kösszi az új rész fordítását, persze megint a legjobb résznél van vége
[Naruto-Kun Projekt] Douluo Dalu animációs sorozat (TILOS a spoiler!)
Nem mondtam, h lcs lenne a “jófiú” csak annyit, g nézőpont kérdése. Amúgy ha megnézed a való világot és bele gondolsz melyik hatalom indította a legtöbb háborút és ölte meg a legtöbb embert nyilvánvalóvá válik minden. A kereszténység… szóval elvileg egy szent vallás mégis ártatlanok millióit mészárolták le a hatalomért és a pénzért. Isten nevében. Hol érezték ezt bűnnek?
De most se jobb % os arányban az egyházi személyek számlájára írható a nemi erőszak zöme.
Vissza térve az animéhez;
Tsnek megölték az anyját a gyűrűéjért{azaz nem azért mert szimpi volt öljük már meg, hanem mert vkinek kelett az a gyűrű és csont}{ Th mikor kimentette őket a verseny után emlékezz vissza mit mondott, ha tsnek szüksége lenne a gyűrűre levadássza megöli} ezen a világon ez a normális. Ts nem egy embert ölt meg olyat aki neki semmit se ártott. Szimplán azért mert lcs emberei és “gonoszak” ami megintcsak nézőpont kérdése. Az ő felmenőik vagy utódaik is bosszút állhatnának ennyi erővel és jogosabban, ha a világ szabályait nézzük.
A legtöbb háborús bűnt meg az egyesült államok követte el mégse kellett felelnie egyért se.
Ha megöli valaki az anyádat, de nem azért mert baja volt vele, hanem éppen kellet a mája a gyerekének. Akkor elnézed neki és megbocsátasz mert jó okkal tette? Persze hogy nem.
A legtöbb egészséges elméjű ember keres egy jó és számára elfogadható okot arra hogy, lopjon, öljön vagy terrorizáljon másokat. De az az áldozat szempontjából nem igazán elfogadható. Így most tekintsünk el ettől és nézzük pártatlan szemmel.
TS azért öli Lcs tagjait mert vadásznak rá és meg akarják ölni és ártottak XWnak, meg az anyjának. Ehhez képest mégse ölte meg a Róka lányt, sőt megmentette 2 alkalommal is, ha megkapná az összes olyan Lcs tagot akik benne volta ebben és abba hagynák a háborút, biztosra veszem hogy a többit nem akarná megölni. Amikor a kovács városban ölt ott is védelmezte vele a város lakóit. Nem emlékszem olyanra hogy TS valaha is elvett volna valamit embertársaitól önös érdekből. Így nézve pedig AY TH saját lélekszörnye volt, mintha neked lenne egy kutyád akit nagyon szeretsz, erre a szomszéd megöli mert kell neki a bundája az ágy elé.
Lcs meg egyszerűen mindent magának akar és céljai elérése érdekében leöl bárkit és elvesz bármit amit megkíván, még ha kitalált is magának egy jó okot ezek elkövetésére
Abban meg 100%ig igazad van hogy a halott Lcs rokonoknak is lesz majd egy tökéletes és elfogadható oka arra hogy bosszút álljon TSon és ebből alakul ki a bosszú körforgása mindaddig amíg valaki meg nem bocsát és elengedi a bosszút. Bár ez max TS leszármazottait fogja érinteni, mert ő isten lesz és elég nehéz lesz felelősségre vonni.
Értem, h mire akarsz kijukadni, de mindkettő rossz példa. Mája mindenkinek van és sacc az emberiség 1/4-5-e feloszlásban transzplantálható. Ha valaki a kutyámat öli meg a bundájáért az meg nem szükség hanem vágy. De mondom mégegyszer értem mire akarsz kijukadni. Ts szempontjából elvették az anyját és a nőjét. Viszont ha a világ szabályait nézzük levadásztak két extrém ritka és erős lélekszörnyet.
A világ szabályai szerint minden az erősebbé, minden más hazugság és nép kontroll.
De nem levadászták hanem el akarták venni azoktól akik "megszelídítették őket" ezért is hoztam fel a kutyát példaképpen. Bibi is csak a 2 Ming miatt lehetne jogosan dühös, mert azokat valóban levadászta mint XW anyját, TS meg elvette tőle őket még ha nem is akarta se a gyűrűjüket se a csontjukat.
A pápát se TH ölte meg mégis rá lett verve a dolog. Ezért erkölcsileg nézve és a saját tanait tekintve Lcs a legnagyobb bűnös a történetben.
