Az anime története is canon, ugyanaz írja a részeket, mint a mangát, csak épp külön idősávon futnak.
Illetve a mangában történt dolgokat kiegészíti.
Nem tudja senki, hogy a konkrétan a mangában is látható események mikor lesznek benne, de ez olyan minthogyha valaki a Shippuuden első 270 részét kihagyta volna, mert úgy is azután következnek csak a harcok. Narutót és Boruto animét nem csak kifejezetten amiatt nézzük, mert harcolnak. Az aki arra vágy talál 1000 másik animét.
A vérvonalas dologra meg megint csak azt tudom mondani, hogy Boruto már csak 25%-ban Uzumaki, ahogy Sarada most csak 50%-ban Uchiha.
Nem tudom, hogy a genetikai állományt, amit a szülő tovább ad a gyermekének mennyire befolyásolja az, hogy idegen helyről szerzett chakrát ami eggyé vált a sajátjával.
Régen volt valami vita arról, hogy miért szőrös az arca a két gyereknek, meg Narutónak is és a többi jinchuurikinek miért nem.
Egyik lehetséges válasz lehet rá, hogy Naruto volt az egyetlen akinek tényleg olyan volt a pecsétje ami végül egyesül a bijuuval és akár lehet emiatt van az az arcán.
A gyerekek pedig örökölhettek valamennyit, de természetesen kevesebbet.
Viszont azt se felejtsük el, hogy önmagában az, hogy valakinek ilyen-olyan szülője van még nem biztos, hogy garantált lesz a gyermeknél is az a tulajdonság. Simán kimaradhat 1-2 generáció is akár, vagy sose jelenhet meg.
Szóval szerintem pont ezért ezt a témát el kellene engedni.
Felesleges le % Dns erejét , mert sokan lopott erővel képes volt egy másik klán erejét használni. Kis tudás, kitartás , és tanulással meglehet tanulni jutsukat .
Semmi sem változtat azon a tényen, hogy egy született gyerek erősebben kezeli az erejét ,mint egy Dns szerzett személy . ^^
Attól, hogy Boruto 25% Uzumaki , azt nem jelent semmit , mert szerintem képes olyan szintre, mint egy 100% Uzumaki tag.
Ahogy mondtam, a mostani kölykök hibridek, akik képesek talán új jutsukat mutatni.
Himawarinak miért van régi byakugan , annak több oka is lehet. Talán később neki is változni fog, vagy csak genetikailag nem változott .
Gondolom itt is mondható, hogy van egy uralkodói DNS ami dominál. Ha több is van akkor meg keveredhetnek, ujjat hozatnak létre.
Azért egyik klánban se hinném hogy csak klánon belül lehetett házasodni. Pláne úgymond beltenyészet elkerülése végett is. Szóval azok utódai is simán örökölhették az erős klán tulajdonságait. Szóval itt Pl ne jöjjön már nekem senki hogy Sarada annyira gyenge mert csak az apja uchiha. Szerintem ugyan olyan erős csak a chakra kontroll a gond.
Ezek előtt a sorozat kezdetén meg az volt hogy mekkora zsenik is ők. Többet tudnak és erősebbek mint a szülők voltak hasonló idősen. Na valahogy itt mintha az író is elgondolkodnak vagy már ő se tudja mit ír. Legalábbis hogy a kezdeti zseniket hogy gyengítse le hogy edzeniük keljen.
Azt meg megint ne mondja már nekem senki hogy a Hyugák nem erősek! Vagyis hogy nincs több chakrájuk az átlagnál! Éppen hogy van mert a sharinganhoz használatához hasonlóan a Byakuganhoz is sok chakra kell.
Szemek Borutónál jobban keveredett a DNS és egy ujjat hozott létre de azt csak az egyik szemben. Himawarinál meg maradt a Byakugan de mint a két szemben.
A klánok pedig régebben szigorúan csak szintén klántaggal jöttek össze. Egy több ezer fős klánnál nem igen lép fel a beltenyészet.
Nem kell 2x leírni azt goku, hogy a Hyugák erősek, hiszen senki nem cáfolta ezt meg.
Azt, hogy ők rendszeresen magukat tartják a legerősebbeknek az nettó vicc. Valószínűleg több chakrával rendelkeznek mint egy átlag klán, ahogy az Uchiha klán tagjai is, de ettől függetlenül nem lesz nekik akkora chakra mennyiségük, mint akár az egyfarkú jinchuurikijének volt.
Naruto És Sasuke továbbá rendelkezik Ashura és Indra chakrájával is, gondolom azok rengeteget adhatnak. Ahogy Hashiramának és Madarának is sokat jelenthetett a két testvér chakrája.
