SSJ/SSJ2 alakban simán le tud menni akár 5 egységre is.
A másik, hogy szerintem az alap formája sem volt a maximumon, tehát ahhoz a 10x-es szorzóhoz talán nem is kellett volna átváltozni.
De az érték egy félig nyugalmi állapotra vonatkozik. Harc közben már valószínűleg felment az ereje egy olyan szintre amihez tényleg az SSJ2 kell. A maximumot viszont tuti, hogy nem használta ki.
Abban lehet valami, hogy Beerus kb Zamasu szintjéhez hasonló mértékű erőt használt Goku ellen.
Még szerencse, hogy Vegitát nem vitték magukkal, mert Gokunak és Birsalmának együttes erővel kéne lefognia.
Sztem Zamasunak abból is elege lesz, hogy a teát kevergeti meg főzi a mesterének, és közben meg semmit nem fejlődik... Ezt látni abból, hogy Goku szarrá tudná verni, és még a bleu sem kellene hozzá.
És mivel a mestere folyamatosan visszafogja, megmondja neki mit csináljon ebből fog besokalni. Ő többet akar, minthogy teát főzzön...
Ez dbs annyira a gyerekeknek szól, h szerintem kiejtik magasról a szorzókat, meg a szinteket. Legyen kék haj, meg piros, az ellenfél legyen sárga, csak szép és élénk legyen, többi nem számít, mert gyerekek majd úgy is a kis gonosz pilafon nevetnek és azzal lehet eladni a sorozatot.
Abszolút egyetértek veled.
A mostani rész egyenesen szánalmas volt,de ez az én véleményem.
Írom úgy,hogy csoportosan néztük meg ezt a részt,és aki még csak most érte be az 53. részig az is azt mondta a rész végén,hogy itt nem történt semmi érdemleges.
Leépítenek itt már mindenkit, Songoku egyenesen vagány karakterből egy idegesítő kis levakarhatatlan nyomivá vált aki szinte könyörög a harcért.
A grafikáról meg no comment.
Eltelt 53 rész és ezt undormányt már igazán elhagyhatták volna de minek???? https://postimg.o...dbvqkkfcn/
Olyan benyomást kelt bennem mint akin van valamilyen arckrém,amit nem lehet letörölni
Jegelni fogom jóidéig a sorozatot kb decemberig,remélhetőleg történni fog egy 360 fokos változás persze pozitív értelemben.Ez egy utolsó esély részemről a sorozatnak.
Emberek, én nemtudom mire vágytok,milyen legyen a DBS. Szar az animáció(ez nem játék,tehát nincs "grafikája" ) de igazatok van. Goku gyerekesen viselkedik, ebben is igazatok van. De szerintem most kaptunk egy olyan ellenséget,akinek van egy önmagához képest normális motivációja, és nem ragadt le a gagyi "én vagyok a leggonoszabb és legerősebb" dbz sablonnál.
A sorozat mindig is a tízen éves korosztályt célozta meg.
Ez így volt 1986 tól, az első DB résztől kezdve.
Anno belecsöppentem a dologba, 13 - 14 évesen.
Egyértelmű, hogy telik az idő, az emberek változnak, tapasztalnak, nőnek az elvárásai.
Ettől függetlenül a készítők nem fognak minden korosztály kedvében járni. Értelemszerűen ez lehetetlen...
A világ is változik, a törvények is..
Míg a 80- 90 es években mehetett főműsor időben, korhatár besorolás nélkül, az, hogy X letépi Y fejét, vagy 2 majd apró darabokra vágja egy karddal, az nem jelenti azt, hogy mai is összehozható.
A rajzolási stílus miatt se érdemes siránkozni...
1. nem tehetünk ellene semmit (pontosítva, nézzétek a BD verzát, ott javításra került sok minden )
2. az elmúlt, több mint egy év alatt, csak hozzá lehetett volna már szokni.
Ezt adja a Super, nem kell semmi olyat elvárni amit nem ígértek.
Ill. nem az elődök árnyékában kellene minden momentumot pedzegetni..
Előttem elhangzott a megfelelő reakció: ha nem tetszik, nem kell nézni. Ennyi!
+ azt írni az 53. részre, h nem történt semmi... könyörgöm!
Mert nem jelent meg egy új forma, esetleg, Goku, Vegeta, Trunks, Gohan nem fúziónál és robbantja szét a 6 univerzumot a 12 ből, egy Ultimate 100x Big Bang Kamehameha SSJB4 Genkidama val.... attól még igen, halad előre a sztori!
Nagyrészt megtudtuk amire kíváncsiak voltunk, Black felbukkanása óta.
Ha esetleg rám célzol, nyugodtan leírhatod nem lesz ebből probléma.