Itt már inkább az van hogy kinek van tudata. Mert egy állatnak. Ott lélekszörnynek ha még nincs 100.e éves nem számít. De ha már elérte és mondhatni emberi tudata van vagy ember lett már mást nézünk. De végül is nézőpont kérdése. Mert mindegyik csak lélekszörny. ÉS kell a gyűrűjük. Csak azért ne öljünk idősebbet mert emberibb a tudata és mondjunk le a jobbról!? De viszont már emberi tudattal érzésekkel mérve megint csak más mert azt a lényt is meg lehet szeretni. Pl amin most a tábornok lovagol (tigris) az is lélekszörny de mégis megkedveli. És meg is védné azt. De végül is lélekszörny lenne az is. És kellhet valakinek annak a gyűrűje is nem!?
Bosszúról meg hogy mi a jogos mindig a győztes dönt! Háborúba is kit büntetnek ki szabályai szerint? Hát a vesztest. Szóval itt ennyi erővel hol a bosszú joga? Ha pl TS bárkit megöl? Jogos mert ő a győztes fél és a győztes érdekében tette.
Ha neked az kell ami a másé és elveszed tőle mert van hozzá elég erőd de lusta vagy keresni magadnak másikat, akkor Angyal Isten szerint bűnös vagy. Persze az egész világ előtt neked lesz igazad mert elég erős vagy hogy megöld azokat akik megkérdőjelezik a szavadat. De AI attól még tudja hogy csak egy erős rabló vagy, akinek még van pofája szentnek beállítani magát.
TS mikor hazudott magáról ilyeneket? Vagy mikor ártott valakinek azért hogy megszerezze valamijét? Az önvédelmet és Mészárló várost most ne hozzuk fel mert oda mindenki ugyanazért megy, aki meg gyilkolni megy ne csodálkozzon hogy meggyilkolják.
A bosszú joga mindig azoké akiknek ártanak, az már más kérdés hogy élnek e vele vagy képesek rá.
Az igazság az ami mindig a győztesé.
Ts is ugyan úgy megölte pl a démon pókot jött is a családja, de azokat is lemészárolták. És az nem érv,h az támadt először, simán el tudott volna menekülni,de neki kelett a gyűrűje, de ott volt az áldozás után mikor csak bosszúból levadészta a pókot.De ott a skorpió meg rózsaszin skorpió esete is. Csak a gyúrúkért vadászták le meg indulatbol. Xw vajon mennyi füvet "ölt meg" legelt le 100k év alatt? A pók is csak falni akart egy jót. Szóval ez most olyan megint , hogy honnan nézzük. És igen a valós társadalom is arra épül jelenleg, hogy minél többet harácsoljon az ember nagyrészt mások kárára. Maradjunk annyiba. tst is csak akkor érdekli ez a dolog, ha az ő családja van teritéken.
És am megmondom őszintén, kvára nem tetszik h visszahoztak akárkit is. Tökre örültem, h lesz végre 1 bekattant debil főszereplő aki mészárolgat,konkrétan bárkit aki nem tetszik neki
Vissza térve a témához, rohad fosul van megoldva ez a pár rész itt a végén,nem tudom ,h novell szerint hogy volt, de lapos mint a mosódeszka. Egész sori alatt szerintem a legunalmasabb 2 részen vagyunk túl,pedig akció volt,de nagyitóval hangyát égetni se évezetes... leg számomra. Ezzel kipanaszkodtam magam ebben a témában teljesen. Remélem azért a szinvonal vissza fog térni a régire, és itt a végét már nem csapják össze.
Nem érted hiába is mondod hogy igen. Nem arról beszélek kinek van igaza vagy kinek nem, hogy ki cselekszik helyesen vagy ki nem, mert az tényleg nézőpont és ízlés kérdése. Hanem hogy ki mit állít magáról és mit cselekszik valójában. Én a hazug csalókat utálom a legjobban a világon.
TS meg is mondta hogy mindenkit megöl aki ártott XWnak, legyen az bármi és bárki. Ehhez képest a Pápa megölte a Pápát és THn akar bosszút állni miatta, pedig valójában hálásnak kellene lennie hogy eléggé legyengítette neki. Ha valaki megölné a kutyámat én is megölném különös kegyetlenséggel, ha helyes ha nem.
Ebben egyet kell értenem, az utóbbi pár rész valahogy elég lapos lett, de remélem nem marad így a dolog és újra beindulnak a dolgok, pár unalmas rész még belefér.
Sziasztok!
Respect srácok, hogy még nyomjátok.
Valamikor a 140. rész körül jártam utoljára nálatok, azóta inkább noveleket olvasok (ez Ayagii sara ).
Gondotlam meglesem,ha már ez a kedvenc részem (mármint amikor hazaér).
Hogy lehet valamit így el****ni
Hatalmas a csalódás, hogy mitől fosztották meg az embereket. Íróként én tuti ki lennék akadva.
Nincs ez elrontva. Sőt! Teljesen jó, leszámítva pár unalmas részt, de ennyi belefér ilyen sok részbe.
Majd ha vége akkor rávetem magamat arra a novellára, addig viszont a közelébe se megyek mert csak elrontaná az élményt.
Ugrás a fórumra: |