A gyerekeknek nem kell minden tulajdsonságot örökölniük, ha a valódi öröklési láncot tekintjük etalonnak. Keveredés lehetséges, amelyekből új dolgok létrejöhetnek, mint pl. a Jougan, de a chakra mennyiségre rátérve, ha csak az egyik szülőnek van kifejezetten sok chakrája, míg a másiknak nincs, semmi nem garantálja, hogy a gyereknek is sok lesz. Ez visszafelé nézve is nettó hülyeség lenne, hiszen se Naruto se Sasuke szülei nem rendelkeztek annyi chakrával, mint a gyerekük. Kushina esete is különleges, mert ő jinchuuriki volt, de az lett Naruto is. Minato chakra mennyiségéről nincs információ, de Ashura miatt Naruto már önmagában is többel rendelkezhetett apjánál, és ha Kushina nem lett volna jinchuuriki, akkor akár nála is többel rendelkezhetett alapból.
Ha pedig Hashirama és Madara szüleit nézzük, akikről nem tudni sokat, de azt igen, hogy a gyerekeiknek jóval több chakrájuk volt.
Hiába Hyuga Hinata, akkor sem rendelkezik olyan eget rengetően sok chakrával, hogy akár egyszerre 8-10 klónt tudjon csinálni és sokáig tudja használni az erejét. Láthattuk ezerszer.
Persze megértem, hogy ha valaki átvitt értelemben is rossz szót mer szólni az anime szerelmedre goku, akkor te jössz és mindenáron elmondod az ellenkezőjét, de maradjunk annyiban, hogy Hinata sose volt a legerősebb Hyugák között, sőt leginkább a leggyengébbek között volt mindig is, de az ő szerepe nem is azon múlt, hogy mennyire erős. Speciel Sakura szerintem 1v1-be simán lenyomná. Maradjunk a realitásoknál és ne misztifikáljuk túl a karaktereket.
Sarada chakra kontrollja szar, és majd megpróbálja megtanulni, hogy jobb legyen, de az életbe se lesz annyi chakrája mint apjának volt. A 100-Healing jutsuval talán ő is lepecsételheti folyamatosan a chakráját, hogy ezzel megnövelje, de kétlem, hogy azzal együtt elérné Sasuke chakra szintjét.
Boruto esetében is biztos vannak még gondok a kontrollal, de maga Kakashi is megmondta, hogy az alap adottságokon nem tud változtatni és bár lehet növelni, a büdös életbe nem fogja tudni utolérni Narutót még úgy se, ha nem néznénk Kuramát.
Hát hol voltak itt több ezer fős klánok Még több száz fős se igen. És kezdetben is hányan lehettek? Kezdetben meg külső nélkül el se szaporodhatnának?Mindig kell külső vérvonal frissítés. és az is örökölheti a teljes klán erejét. Szerintem Sarada is örökölte. Csak átlagosnak mondanám. Sasukénak meg kiugróan nagy volt. És a kontroll miatt se tudja jól hasznosítani még. na meg alapban gyerekek még.
Én sose írtam, hogy a Hyugák a legerősebbek és akkora chakrával rendelkeznek.
Én azt írtam hogy nagyobb a chakra készletük nagyobbal rendelkeznek erősebbek mint egy átlagos shinobi. És ez lapjában a Byakugan használata miatt van. Mivel a Byakugan is rengeteg chakrát használ fel.
Ebben mondhatni egyeznek az Uchihákkal.
Az meg hogy mindig van egy pár kiemelkedő egyén más dolog. Narutóék is ilyenek.
Egy jinjuriki meg alapból legyen erős mert másképp nem tudná zárva tartani a bijut. Szóval nem a bijuk miatt erősek hanem azért Jinjurikik mert erősek.
Indra és Ashura chakrája? Inkább csak a lelkük. A chakrájuk más kérdés.
Hinatát meg nem leszólni! Erős ő a maga módján bizonyította a háborúban is. De őt nem is emiatt szeretem. Még jó hogy nem olyan kiemelkedően erős. Sakura meg megint csak egyedi eset. Ő tényleg kiemelkedően erős lett. Tényleg nem hasonlítható Hinatához. De tényleg más szerepük volt a sorozatban.
És a Hyugák nem feltétlenül az erejük hanem a chakra kontrolljuk miatt voltak kiemelkedőek. Azt is sok szempontból a byakugannak köszönhetik.
De a lényeg hogy Hinata a hyuga vér és a Byakugan miatt csak jóval erősebb az átlag shinobiknál. Nem azt írtam hogy kiemelkedően vagy hogy zseni csak jóval nagyobb az átlagnál a vére miatt.
Borutó meg örökölhette azt is meg Narutóét is.