Bár az hogy ezt teszed,ez sem valami egyenes út a dolgok rendezésére.
Ill. nem az elődök árnyékában kellene minden momentumot pedzegetni..
Nem szokásom mások dolgait pedzegetni,többnyire új dolgokat vettem fel eddig és probáltam úgy forumozni,hogy az megfeleljen a szabályoknak.
A világ is változik, a törvények is..
Míg a 80- 90 es években mehetett főműsor időben, korhatár besorolás nélkül, az, hogy X letépi Y fejét, vagy 2 majd apró darabokra vágja egy karddal, az nem jelenti azt, hogy mai is összehozható.
Lásd 110 oldal utolsó bejegyzés.Erről már írtam én is egy hónappal ezelőtt....
Ettől függetlenül a készítők nem fognak minden korosztály kedvében járni. Értelemszerűen ez lehetetlen...
A rajzolási stílus miatt se érdemes siránkozni...
1. nem tehetünk ellene semmit (pontosítva, nézzétek a BD verzát, ott javításra került sok minden )
2. az elmúlt, több mint egy év alatt, csak hozzá lehetett volna már szokni.
Ezt adja a Super, nem kell semmi olyat elvárni amit nem ígértek.
Már pedig maga a készítő említette egy interjúban ,hogy a sorozat lényegében rajzolásban, grafikában jobb lesz mint régen.
(igenis grafikában mert 2d artistok (grafikusok) és 2d animátorok dolgoznak egy részen,előfordulnak 2.5 és 3 dimenziós elemek a level design-ban jómagam a Guerrilla Games-nél dolgozom szóval van némi rálátásom a témára.)
Minden a pénzen múlik és szinte nevetséges amit a kezük közül kiadnak ennyi idő elteltével mert egy jól jövedelmező franchiseról beszélünk.
Ennyit a szakmai részről.
Mosolyogva lehet közölni, hogy ha nem tetszik, nem kell nézni. Ennyi! Azok akik ennyire elvakultak és hardcore rajongók tipikusan így reagálnak le szinte mindent.
Nekem speciel vannak önálló meglátásaim, és gondolataim,jaaahhh hogy itt kezdődik a "probléma".
Nem vagyok droid akik mindenhez azt írja hogy huh de király, baromi jó rész volt egyetértek és egyet kell értenem mindenkivel a csordaszellem nevében.
Amikor azt látom,hogy ez nem így van,és ez eddig egy raklap trágya és igenis lenyomják az ember torkán a szart is,az már ne legyen az én bajom hogy ezt nem akarják észrevenni .
Szerencsére saiyanisland.com-on és egyre több oldalon is észrevettek nyilvánvaló dolgokat,hogy az egész dbs-el valami nem kerek. Baromira nem történt semmi érdemleges, nem azt írtam hogy nem történt semmi .
Azt az előző részekből is tudtuk hogy kibaszottul rühell minden embert Black és Zamasuként sem gondolja másként.
Mindent másképp intézne.
Bele lehet magyarázni már itt szinte mindent ahogyan itt jó néhányan meg is teszik/tették szívetek joga srácok.
Ezért írtam ,hogy jegelem az egészet, mert remélem lesz valamilyen pozitív változás sőt tovább megyek még a fórumos tevékenységemet is.
Szóval köszönet a fordítói munkáért az egész csapatnak,és további sok sikert kívánok srácok!
Peace
Ha van aki megpróbálja a DBS pozitiv tulajdonságait előrébb helyezni(mert igen vannak, és tudom nem szokása a magyarnak pozitívan gondolkodni sajnos ) attól még nem lesz birka senki.és amúgy is ez a csordaszellem dolog egyáltalán nem illik ehhez a dologhoz.persze ez is az én véleményem
És szerintem nem kéne abbahagynod a fórumozást azért mert vannak akik nem értenek veled egyet, mert sztem ez a legjobb része a fórumoknak.(mit nem adnék ha lenne egy hasonlóan aktiv berserk, vagy jojo bizarre adventure fórum )
Szerintem a lényeg az,hogy akár lehetne a világ legjobb műve vagy a legrosszabb ja akkor is lennének pozitív és negatív hozászolások lehúzások stb. Mindenkinek más az ízlése. A másik dolog szerintem az vagy legalábbis ezt mondják ha egyszer alkottál valami nagyot azt újra meg ugrani nem a legegyszerűbb szerintem érdemes még várni a dologgal mert még ki alakulhat a dolog bár nekem eddig sem volt bajom a sorozattal. Az igaz,hogy én régi grafikát visszasírom nekem az jobban tetszett bár ezt is elehet viselni.
