Amúgy a mangában még mindig a Kara arc megy, nem? Hallottam pár spoilert amiből arra következtetek, hogy vagy még ez megy, vagy a következő arc szorosan kapcsolódik hozzá. Így nem tudom mit fognak csinálni az animével, ha beérik.
Boruto anime
deja vu érzés , hahaha xD .
Boruto karaktere sokat változott az első rész óta .Sok meme van arról, hogy Sarada -Narutot, és Boruto pedig Sasuke útját követi .
Amennyire vicces, annyira igaz is ez az állítás. Boruto példaképe Sasuke, aki olyan ember akar lenni, mint ő , csak nem rossz irányban szeretne haladni, mint Sasuke 13.évesen .Sarada pedig Naruto útját akarja követi ,aki Hokage akar lenni.
Ezzel folytatódik a Naruto vs Sasuke rivalizálás is , hogy ki a jobb mester XD .
Maga a tempó tényleg lassú.. Ezért halmozok fel pár részt , hogy sokkal élvezetesebben kövessem.
Naruto is ugyanilyen volt, mint most Boruto, nem tudom ezen miért kell kiakadni. A célközönség akiknek maga az anime készül a 15 éves korosztály, nekik meg pont tetszik az ilyen "hősies" viselkedés. Japánban az egyik legnépszerűbb anime ez most, ahogy a manga is.
Eltelt már 158 rész és ezalatt csomószor csinálták már azt, hogy a manga történéseit körbeölelik kiegészítő történetekkel, ha úgy tetszik fillerekkel, hogy jobban megismerd a szereplőket, a történetet. Ez megy most is, s ahogy elnézem a zombi csávó pl. szerepel a mangában is.
A mangában több arc volt, nem írom le őket, mert spoiler, de ha az összeset egy összefoglalóba rakjuk, akkor mind a Kara arc része. A manga már elég tisztességes távolságban jár az animétől, így nem fogja tudni egyhamar utolérni, pláne ha kiegészítő részeket is beraknak mellé, vagy a jó öreg fillereket.
Ez a rész elkezdi felvezetni a Ninja techet is, semmi baj nem volt vele. Ha az anime szorosan követi most már a mangát, akkor ennek az orvosi kutatásnak amit most felvezettek, pont nagy jelentősége lesz a közeljövőben.
Elsőnek is akinek nem tetszik ne olvasson. Leírom a saját véleményem! Másnak más lehet.
Nem most nem a történettel van bajom, hanem Borutó túlzóviselkedésével. Szerintem még az apján is túltesz vele. Azért a mangában már azért messze nem ilyen. Ott is kitör belőle az érzelem meg vélemény de ez már hol van ahhoz képest?
Azzal meg hogy kiegészítik a sztorit nincs baj jó is csak maga a történet legyen jó. Még nem láttunk belőle semmit.
Amúgy én arra céloztam volna hogy felvezetik hogy kezdődik a Karás arc amiből az ember a mangára következtetne meg ez az új opening csak rátesz egy lapáttal és ahogy képest ez még messze nem a manga. És olyan aminek semmi köze a mangához még.
Amúgy lehet Borutónak Sasuke a példaképe és akarhat olyan lenni mint ő. Akkor is tipikus apja viselkedésben. Más döntéseket hozhat meg de lényegében akkor is olyan lesz mint az apja ha nem veszi őt is kezelésbe a sötét oldal. És ez alatt nem azt értem, hogy hokage lesz hanem hogy a viselkedése irányzata lesz hasonló. De attól még lehet inkább a 2 ember a hokage mögött.
Bár azért szerintem messze nem tudja Borutó még hogy a menő embere néha miket tesz a sötétben a faluért. Bár ahogy nézem Inó se olyan ártatlan boltos.
Megértelek Goku ,de azért ne várjuk túl nagy fejlődést se , mert egy 13.éves gyerekről beszélük , aki béke időben született.
Boruto sokat változott, amióta elstartolt a sorozat, legyen az szellemi, vagy fizikailag . Mi folyik a mangában, azt nem tudom , de legyél türelmes, és megkapod azt, amit akarsz .