Amúgy ha jól emlékszem Byakugónak nevezik a chakra elzáró pecsétet. És az tényleg jól jönne Saradának. De már a gyűjtéshez is remek chakra kontroll kell.
De amit már írtam hogy ami most nem jön le hogy van az hogy kezdetben az volt folyton milyen erősek erősebbek mint a szüleik annyi idősen. És sokkal de sokkal okosabbak és tehetségesebbek is náluk.
Na most meg pont ez jön le hogy nem! Edzeniük kell nem is keveset. És ez így is van jól, csak az elején lévő dicsőítésük és az emiatt való kritikám csak jogos volt. Mintha az író valamelyest saját magát hazudtolná meg most.
Hát hol voltak itt több ezer fős klánok Még több száz fős se igen.
Eléggé sok részben lehetett látni, hogy rengetegen vannak. Egyébként a több száz fő is bőven elég ahhoz, hogy ne legyen beltenyészet.
Persze belemehetünk abba, hogy kezdetben nem lehetett ez, de azt tudjuk, hogy Indra leszármazottaiból keletkeztek, aztán még is csak az összes klántagnak fekete haja lett, stb.
Hyuuga esetén pedig mindenkinek fehér szem, és nem a Byakugan miatt alapvetően.
Én sose írtam, hogy a Hyugák a legerősebbek és akkora chakrával rendelkeznek.
Olvasd el amit írtam és akkor ezt nem írod le.
Én azt írtam hogy nagyobb a chakra készletük nagyobbal rendelkeznek erősebbek mint egy átlagos shinobi. És ez lapjában a Byakugan használata miatt van. Mivel a Byakugan is rengeteg chakrát használ fel.
Feltételezhetően több chakrával rendelkeznek, mert a felébresztéséhez intenzív edzés szükséges ami önmagában is növeli a chakrát, de sose volt még megemlítve, hogy a Byakugan fenntartásához sok chakra kéne, ezt csak spekuláció a Sharingan miatt. Hozzáteszem eddig a Sharinganról se derült ki az, hogy ilyen sok chakra lenne fenntartani, a Boruto anime hozta ezt be.
Rinneganról volt szó, hogy Obito szerette volna mind2-t használni, de kezdte elveszteni a tudatát is pusztán egytől.
Indra és Ashura chakrája? Inkább csak a lelkük. A chakrájuk más kérdés.
A chakrájuk révén reinkarnálódtak. Nézd vissza Rikudou sennin beszélgetését narutóval, ahol konkrétan el is mondja ezt ...
Hinatát meg nem leszólni!
De leszólom, mert nem szabad őt akkora magaslatokba helyezni csak azért, mert néhanapján eufórikus állapotba kerülsz miatta, attól nem lesz több egy átlag szereplőnél. Csak az teszi őt kicsit mássá, hogy ő Naruto párja.
Sakura meg megint csak egyedi eset.
Miért lenne egyedi eset? Élt a lehetőséggel, hogy edzi magát Tsunade által. A többi lány karakternek is megvolt a lehetősége a fejlődésre. Néhányan éltek is ezzel és jó páran pedig nem.
És a Hyugák nem feltétlenül az erejük hanem a chakra kontrolljuk miatt voltak kiemelkedőek. Azt is sok szempontból a byakugannak köszönhetik.
A sajátos harcmodoruk miatt voltak kiemelkedőek. Még a sima Narutoban esett szó arról, hogy két féle Taijutsu létezik, az egyik ami a külső a másik pedig ami a belső sérülésekre hajt. A Hyuugák az utóbbival eléggé jól bánnak, látszólag nincs sérülése az ellenfelének, de belső sérülései viszont igen, a chakra pontok elzárásáról nem is beszélve.
Borutó meg örökölhette azt is meg Narutóét is.
Vagy szimplán nem örökölt semmit. A való életben is van arra ezer példa, hogy nem a közvetlen szülődtől örökölsz, hanem akár a nagyszülőktől. Pont volt is egy ilyen vita Amerikában, ahol a pali beperelte a feleségét, mert kiderült, hogy néger lett a baba, de egyikük sem néger. A feleség anyja sem volt az, még is kiderült, hogy az apja akit addig apának hitt nem az apja volt, az anyja megcsalta egy négerszármazásúval. Kimaradt egy generáció, majd folytatódott a következőnél. Dominanciáról is felesleges itt beszélni.
Boruto a Hyuuga és Otsutsuki vérvonal keveredésével ébreszthette fel azt a szemet, de van benne még Senju? vér is, hiszen az Uzumakik abból származnak talán.
De kétség kívül meg van a korlátai is, nincs annyi chakrája, mint az apjának, max annyi, mint Hinatának. A bajsz az arcán nem feltétlenül jelenti azt, hogy többel rendelkezne csupán azt, hogy a saját chakrája vált rókássá.
