Frank-et" hogy újra öljön. Hát persze, hogy bunkó paraszt munkás emberek akik bele kevernek egy újoncot egy maffia ügybe azokat kell megölni és megvédeni az újoncot.
Két dolog kifejezetten irritált Frank-ben. Ez az "Én lenni Tarzan, te lenni Jane" kommunikációs stílusa, a másik pedig hogy pár óra alatt, de max 12 óra alatt olyan regenerációs képességei vannak, míg másnak mint pl Billynek meg hónapok kellenek. Kb 3 részenként majdnem meghal Frank, de tényleg, a halálból hozzák vissza. Mondtam is Syzynek, hogy tiszta Jack Bauer, aki minden évadban (1 évad 1 napból áll) egyszer tuti meghal. Nade... a halálból hozzák vissza, vagy annyira szét lesz verve, hogy hetekig az ágyat kellene nyomnia, de nem... őt leápolják amíg ki van ütve, mire felkel másnap reggel már eltud menni megint verekedni, bunyózni, természetesen zuzúdások amiknek a folyamata, kék-lila, majd sárgás-zöld árnyalat, nála úgy megy, hogy vér, majd ha lemossák és látjuk megint normálisan az arcát, akkor már sárga....
Értem én, hogy katona, értem én, hogy erős, és van ami hajtja, de ez rohadtul abszurd volt.
Egyébként, ezen túltéve Jon Bernthal nagyon jó volt. A hangja nagyon kis mély, morgós, szerettem. És jól játszott. Tetszett. Meg vicces volt látni, pont nem rég néztem meg azt a How i met yout mother részt amiben benne van és ahhoz képest... más.
Jah a vége. A végén mikor megkínozza Billyt... nagyon gonosz volt. Konkrétan olyan gonosszá vált, mint akik ellen küzdött, mint akiket kinyírt. Tudtuk, hogy Billy Jigsaw (lehetséges 2. évad) és, hogy nem fog meghalni, de az a klisé, tényleg hogy "Eddig kinyírtam több 100 ember, amíg eljutottam ebbe az állatkertbe vagy vidámparkba, (tök mindegy) tényleg sokan meghaltak, de TÉGED nem nyírlak ki. Kiakartalak, de most hogy itt fogom a fejed, rájöttem, nem érdemled meg. Bebebúúúú, szenvedjééé köcsög." A jó kurva anyád. Annyira uncsi már ez. Valami más kellene kitalálni a "jó karaktereknek".
Madani-t akit az utolsó részig sem szerettem meg. Nem csak a karakter volt szarul de tényleg kurva szarul, klisésen megírva, de még a színész csaj is tudott gyengíteni rajta. Annyira irritált az a karakter, annyira nem kellett volna. Egy és tényleg egy jó jelenet volt. Mikor az évad közepén meghal a társa Sam Stein és a következő jelenet, hogy összeroppanva ül a kádban és Billy (aki megölte Sam-et, de egyben Dinah barátja) mossa le róla a vért. Az a jelenet, nagyon morbid, nagyon beteg, és hangulatos volt.
Mikor a legvégén Billy fejbe lőtte Dinah-t én konkrétan felkiálltottam, hogy "EZAZ" annyira de annyira jó lett volna hogy meghal, de nem... persze hogy túlélte bassza meg. Aztán az ágyban lila szemekkel durcisan tudott mondani negatív dolgokat a volt fiújára.
Billy Russo. Mint írtam, jól néz ki. Nade, Billy volt az egyik legjobb karakter számomra a sorozatban. Talán a 3. részben derült ki, hogy Billy a rossz fiúknak dolgozik, ami várható volt, de nagyon sajnáltam is. Később mikor néztem akkor meg még jobban megkedveltem a karakterét. Ügyes volt a harctéren ő is, mint Frank. Mikor a lépcsőházban voltunk, igaz nem láttam pontosan ő hogyan látott rá Dinah-Frank párosra akik épp acsarkodtak egymásra, de nem tudom hogyan tudta elhibázni. Legalább Dinaht lelőhette volna "véletlenül". Mikor az utolsó részekben elmegy Curtis-hez, nyílvánvaló volt, hogy Frank arra vár hoy a függönyök el legyenek húzva. Azt nem értettem ott még, hogy Billy ott volt az albak alatt miután Frank belőtt, és miért nem húzta vissza a függőnyt? Alul volt, simán be tudta volna ráncigálni a függönyt, hogy Frank ne tudjon belátni. De... ez túl egyszerű s logikus lépés lett volna.
Amit a végén művelt Frank Billy-vel meg hát leírtam... ocsmány volt. Billy tett dolgokat, morális vitába most bele lehet menni, de Franknek olyan mintha Billy lett volna végül a fő ellensége, pedig rohadtul nem. Rawlins volt, mégis Billyt jobban megkínozta, mint Rawlins-t.
Többi karakterről. Micro néha idegesítő volt, néha cuki. Az ő története érthető volt félig, de eleinte nagyon irritált a pasi. Acsaládjával semmi gond nem volt. A feleségét szeretem (a színésznőt), a lánya értelmes volt a fia meg megszívta. Nála kellett kijönnie az az 1 év kesergés, düh, agresszívitás, ami a család női tagokban nem jött ki. Érthető volt, de idegesítő.
Rawlins tök béna gonosz volt.
S végül Lewis. Hát azt a szálat untam a legjobban. Értem én hogy ki kellett tölteni azt a 13 részt, és tök jó ötlet volt bemutatni, hogy min megy át néhány katona miután hazatér... de sokszor úgy voltam az egészzel, hogy inkább tekerném.
TL;DR: Nagyon hosszú lett neki ez a 13 rész, 8 részben tökéletes lett volna. Emiatt sokszor unalmas volt, sokszor túl kiszámítható, túl klisés. Frank-en és Billy-n kívül a legtöbb karkater felejthető volt és uncsi. Egyszer elég is volt ez a sorozat. Voltak rohadt jó jelenetek, jó dolgok, de nem annyira és nem annyi, hogy könnyű szívvel mondjam bárkinek, hogy nézze meg.
-------------------------------------------
A másik amiről írni akartam, de csak nagyon röviden, az a:
Guardians of the Galaxy Vol. 2
Vasárnap 5-6 környékén kikeltem az ágyból, megcsináltam a kávém, majd megnézem milyen filmek és sorozatok vannak a vinyókon amihez így reggel kedvem lenne. Rögtön megláttam Guardians of the Galaxy 2-öt, és gondoltam, jól van, lessük meg. Az első részt én kifejezettten élveztem. Szórakoztató volt. Nos, ez a második részt, jó volt... jó volt, de nem annyira. Groot piciként aranyos volt és cuki természetesen. Stallone meglepett, ahogy Kurt Russel is (akinek jól áll az öregség). Mókás volt, egyszer élvezhető, de olyan... semmi extra volt számomra.
Bár vicces volt mert 1,5x láttam. Elkezdtem nézni, lent a kutyák mivel lementem és boldogság van és játsszunk ezért rám másztak, meg ki-be mászkáltak a hóba, így állandóan megállítottam a filmet. Ezért kb 52. percnél járhattam mikor a nővérem lejött és kérdi mit nézek. Mondtam neki, majd mondja hogy basszus ő még nem látta. Így vissza tekertem az elejére és újra megnéztem a legelejét.