Régi szép emlékek, amikor még gyereként viselkedett, és rosszalkodott az apjával . Ninja életet se vette komolyan , és beképzelten siettet mindennel . Nem kis karakter fejlődésről beszélünk, amióta elstartolt a sorozat .
Ami még hiányszik a karakterének, az egy rivális .
Hát az biztos hogy sokat fejlődött. De még van is hova. Csak a túl idilli gyerekes beszólásait nem szeretem. De idővel majd csaj jön a manga és az is dob majd rajta.
Remélem azért nem spoilleres de a Karas arcban végre komolyabbra fordulnak dolgok és megjön az a rivális is aki kell. Egy ilyen Narutó Sasuke féle rivális páros.
Semmilyen új csaj nem lesz! A szamuráj csak meg még egyszer sem volt a mangában, de ez nem azt jelenti hogy ne lenne az animében. Egy kicsit csak eltér a bővítések meg új szereplők miatt.
DE ezt szerintem itt hagyjuk abba mert túl spoilleres kezd lenni. És azt nem akarom kockáztatni hogy olyat írjak.
goku
Akkor most hosszabban, csak neked elmagyarázom, hogy miért nincs igazad.
Hozzászólásaid:
Párszor szerintem már leírtam/leírtuk, hogy meglehetősen zavaró az, hogy az összes hozzászólásod tele van nyelvi hibákkal, helyesírási hibákkal, ráadásul még rendesen megfogalmazni sem tudod, hogy mit szeretnél. Már megpróbáltam ezen túltenni, de látod, hogy rontja fórumozás élményét, s aki egy fórumon aktív hozzászóló, az afféle véleményvezér is egyben. Nem teheti meg azt, hogy őt ne vegyék komolyan amiatt, mert az írására nem figyel oda, pláne 30+ éves korban. Olyat egy fórumon ne kérj senkitől, hogy akkor ne olvassa. Pont az a lényege, hogy elolvassuk egymás hozzászólásait, s az alapján vitatkozunk. Bárki írhat, s mindenki egyenrangú, nem számít hány hozzászólást vadászik össze, akárkinek lehetnek jó meglátásai, lehet valami felett elsiklunk, stb. Viszont az alap, hogy akkor oda figyelünk arra, hogy saját magunkról milyen képet vetítünk ki.
Animével kapcsolatban:
Annak ellenére, hogy számomra is itt-ott már túl gyerekes egy-egy rész, nem értek veled egyet, mert ilyenkor mindig visszagondolok, hogy a célközönség nem mi vagyunk, s tudom, hogy a gyerekeknek ez pedig tetszik.
Boruto személyisége:
Naruto amikor 12 éves volt, akkor még a kinézetén is megtudtad állapítani, hogy egy heves vérmérsékletű, könnyen dühbe guruló gyerekről van szó, aki mindig mindenbe beleakarta ütni az orrát, és mindig mindent ő akart megoldani.
Miután 15-16 éves lett, már az arcán is lehetett látni, hogy fegyelmezettebb, összeszedettebb, normálisabban viselkedik, amiken csak a Kyuubi tombolása változtatott időnként, ugyanakkor meglehetősen felnőttesen viselkedett már akkor.
Boruto e kettő között helyezkedik el már most. Sokkal inkább tekinthető egy "géniusznak", mint Neji és Sasuke az ő korában. Rengeteg képessége van, nagyon gyorsan tanul, nem olyan gyenge felfogású mint az apja. Már most 3 elemet képes egyszerre használni és sokszor taktikázik is, megpróbálja higgadtan végigcsinálni az egészet.
Ehhez jön rá az amitől a fiatalabb generáció megkedvelte, hogy úgy viselkedik akire mindig lehet számítani, ő az aki hősködik, de eddig még sosem bukott el. Kinézetileg is megpróbáltak egy menő szőke gyerekhőst csinálni belőle, s lám bejött. Egyébként még a szinkronhangja is illik ehhez a viselkedéshez, ahogy Narutóhoz is illett akkoriban. (persze ez már színészi játék) Még azt is eltudom képzelni, hogy a gesztusok és mimikákhoz hozzáigazítja a színész a saját hangját, vagy épp fordítva, hogy sokkal jobban hasson.