Na most meg pont ez jön le hogy nem! Edzeniük kell nem is keveset. És ez így is van jól, csak az elején lévő dicsőítésük és az emiatt való kritikám csak jogos volt.
Nem tudom milyen kritikádról beszélsz és, hogy az miben volt jogos.
Narutóéknak is rengetegszer kellett edzeniük.
Nincs háborús korszak, ennek ellenére a gyerekek már rég túlszárnyalták a szüleiket, a gyerekkori önmagukhoz mérve és gyenge ellenfeleik voltak akik ellen mindig tudtak nyerni.
Most pedig amint jön valaki erős, kell is edzeni. Ugyanez volt az eset Naruto esetében is. Egyébként meg nem is fejlesztett volna semmit, ahogy nem is tette ezt a háború lezárta óta. Pedig 10x annyi idő telt el, mint amennyi idő alatt néhány technikát kifejlesztett. Ha azt az időt is aktívan tölti akkor most akár rengeteg egyedi képessége is lehetne.
Elsőnek is. Én Hinatát soha nem emeltem nagy magasságokba hogy milyen erős. Csak mivel Hyuga és van Byakuganja erősebb az átlagnál. És ez is főleg a chakrára értem az is Borutó meg a genetikája miatt. Hogy mennyire örökölhette.
Amúgy sajnos tényleg elég gyenge másokhoz képest.
De egy dolgot tisztázzunk! Nem véletlenül volt mondva kihangsúlyozva nem csak a sharingannál hanem a byakuganál is hogy milyen megterhelő chakra igényes a használata. És ez főleg azért volt azoknál volt említve akik lopták a szemet. Bármelyiket is. Csak nem tudják úgy annyira használni annyi erővel mint egy vele született vérű. Emlékezzünk akárkire. Pl Kakashi a sharingannal. vagy a Körrejteki a Byakugannal. Még az egyik szem is mily megterhelő volt számukra. Szóva sokkal erősebbek a klántagok hogy tudják használni a szemet. Chakra kontrollal meg jobban pontosabban hatékonyabban több ideig.
Sakura meg akkor is külön eset. Mert csak erős és most a végeredményre értem. Tudom mennyit edzett és küzdött amíg ezt elérte. És én nem is írtam soha hogy emiatt lehetne Sarada erősebb. Csak hogy jóval erősebb a többieknél hozzájuk mérten kiemelkedő.
Genetikáról meg jobb tényleg nem beszélni mert csak egy kitalált történet és az író dönti el mi hogy legyen benne.
Csak az átlagos dolgok miatt mentünk bele. Szóval ne legyen már annyira fontos akkor már hogy 50% vagy 25% vagy esetleg 100% a klánból. Csak az író dönt.
Ezt a végével és sem érek egyet. Jobbak voltak azért Narutóék ennyi idősen mint most Borutóék.
A dicséretek meg kritikák meg itt voltak a fórumon. Pont ezek miatt is. Minthogy már az akadémián hogy a francban voltak olyan erősek tudtak ennyi mindet a gyerekek amit a szülők csak sokkal később tanultak meg.
Most meg ont az van hogy mennyit kell edzeniük mert gyengék ő maguk és a technikáik is. Mégis akkor hogy haladtak ilyen gyorsan hogy voltak olyan erősek fiatalon. Mintha az író őket is visszafejlesztette volna.
Persze a történethez meg pont ez kell hogy lássák mennyire gyengék és mennyit kell edzeniük erősödniük.
A szemet fenntartani a saját vérvonalú személyeknek jóval kevesebb chakrát igényel, ennyi a különbség csak, de ha naruto építené be Sasuke Sharinganját, meg se kottyanna azt neki 0-24 fenntartani.
Egyébként meg a Byakugan esetében a fenntartásáról nem is esett szerintem szó a 700 rész alatt.
Genetikáról meg jobb tényleg nem beszélni mert csak egy kitalált történet és az író dönti el mi hogy legyen benne.
Csak az átlagos dolgok miatt mentünk bele. Szóval ne legyen már annyira fontos akkor már hogy 50% vagy 25% vagy esetleg 100% a klánból. Csak az író dönt.
Azért mentem bele ennek a gondolatmenetnek a megcáfolásába, mert itt páran megvannak arról győződve, ha adott két szülői DNS, akkor azt mindkettőt a gyerek majd örökli.