A megjelenítés minősége tényleg hagy kivetnivalót maga után. Ebbe bárki magyarázhat bármit és nézheti a pozitív oldalát, hanyag munkát adnak ki a kezük alól és ez sajnos szomorú tény.
Mindenki emlékszik a Buu sagára dbzben, sokkal minőségibb rajzolás volt, pedig anno az is hetente jelent meg. Ráadásul akkor még nem számítógéppel csinálták, hanem kézzel rajzolták az animéket.
De a Revive Freeze movieban is sokkal minőségibb a rajzolás, értem, hogy az mozifilm, de a rajzolás, amilyen profi programok és technikák vannak már nem lenne bonyolultabb és hosszabb időt kívánó folyamat.
Pont ez a szép az egészben.. ennyi meg annyi vélemény, egyetértés vagy ellenérv, de mindenki itt van és erről beszél.
Emlékszem, még a 90 es évek végén.
Az általános iskola 7 ik osztályában... mint osztálytársak, kevesen voltunk jóban a másikkal.
Mindenkinek volt baja valakivel, nem voltunk összetartó csapat, persze 2-3 jól összeszokott klikk et leszámítva... (5. től kezdve összevont csoport: rajz vs testnevelés tagozat)
De sose felejtem el, mikor 2 barátommal, az egyik szünet alatt elkezdtük kibeszélni az előző napi Dragon Ball eseményeket (a King Piccolo saga nál tartotta sorozat akkortájt)
Pár srác, kikkel mindig csak a viszálykodás és a szívatás ment oda vissza, meghallotta miről is tart a csevej és szó nélkül beszálltak a témába és iszonyat jól elbeszélgettünk róla (mi volt, mi lesz, milyen állat vagy éppenvicces volt...stb)
Összehozta az embereket (éez esetben még 13 éves gyerekeket
Ez okán a Dragon Ball, nekem mindig is az első és utánozhatatlan.
Akármi történik, akármilyen formában, mindig kedves emlékkel gondolok rá.
A fenti szituációt, mely nemsoká 20 éve esett meg, sose felejtem el.
Nincs epizód melyet rühellnék, nincs ami untatna.
Nekem kicsit több mint egy, a 100 meg 100 shounen közül...
Látom a hibáit, elfogadom, hozzá tartozik.
Az életben semmi sem tökéletes.
Szórakoztat és ez a lényeg...
Gyurinak is igaza van, mert bizonyára ha ilyen grafikai munkát adna ki a kezei közül a cégnél ahol dolgozik, mint ahová néha süllyed a DBS, valószínűleg kirúgnák.
De mi, gyakorlott animenézők néha azért azt is bőven elfogadjuk lovaglásnak, ha egy mozdulatlan háttér előtt mozgatnak fel-le egy mozdulatlan fejet. Szóval engem pl. ezért nem érdekel, ha néhol bénán van rajzolva. Emlékszem még olyan időkre, ahol RM (real movie) formátumban néztem agyontömörített DB movie-t 240p-s felbontásban, és azt is tudtam szeretni!
A történetvezetés meg szerintem nem jobb vagy rosszabb, mint a Z-ben, hanem más, sőt szélesebb spektrumú!
Nem nagyon volt a Z-ben romantika, most meg ott van F. Trunks visszaemlékezése, mikor Bulmánál kajál Maival. Aztán Vegita bepörög, mikor Bills megüti Bulmát, sőt mikor Goku véletlenül a hálószobájukba teleportál, jól kiakad. XD
Meg azért ilyen nyomozás sem volt benn, és ennyire kiszámíthatatlan (/izgalmas) fordulatok sem voltak. Az egyetlen valódi negatívum, amit most a sorozat számlájára lehet írni, hogy a másodvonalbeli szereplők teljesen haszontalanná váltak.
Toriyamának választania kellett: vagy a Z-feelinget viszi tovább, vagy beújít, de a kettő egyszerre nem megy. Ő ezt választotta, én meg azon túl, hogy néha rühellem a Pilafékra vesztegetett értékes perceket, minden résznél hálás vagyok neki, hogy tovább csinálja a kedvenc shounen animémet! :3
Pilaf alapból gonosz, semmit nem tesz csak úgy szívességből... nem véletlenül segít Bulmának, a tűz körül marad, ott mozog. Valamit sztem tervezni fognak vele. Nagyon nagy baklövés lenne, ha a műsoridőt a szerencsétlenségükre pazarolnák el. Akkor inkább egy Piccolo edzés mutassanak, vagy Gohan, Krilin, Ten Shin Han , Yamcha gyakorol...
Én biztosra veszem, hogy valahol valamikor lesz még nagyobb szerepük, akár megszerzik az időgépet, vagy a leírását...