Hogy feltétlenül változna a jövőben? Biztosan fog, amikor ő is 16 éves lesz, de a manga csak pár hónappal jár előrébb, s nem tudom, lehet más mangát nézünk, de amennyire én jól emlékszem ez a viselkedése megmaradt a mangában is. Ez nem számít spoilernek.
Boruto divat utálat:
Az emberek eleinte azért utálták Borutót, mert szarba se nézte a saját apját, mindig trágárul beszélt róla. Illetve a legelső rész nyitójelenete, hogy Konoha romokban. Úgy gondolom, hogy te ezen nem tudsz túltenni már lassan 3 éve.
A nyitójelenettel kapcsolatban már az anime is megmagyarázta, hogy Kaguya csak egy idegen volt, aki köré egy 700 részes sorozat készült, de a Narutoverse utolsó 50 fejezetében olyan mértékben ki lett tágítva az egész, hogy akár bárhonnan jöhet egy-egy ellenség. Ez pedig megmagyarázza, hogy miért volt a nyitójelenetben az ami.
Boruto apjával való kapcsolata:
Próbáld beleképzelni magad, hogy bármekkora hős is az apád, te egyáltalán nem ismered őt, mert már béke van, nem láttad az erejét s még csak le sem szar téged. Soha nincs ott a családi összejöveteleken, soha nincs ott fontos eseményeken, s míg mindenki más a hősnek tartja, addig mint magán ember elbukott, s ezt ő is tudja. Próbál is ellene tenni, ezért változott Boruto véleménye róla miután legyőzték Momoshikit.
Bár nem kellene megmagyarázni, mert a 158 rész alatt a kutyának is leeshetett már, hogy Boruto miért pikkel az apjára, te ezen szinten megragadtál.
Borutóék erősek, Narutóék gyengék:
Ez is egy gyakori ellenérv időnként.
Szerintem mindenki rossz oldalról nézi ezeket. Egyrészt Boruto vérvonala meglehetősen erősre sikeredett, már az alapból, hogy 3 chakra természettel rendelkezik, s lehet még többel is, az genetika. A szeme is örökletes lesz. Sok jutsuja nincs, csak inkább a meglévőket kombinálgatja amelyek mindig pont tökéletesen elegek az éppen aktuális ellenség ellen. Ez is csak a "géniuszságát" bizonyítja, amit fentebb írtam. Naruto nem ilyen volt, s pont ezért számomra már unalmas volt, hogy mindig jött a jóöreg klón+Rasengan kombó, s jóformán Naruto egész képességarzenálja ezekre épül. Kiszámítható túlságosan. Narutonak nem voltak adottak a vérvonalbeli képességek, de neki ott volt egy bijuu.
A másik oldalról pedig eltelt 15 év. Rengeteget tud romlani az ember ereje, ha ez idő alatt nincs folyamatosan használva. Kurama ezt már meg is említette. Ugyanez a helyzet Sasukéval is, annyi kivétellel, hogy neki időnként még a szeme ereje is elmegy, mert túl sok chakrát emészt fel a dimenziók közötti járkálgatás.
S végül ami a szempont, amit már a manga topicban is említettem. Nem feltétlenül kell Borutónak túlszárnyalnia Narutót. Nem feltétlenül kell neki az a chakra mennyiség, nem kell neki a bijuu-k ereje sem, mert neki már most van legalább 2 olyan egyedi képessége, ami kompenzálja azt, hogy neki nincsenek ezek az isteni szintű ereje.
Az egyik a Jougan, aminek még csak 2-3 képességét ismerjük, dimezió járás, dimenziók közti látás, chakra hálózat és gyenge pontok látása, ellenség felbukkanásának pontos megjelezése.
Ráadásul van egy láthatatlan Rasenganja is, s még a pecsét a karján még nem is csinált semmit ez idő alatt.
Ezek a képességek pont elegek még egy Kaguya szintű ellenfél ellen is. Akármennyire is gyerek. Kell edzenie, fizikailag nyilván gyenge még, mert gyerek, de képességrepertoárja már most nagy, s még növekedni fog.