Az odáig rendbe van, hogy az iró dönti el mi lesz és ő döntött is. Nem adott akkora chakrapoll-t Borutónak. Szentségtörés, vagy "reaálitás" ? Ezt döntsd el magadban. Szerencsére én sem örököltem a saját apámtól és anyámtól mindent, de sajnos van amit a nagyszüleimtől igen. Tudom, hogy a tudományos megközelítést egy fantasy anime sorozatba nem kellene behozni, de ha úgy állunk a dolgokhoz, hogy minden öröklődik ...
A farok méret se azon múlik, hogy öröklődne. Van arra példa, hogy a gyereknek kisebb, mint az apjáé, vagy fordítva. Aztán ez hogy történhet meg akkor? Hiszen ezt az elvet követve egyformának kéne lennie ugye.
Ezt a végével és sem érek egyet. Jobbak voltak azért Narutóék ennyi idősen mint most Borutóék.
Értem, tehát akkor te is meghazudtolod az eddigi többszáz hozzászólásodat is, meg Jaeger is valamennyire.
Eddig azon ment a vita, hogy még csak gyerekek még is már mennyi mindent tudnak és hogy nincs ez így jól. Már 3 elemmel bánik, túl erősek, stb. Nem ezen ment hónapokig az eszmefuttatás? Én akkor sem álltam mellétek. Most meg azt mondani, hogy gyengék?
Mikor jóval fiatalabban tanul egy új rasengant mint az apja?
Saradát lehetne annak tekinteni, meg nem is, hiszen Sasuke chakra irányítása sem volt tökéletes ennyi idősen.
Most meg ont az van hogy mennyit kell edzeniük mert gyengék ő maguk és a technikáik is. Mégis akkor hogy haladtak ilyen gyorsan hogy voltak olyan erősek fiatalon. Mintha az író őket is visszafejlesztette volna.
Persze a történethez meg pont ez kell hogy lássák mennyire gyengék és mennyit kell edzeniük erősödniük.
Erre meg már nem is tudok reagálni. Egyik mondat üti a másikat.
Előző hozzászólásba is megmagyaráztam, hogy gyenge ellenfelek ellen nem fogják azt érezni, hogy ők maguk is gyengék.
Az egykorú Sasuke vs Sarada nem tudom... A chidorit még nem tanulta meg Sasuke és nagyjából egyidősek lehetnek, nem feltétlenül lesz erősebb, de a Sharingannal kétségkívül jobban bánt.
Naruto és Boruto esete. Szerintem utóbbi trükkökkel áttudná verni jópárszor, de a róka chakra úgyis segítene neki. Naruto nem is tudta még a Rasengant, Boruto meg már igen.
Vagy, ha ahhoz az énükhöz hasonlítanád, ahol már tudja a Rasengant és Chidorit is, akkor szerintem még várnunk kell, mert fiatalabbak lehetnek most még.
Szerkesztette: DereX - 2020.11.01. 11:52
DereX, ha valaki feletted ír közvetlenül azt nem célszerű idézni. Tudni fogjuk, hogy mire gondolsz.
Ha azt írod le, hogy nem értesz egyet azzal, hogy Narutoék erősebbek voltak akkor furán jön ki a végén, hogy azon gondolkozol talán mégis igazunk van.
Ahogyan írtad az megzavart minket, hogy a történet elején elég gyenge ellenfelek voltak? úgy nézz ki amitől téves kép alakult ki bennünk a gyerekek erősségét illetően.
Sokkal fiatalabb honnan jött? Elvileg Naruto a sorozat elején 11 éves volt, mire véget ért a sima Naruto volt 12. Boruto elvileg a film óta 12 éves. Bár ez nincs megerősítve. Szóval tekinthetjük őket egy idősnek. Ha a végzet völgyes Sasuket meg Narutot veszük. Sasuke sokkal jobban használja a szemét mint Sarada+jobb chakra kontrol + chidori. Naruto szerintem sokkal váratlanabb taktikákkal megtudná lepni Borutot.
Meg régebben sokkal jobban benne volt a sorozatban az, hogy nah most bármelyik küldetésen súlyosan megsérülhetünk és sokkal nagyobb volt az akaraterő meg a győzni akarás mint jelenleg békeidőben.
De persze kiváncsian várom mit akarnak kihozni az animéből. Természetesen nem fogjuk tudni eldönteni kinek van igaza illetve a manga az megint más tészta hasonlóan mint a Dragon Ball esetében.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Mint írtam a Byakuganra is volt példa hogy sokkal több chakrát igényel. Kérdezd a manga következőbeni ellenfelét!
Lényeg akkor is több van hála a szemnek. Csak a Byakugan lenne lényegében a saharingan őse is. Bár kicsit bonyolult ezt mondani a rinnegan miatt de akkor is.
Mi is azért írtuk a genetikát hogy bizonyítsunk de mint írtam értelmetlen mert lehet példa és ellenpélda is belőle. Az író dönt.
