Mert nincs elmegyógyintézet? XD
Egy hvg-s cikket olvastam, és alatta bekommentelte ezt:
Ferencné Csongrádi ROHADT psz IC hiáter ,psz IC hí á !! TEREK ? MONSTEREK ? szörnyeTE? gek ?? gekko?? TI? REXEK? nehogy már eggy csomo elmebeteg REX felügyelöt játszon!! TITTEREK ! TITTER ez PÁLI ORW? OSA !! ma bin ? LADEN ?
Most tekintsünk el attól a sokkal fontosabb kérdéstől, hogy miért nem egy elmegyógyban van és fókuszáljunk a másodlagos kérdésre, hogy hol az francba találsz te ilyet?
Nálunk a közelben lakik egy ketyós arc, aki hangosan ordítozik és rátámad emberekre a háztömbben és az utcán is, néha írnak róla egy cikket a helyi újságban, de nem csinálnak vele semmit.
Értelmezés kérdése, a hagyományos értelemben vett elmegyógyintézetek közül az OPNI volt az utolsó. Zárt osztályok vannak még a pszichiátriákon, például a Dobai Intézet (lel), meg nyilván van külön intézete a kényszergyógykezelteknek, mint például az IMEI, de ezek jogilag és definíciójukat sem tekintve egyek a régi OPNI-val. Jelenleg nem lehet csak úgy bezárni egy skizofrént, amíg nem okoz bűncselekményt (vagy nem aktív pszichózisos, akkor vihetik zárt osztályra), régen meg ezekkel meg lehetett tömni Lipótmezőt.
Én Debrecen közelében is ismerek valami ilyesmit, zárt osztályú intézmény, sok nővérnek kell is ott gyakorlatot eltöltenie. De amúgy nem úgy van, ha egy pszichiáter diagnosztizál valakinél valamilyen elmebajt, meg azt, hogy akkor ő ön-és közveszélyes, akkor kap kényszergyógykezelést valaki?
De azért durva ez. Mi történhetett vele Ausztriában?
Múltkor beszélgettem egy elmebeteg hajléktalannal. Magába szokott beszélni, néha ordítozik és össze vissza rángatózik randomba. Csak utólag derült ki, hogy elég sok gond van vele, bátyám rendőr és ő sztorizgatott róla, hogy lépcsőházakat szokott összehugyozni, múltkor egy pékség közepére szart és szétkente azt a falon, s bár mindig elkobozzák a bicskáját/kését bármikor belé fut van nála új, stb, de nem tudnak vele mit csinálni mert nincs elmegyógyintézet Kecskeméten. Még a mellettünk lévő üzlet falára is írt egy regényt tollal, hogy a munkásaink árulók, nem vagyunk transzformerek, érzitek a jelenlétüket?, titkos háborút kaptok és ilyen feliratok. Ez volt a hálája, hogy adtam neki pénzt.
Egy szavad sem lehet a smores videó után, éppen ettem, és úgy megijedtem hirtelen a felugró csajtól, hogy beékelődött egy rizsszem a larynxomba. Ehhez képest semmi egy kis mirgánsozós vasvillalengetés. XD
[img]https://s11.postimg.org/qvhku2y5f/e68600b26f11f87d4bf02c8fa857ab6e.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Sabaku előbb nézd meg az animéket amiket írtam és majd meglátod milyen hülyeséget írtál. A Death Parade esetén talán egyszer tűnik fel középiskolás huszadrangú mellékszereplőként.
Az Ame to Yuki meg egy egyetem utáni egyedülálló anyuka életét mutatja be megbolondítva némi fantasyval.
A madoka meg elsősorban dráma és tragédia és Madokát Nagisaval ellentétben sajnáltam.
Igazából te elkönyvelted magadban, hogy az új animék szarok, de bezzeg a te régi kedvenceid mesterművek.
Az animéket meg amiket itt most felsorolgatsz, tényleg nem értem hogy jönnek ide. A Death Parade kivételével mind láttam, és mindet királynak tartom, bár azt hirtelen fogalmam sincs, hogy mi alapján kötöd őket össze, tekintve, hogy a Madoka mondjuk egy éjsötét, gonosz szatíra míg az Ame no to Youki egy tradicionális japán életmódot és felfogást propagáló sztori.
A Clannadnak meg végképp köze nincs ehhez, az egy highschool-slice of life anime a felnőtt életre is továbbvíve, megspékelve egy kis Asimovi hatással a robotlányos szállal, amit egyébként tudtam is anno pontosan, hogy melyik, de már kurva rég láttam mindkét évadát. Most attól még, hogy mindbe vannak drámai szálak, nem lesz több közük egymáshoz, mint a fűnek meg a fának, csak azért mert mindkettő növény.
És milyen régi mesterműveket lengettem én azt kiáltozva, hogy "bezzeg a régi szép időkben?" Most így a vitán kívül, komolyan nem értem, mi a nyomorod. Idézd már be kérlek, hogy hol írtam én olyat, hogy 'minden új anime szar hurrdurr'. Pont emlegettük is itt a Fate/Zerot, az sem lehet több 4-5 évesnél maximum, ami aztán lehet a te definíciód szerint már régi, de az enyém szerint nem. Hol szóltam én be arra, hogy 'Lew a szar új animéket nézi, lolloll'? Elég dilettáns van itt jelenleg a fórumon aki random szavakat ad a másik szájába, ne hülyüljön már meg a régi banda is.
