Van egy összeollózott 9 perces szám is a Best of Communism albumon, a Zengjük a Dalt. Ebben több szám is van, és itt vannak még nagyon jók. (Főleg a Zengjük a dalt meg a Vörös kovácsok)
Plusz, amit nagyon szeretnék egyszer megszerezni, az az a Sztálinos dal, amit a A tanúban énekelnek az elején, amikor levágják a disznót. De sehol se találtam meg, pedig tudtommal ez egy eredeti induló, nem a filmhez készült.
Szerk: közben látom be is lett linkelve a Zengjük a dalt.
Hát, csak mert volt pár, még akkor is, ha csak az utóbbi évtizedeket nézzük is.
Ja, de ez akkor gondolom a második világháború utáni orosz megszállás, vagy hát na, akkor felszabadulás dala lenne.
De én ma akkor se medvehúst fogok sütni, évforduló ide vagy oda.
Na mármint hogy felszabadulási próbálkozás, én úgy értettem. Amúgy gondolom csak ez az egy? Főleg ha áprilisi.
De próbálkozásból, lásd be, nagyon is sok volt.
De hogy hívhatja ezt még mindig bárki felszabadulásnak? Csak azután jött az igazi megszállás és terror, meg az ország mindenestől való kisajtolása. Új államformára való váltás esetén az államok nem át szokták nevezni az ilyen dolgokat? Ezt például a kb ötven évig tartó szívás első napjának ünnepévé pl? XD
Megpecsételték a matekjegyünket, szerintem ez már tuti bukás. Nagyban meditálunk az üres lap felett amin csak a nevünk díszeleg:
- Hallod, Bica... add már ide a számológéped.
- Jól hallottam? Minek neked az Heni!?
- Szeretném ellenőrizni a nevem, hogy helyesen írtam-e le.
- Ó, már minden világos. Majd ha kiszámoltad, visszaadhatnád, én még nem csináltam meg az ellenőrzését ezeknek az üres négyzeteknek.
- Ja, az rengeteg részeredménypont. Jegyeket dönthet el.
*Írjátok rá a Csoportot is.*
- Hm, na ez így már egy kettes tuti megvan.
- Szerintem is, de ahogy látom te elszámoltad azt a Csoport nevet.
- Lehet, és baszd meg ...az is kiderült matematikailag, hogy a nevem se tudom leírni.
Különben ha valaki megbukik, az nem úgy van, hogy nem mehet érettségizni, hanem pótvizsga után, októberben próbálhatja meg?
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Olyan nekem a felszabadulás dala, mint a bekattant Bűzösnek a drága (kínzó)mestere. Egyrészt nagyon jó zene, és ezért hallgatom, de közben az arisztokratamániám miatt szenvedek, hogy ilyet hallgatok. XD
[img]https://s11.postimg.org/qvhku2y5f/e68600b26f11f87d4bf02c8fa857ab6e.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
1,4-re? ?Rly? Lucker... Én ennél a tanárnál nem reménykedem hasonlóban. Közrejátszott a sikerben ez?
[img]http://kephost.com/images/2016/04/04/cbl-bull-dog.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Össze lehet azt hozni könnyen, főleg ha olyan jófej a tanár, mint Heniék sulijában.
Amúgy de, aki bukik egy tárgyból, azt nem engedik tavasszal érteségizni menni, ősszel próbálkozhat újra. Nekem volt pár osztálytársam, aki így járt sajna.
Mennyi az átlagod amúgy? Ha felfele tendál, legalább kicsit is, olyankor megenyhülnek sokszor. Meg ha még szerzel pár jó jegyet érettségiig, egy-kettőt még elvileg kéne így április táján, akkor nem hiszem, hogy megbuktatna.