Nem hazudtolom meg magam. Pont ez itt a gond, Hogy ellentmondások vannak az eleje és a mostani énjük között. Ebből jönnek le az ellentmondások.
Miket írtam eddig? Hát azt hogy milyen zsenik és erősek voltak eddig. Még lényegében edzések nélkül is mikre voltak képesek olyan fiatalon. Ahhoz képest meg hol vannak most?
Azt meg én nem mondanám hogy olyan gyengék lettek volna az eddigi ellenfeleik. Voltak közöttük erősek is. Mégis győztek. Ebből az jött le hogy milyen erősek és zsenik.
Erre most jön egy igazán erős valaki és sehol nincsenek.
Őszintén az egyik legnagyobb hiba mindezek mögött az hogy kettős idősíkon mennek az események! És ez sok mindent megmagyaráz és sok baj forrása.
Ezért lehet nehezen levonni hol is járnak és hol is állnak a szülőkhöz képest.
Vegyük alapul, hogy 12 évesen lettek geninek ahogy a szülők. Akkor végzik el az akadémiát. És a mangában ehez is van véve mondjuk az idő. Viszont az anime rettentően bezavar.
A manga alapján mondjuk eltelt 1 év. Ezzel nincs is baj. Viszont a baj az (mint ahogy többször is írtam korábban) hogy ha csak gondolkodnánk és saccolgatnánk az animés események mennyi időt vettek igénybe. Szerintem lassan már 2 évnél járnánk, és a manga egy része még ezután jön. Szóval a mangabeli énjüknek kb 14-15 évesnek kellene lenniük, pedig csak kb 13 évesek. Itt a bibi! És a szülőknél nem volt ilyen gond. Egy idő volt. Nem kellet alkalmazkodni a másikhoz. Pl ha nincs a mangában nem igen kerülhet bele a később játszódó mangában. És most is hasonló bajok vannak.
Azért idézem, mert nem akarok az összes mondatra reagálni, csak azokra. S igen is van értelme, nem tudom ebbe minek kell belekötni.
Elvileg Naruto a sorozat elején 11 éves volt, mire véget ért a sima Naruto volt 12. Boruto elvileg a film óta 12 éves.
A Sippuuden végén lesz 17 éves, annak elején pedig 16 éves. 2,5 éves zarándok útra ment Jirayával, amit ha kiszámolsz, 13,5 évesnek kellett lennie a sima Naruto végén.
Boruto a film végén tölti be elméletileg a 12. életévét. Amit pedig írtam, hogy szerintem Boruto megtudná szívatni Narutót-t, de a róka miatt úgyis ő nyerne. Én a fiát eszesebbnek és csalafintábbnak tartom tőle. Sasuke esetében pedig kitértem, hogy ő kétségkívül jobban bánt a Sharinganjával, de a Chidorit mivel nem tanulhatja még meg Sarada, nincs is értelme azzal hasonlítgatni.
Szóval lényegében félig egyet is értettem a gondolatmenettel, hogy a szülők erősebbek, de nem is olyan mértékben mint hiszed.
A Végzet völgyét meg ne vegyük már ide... Idősebb, képzett volt, folyamatosan kellett magukat edzeni, most békeidő van. Jóformán ez volt az első edzős arc, a 170 rész alatt, vagy második, mert egy kisebb volt a film időszakában is. 170 rész alatt pedig Naruto már jóval többször kényszerült rá az edzésre, új dolgok tanulására.
A győzni akarás most is megvan, nem idegesítené őket annyira az elbukott küldetés.
Komolyan, mi egy animét nézünk amúgy? Vagy szándékosan kell negatív dolgokat belemagyarázni a történetbe, ami nincs is ott? Minek épített fel a stúdió 3 részt az edzésre, ha nem azért, mert győzni szerettek volna, de elbuktak.
Naruto mikor kezdett bele az edzésbe leginkább? Amikor fenyegetés érte vagy elbukott. Addig ő sem feltétlenül edzett csak úgy magától.
Mint írtam a Byakuganra is volt példa hogy sokkal több chakrát igényel. Kérdezd a manga következőbeni ellenfelét!
Ezt a mondatot nem tudom értelmezni, mint egyébként sok mondatodat, de itt csak arra tudok következtetni, hogy az anime topicban megint felhozol egy mangában található ellenséget, aki szót ejt majd ? a Byakugan fenntartási nehézségeiről?
Inkább nem is reagálok erre.
Miket írtam eddig? Hát azt hogy milyen zsenik és erősek voltak eddig. Még lényegében edzések nélkül is mikre voltak képesek olyan fiatalon. Ahhoz képest meg hol vannak most?