Én már személy szerint 2-3 éve nem nézek animéket, mert annak ellenére, hogy valóban vannak jó darabok, sőt, szerintem ha objektíven nézzük, kifejezetten arra van tendencia, hogy a egyre inkább a kliséktől elrugaszkodó művekre van igény mindkét oldalról, legalábbis a shounen műfajban. Sőt, az egyetlen anime amit még néhanapján beérve nézek, az pont a Gintama, ami az animék/mangák Mester és Margaritája, mert ebben minden benne van ami kell. Hogy miért nem nézek? Egyszerűen belefáradtam és meguntam ezt a médiumot, már a Steins;Gate movie-ra se vitt rá a lélek, hiba vagyok biztos benne, hogy remek. De egyszerűen kiégtem ebből, és nem is hiányzik az életemből.
De persze most lehetne mondani, hogy "nem kellett volna ennyi szart nézni, akkor nem fáradsz bele", na és ez az amit Saphi is beírt, csak aztán sikerült mindenkinek (E tu, Mini?) nagy lelkesen félreértenie. Mindig is próbáltam az egyedibb, értelmesnek tűnő animéket nézni, nem az ilyen nyáltól/egyéb nedvektől csurgó tinilány/férfifantáziákat, értem én ez alatt azt ami a Vampire Knight és a... *insert random tucat ecchi* közötti skálán mozog. Egy kurva szóval nem mondtam se én, se Saphi, aki amúgy azt se tudja miről beszélünk szerintem, hogy "a romantika szar hurrdurr", de hát gondolom nem csak én unom már az agyzsibbasztó Niki-féle vitákat, és kell generálni egy értelmeset.
Itt is van a MAL-om, ha valakit érdekel. http://myanimelis...t/Hellchan (Btw, mikor a faszba újult ez meg ennyire?)
És ezek azok amelyeket kiemelnék:
Bakemonogatari
Clannad/ After Story
Cowboy Bebop
Darker Than Black
Durarara!!
Fate/Zero
Gintama
Samurai Champloo
Steins;Gate
Meg ami movie az talán Bebopé meg Sword of the Stranger. A mangák meg külön kategória, ha akarod leírom, meg az egész 'jó' listámat. Mert én nem azt mondom, hogy csak ezek a 'jók', nálam ami 7-8-9-10 pont volt, az már mind nézésre érdemes, sőt, a 6 is még. Szerintem azért elég világos, hogy jó párat szerettem, ezeket most sorolhatnám kurva hosszan, Black Lagoon, Clannad, Madoka, Ame to Yuki, Ippo, Hellsing, Shiki stb.
De a vicc amúgy, hogy most amiket itt felsoroltam, a Bebopon meg a DTB-n kívül egy 'régi mestermű' sincs, komolyan nem érten honnan jött ez a tévképzeted. Nem keversz te valakivel? Én az vagyok aki a mechákat utálja
Oké, az offolást itt és most be is fejezzük akkor. Azt hittem, magatoktól álltatok le vele, de csalódnom kellett. Tehát maradnak a hagyományos módszerek.
Folytatás: a Fórum Csevegőn és Játékokon kívül tetszőleges egyéb részein, mert azok kizárólagosan csakis az animékkel foglalkoznak, míg az említett két részleg meg kizárólagosan nem foglalkozik velük. (Főleg nem több oldalon keresztül. Nyilván pár hsz még belefér)
Rosszak vagytok Kékkel kellett rátok szólni Naughty boys and girls XD
A OPNI-s téma érdekes. Én nem értem hogy lehet hogy egy országnak nincsen egyetlen hagyományos elmegyógyintézete se. Valahogy nem tudom hova tenni. Gondolom anyagi megfontolásból lett ez is megvágva mint minden más.
Hétköznaponként van hogy még hajnalban is vannak a Chaten, így hogy eljött a szombat/hétvége meg mit látok?
[img]http://kephost.com/images/2016/04/02/54egedg.png[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Mi van!? Mindenki elment bebaszni?
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Huh tegnap egy házibuliban felejtettem a kulcsaim szal ma korán ki kellett mennem a városba, hogy elugorjak értük, nemtudom mi történik, de most kivételesen nem katonák voltak a villamosnál, hanem kommandósok vagyhát nagyon úgy néztek ki. Többen voltak, mint általában a katonák szoktak lenni és nem sétálgattak, ahogy az máskor szokott lenni, hanem végig a villamosnál álltak.
Azt álmodtam, hogy egy tumblr-es feminista vagyok, és kiálltam az utcára lóbálni egy táblát, amin egy feka csaj meg egy fehér srác csókolózott, és azt kiabáltam: "nézzétek, de cuki, kár, hogy a srác fehér!".
Kicsit para, lehet túladagoltam a B6-vitamint.