---
Egyébként a részhez egy mondatban hozzászólva vicces, hogy senkinek nem tűnt fel, vagy nem említette meg, hogy az öregnek Viktor a neve, nem pedig valami Japános név. Eddig ilyenre csak a Chikarás NS filler/movie-ben volt példa.
DereX
Lényegében teljesen igazad van. Ezeket tudom és nem is vitázom velük.
Csak hát vannak egyes dolgok amik nem tetszenek benne. És én főleg azokat szedem ki nem amik jók.
Pláne hogy nem a fő szállal van a gondom hanem az ilyen mellék "filler" történetek eseményeivel. És ezt főleg a mangára alapozom. Kezdetben annak se volt olyan jó se a rajza se a sztorija de rengeteget javult és már jó. Csak hát ez a szál hol van már ahhoz képest. Nézd meg a manga alapján készültekhez írtakat. Ott inkább a különbség meg eltérés amiket írtam nem a szidás.
Azt meg én is jól tudom ki a célközönség de hát én nem az a korosztály vagyok. Ebből is jöhet le a kritika. Pláne hogy csak Borutóval van a többiekkel nincs. Azok tudnak sokkal komolyabbak lenni?
Azért vegyünk figyelemben a béke időszakot. Boruto 12.évig békésen, és elkényeztetve volt .
Boruto és Tento találkozása remekül összefoglalja, hogy Boruto mennyit változott az első rész óta .
Amit Boruto megtapasztalt az elmúlt 1.évben, azt megtanította Tentonak . Azzal a résszel lezártuk a season 1 .
Ugyanazt tudom mondani, ha neked 1.rész kevés, akkor 5 vagy 10.részeként halmoz fel. Én pl a börtönös részt megfeleztem .
Követem a véleményedet, és látom ,hogy szereted, csak kevés neked a heti 1.rész .Ezért nézzek egy teljes évadokat minden animében , mert hetente várni rossz érzés .Pl one piece animét 1.évre offoltam.
Probád meg, hátha változik a véleményed .
Szamuráj csajszi ügyben nem örülök , mert jópofa karakter xD .
A szamurájcsajszi ugyanolyan egyedi animés karakter, aki a mangában nem szerepel, mint Sumire. Ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben ne szerepelnének
Nem hiszem, hogy a jövőbe őt ne látnánk, mivel egy olyan csapat tagja lett akiket viszonylag sokszor szerepeltetnek, s a vicc az egészben, hogy a mangában azok sincsenek.
Még 3 éve olvastam, hogy nem csak mangában készül a történet, hanem időnként novellákban is. Egyszerű az indoka, a novellát csak írni kell, nincs nagyon rajzolás benne. Időnként meg is jelentették ezeket. Az indok nyilván az volt, hogy Ikemoto-ra nagy munka zúdult volna, ezért ő inkább a közeljövő történéseit rajzolja le, amit Kodachi mond neki, s az anime ezt felöleli, kiegészíti. A novellákat is a Kodachi írja, ahogy az egyes részek készítésénél is szorosan ott van. Ezért lehet, hogy xy nincs a mangában (még), de novella szinten már felmerült. Sajnos ez utóbbiról nincs információnk, nem is adják ki őket legalább addig, ameddig az animében le nem ment.
A sima egyszerű fillerekről meg még nem is beszéltünk, elég sok volt már s nem mindig tudjuk, hogy végül lesz-e a történethez köze, tehát félig canonná válik, mint a börtönkastélyos legutóbb, vagy csak egy kitérő sima filler, mint NS-ben a füst elemű emberek.
Ez jó hír , mert egyre több érdekes női mellékszereplőt kapunk , és remélem a szamurájok se lesznek elhanyagolva .Mert az alap Narutoban alig szerepeltek, és jó lenne többet tudni róluk .
Remélem a többiek se fognak sokáig tökölni a C-küldetésekkel, mert kezd uncsi lenni .
Szerk:
Remélem egy nap visszatér Kaguya , akinek a storyját még nem éreztem lezárva .
Ugrás a fórumra: |