Deepa egy olyan ellenfél, aki 3 Kumogakurei jonint is röhögve félholtra vert, sőt 2-t megölt, egyiket súlyosan megsebesítette.
Szerintem Konohamaru és a szemüveges csávó se tudott volna vele mit kezdeni, őket egy közel 70-75 éves öregember 4 karral verte szét.
Most lehet jönni azzal, hogy ők is mennyire erősek, vagy gyengék, de Borutóék eddig nem kerültek összetűzésbe olyan ellenfelekkel, akiket úgy isten igazából nagyon nehéz lenne legyőzni.
Amire ki voltak sokan akadva, hogy már annyi idősen klónt tud csinálni, meg jól dobja a kunaiokat, de azt elfelejtjük, hogy Sasuke meg Itachi is kb. ugyanolyan idősen szintén géniuszok voltak. Ezt felhoztam 3 éve is, de úgy látszik hiába. A papírbombák, meg kunaiok használata túlon túl OP, mert Narutóék korában nem volt ilyenre példa.
3 éve ez volt legalább is az akkori aktuális téma, ami miatt bele kellett kötni a történetbe. Aztán egészen a Deepa-s harcig ki voltak itt akadva páran, hogy jó lenne, ha már jönne valaki aki jól el veri őket, erre ez se tetszik, mert minek ez a sok edzés, eddig se voltak gyengék, akkor meg most mit izélnek.
Aztán akaratlanul is kell spoilerezgetni, hogy Zöld Rasengan és hogy ez nincs a mangában, de ahelyett, hogy a manga topicban diskurálnánk ki a megvalósításának logikus lépéseit, ahelyett itt kell 400 hozzászóláson keresztül ezen kiakadni.
Hátha jól összezavarja azt, aki egyébként nem nézi a mangát és folyamatosan utalásokat lát csak rá.
Ez a két idősík dolog sem egy olyan eget rengető probléma ahogy te ezt így elő adod.
A mangában amint legyőzték Momoshikit, egyből kezdődött az elkényeztetett földesúr fia arc, ami már önmagában a Kara arc bevezetője, majd azt követő részek még mindig nem kerültek meganimálásra.
Mi az amit csinál most az anime? Szépen körbeöleli kiegészítő részekkel, eseményekkel amelyek időben ugyanott lesznek, csak épp a film között és a még meg nem animált mellék arc között. Nem is öregednek direkt.
Persze korábban meg azt játszották el, hogy 20-25 rész alatt eltelt 1 év, vagy picit több, most meg 50 rész alatt is csak pár hét. Erre kilehet akadni, de az élvezhetőség szempontjából nem számít.
----------------------
Viszont ezzel zárnám is a vitát, örökre, mert meguntam azt, hogy jóformán egyedül 3 éve próbálom a túlzott negatív kritikát átbillenteni oda, hogy igen vannak hibái mind az animének, mind a mangának, de koránt sem olyan szintű problémák amit itt egyesek évek óta divatutálat címén letolnak. Emiatt úgy jön le, mintha én a végsőkig kitartanék az anime mellett, és nem látok benne semmilyen hibát, de túlságosan szélsőséges ellenszélben kell véleményt alkotni.
Az elmúlt 3 évben kb. nekimentem az összes felhozott negatív érvnek, leírtam én mit gondolok, aztán vagy kialakult egy pici vita, vagy nem. Egyik fülön be, a másik ki stílus.
Én nekem erre elfogyott az energiám, így búcsúzom a fórumtól. Remélem a többiek akik halkan nézik a fórumot majd picit fellélegezhetnek hiszen elegendő lesz goku és a többiek negatív kritikáit olvasni hétről hétre, mert nem fog kialakulni érdemi vita benne, ezáltal nem lesz egy rész után 1,5 oldalas kommentáradat.
A válaszokat majd valószínűleg el fogom olvasni, de nem fogok a továbbiakban reagálni. Egyszerűen elvesztettem minden érdeklődésemet már ezzel kapcsolatban, főleg úgy hogy még én lettem leszólva amiért rámertem szólni gokura, hogy ne spoilerezzen, meg még mindig nem tanult meg helyesen írni. Valahogy már nem kikapcsolódás és normális vita miatt jártam fel ide, már betöltés közben azon gondolkoztam, hogy na vajon megint ki és miért ócsárolja majd a történetet.
Szóval nekem ez itt betett, minden jót a továbbiakban.
Üdv.
Szerkesztette: DereX - 2020.11.01. 18:53
DereX ez egy fórum nem kell feladni, ha valaki nem ért egyet veled és abbahagyni a kommentelést. Ne csinálj magadból egy mártírt, hogy egyedül te látsz át mindent és rajtad kívül senki nem tiszteli a Borutot.
Az sem igaz, hogy rajtad kívül senkinek nem tetszik az anime és nem ért egyet veled. Csak az elmúlt napokban én is írtam, hogy egyetértek veled bizonyos dolgokban másokban nem 100%-osan.
Szerintem te nem nagyon voltál itt amikor még a Narutot futott, akkor sem csak a részek dícsőítéséről szólt a fórum hanem hasonló viták folytak a részekről és elfogadtuk, hogy valaki egyetért valamiben valaki nem.
"Persze korábban meg azt játszották el, hogy 20-25 rész alatt eltelt 1 év, vagy picit több, most meg 50 rész alatt is csak pár hét. Erre kilehet akadni, de az élvezhetőség szempontjából nem számít."
Azért számít az élvezhetőségén egy műnek, ami egy történet központú shounen, hogy történik valami 100 rész alatt vagy csak 300 rész alatt fog. Mert az rengeteg idő. Legrosszabb a One Piece anime ahol pár oldal manga egy 20 perces rész... Élvezhetetlen.
Egy nagyon egyszerű tipp. Amire nem akarsz reagálni arra ne reagálj és akkor nem húzod fel magad.
Nem várhatod el, hogy mindenki elfogadja a te véleményed az egyetemes igazságnak és aki nem ért egyet veled az hülye meg nem érti a művet szóval ahh lelépek elegem volt nekem ebből stb.
Visszatérve:
Naruto korát nehéz pontosan belőnni. Amikor legyőzte Nejit akkor mondhatjuk, hogy 12 éves volt mint most Boruto. És akkor Sasuke már tudta a Chidorit és jobban bánt a szemével mint most Sarada. Ősszelehet őket hasonlítani.
A győzni akarás dolog pedig igazad is van meg nem is. Naruto meg Sasuke úgy érezte, hogy nincs vesztenivalója, volt mindkettőjüknek egy nagyon határozott célja, de nem érzem úgy, hogy Boruto meg Sarada úgyanannyira elhatározta volna már magát.
Tehát, hogy bármit megtennének a céljuk érdekében.
A többi dolog számomra nézőpont kérdése. Valakinek bejönnek ezek a kibővített részek nagyon valakinek kevésbé és a 100%-os mangát látná inkább.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
A vitából tényleg jobb kiszállni. Inkább én se írok rá. De abban egyetértek Jaeger-rel, hogy csak azért kiszállni mert mások nem értenek egyet veled fölösleges. Ezt én is megkaptam párszor mert sokszor vagyok más véleményen mint a többség. (Oozaru ennek mindig jelét is adja. Ha más nem is de ő kimondottan) Itt is és a BD-ban voltam leginkább vele így.
Kritizálni könnyű dolog. Jobban ért hozzá az ember és könnyű fogást találni a dolgokon. Ez már csak így van. És ez nem csak itt máshol is megtalálod. És a Narutó is sokban volt hasonló.
Bár akkor is nekem ezzel a kettős idővonallal van bajom. Arra vissza tudom vezetni a legtöbb bajt.
Lényegében könnyű pár fejezet alatt éveket ugrani előre is akár. Vagy hosszú fejezeteken át csak egy napot is feldolgozni. (Narutóban a háború kb 3 nap volt mégis hány fejezetig tartott. még az animében meg pláne)
Viszont úgy haladni az időben szemlátomást számolgatva hónapokat akár 1-2 évet hogy csak pár hétnek kellene eltelnie. Hát itt bele lehet kötni.
Amúgy én úgy néztem hogy az akadémia befejezésekor 12 évesek mindketten. Kb 13 mikor elmegy konohából Narutó. Még nincs 16 (inkább 15,5) amikor visszajön. Azt meg tudjuk a háború utolsó napján lesz 17.
Mindegy is. Térjünk vissza a lényegre. A heti részre!
Köszi szépen a fordítást!
Hát erre a részre tipikusan lehet mondani hogy egy hatalmas filler volt. Legyen a történet Canonn vagy nem mindegy. Ez tényleg filler. Sehova nem ment a történet. A következő résztő térünk vissza a szálhoz.
A részen meg lehetett röhögni és fejet fogni több szempontból is. Mindenki izgul és fél Orochimarutól, a néző meg végig tudja hogy úgyis ez lesz a vége. Tudjuk mennyit is változott.
Legnagyobb kritikának ha már azt úgy is könnyű hogy igen könnyen hozzájutottak az infóhoz, úgy hagyták el a falut hogy senkinek nem szóltak hogy elmennek. (hol van már a jó öreg nem lehet elhagyni a falut mert szökött ninja leszel) igen könnyen bejutottak és még haza is értek kb 1-2 nap alatt úgy hogy ki tudja milyen messze is lakik Orochimaru.