Severum Lehet még mindig nem érted a lefogásos rész lényegét. Külső szemmel nézve. (pláne ha még ellenlábas is vagy)
HY az akadémia első napján nem jelent meg. Szóval lényegében nem teljesítette a beiratkozás feltételét. Szóval valaki szol egy tanárnak meg a rendészeknek hogy van valaki az akadémián aki nem lehetne ott a szabályok miatt. Hát azt ki kell dobni nem?
A bajkeverőket meg csak az osztályból zárhatták ki nem csak mert alap tanítványok hanem mert úgymond "csak" a tanárral szemben voltak engedetlenek és megvan a tehetségük. (lényegében csak nevelni kell őket)
Gondolom majd a jövőheti ben lesz megint csak biliborogatás hogy YH is alaptanítvány csak ő a lélekeszköz tanszéken. (gondolom azért lesz ott a lélekeszköz tanszék dékánja) Szóval őt se lehet csak úgy kirúgni. De erről a többiek még nem tudhatnak.
A lélekgyűrű módosítást még akkor se értem minek is volt értelme. Jó tudom nem volt a novelben ez a nagy látványos visszatérő amit csaptak az animében. Hanem szép csendben dolgoztak. Na de akkor is azon a szinten és időben már felesleges volt szerintem.
Itt viszont még messze más is a helyzet. pláne mert hogy itt elrejteni még van értelme. Viszont hogy hogy lehetne egy gyenge gyűrűvel az erős kisugárzást létrehozni már nem. Jó tudom hogy az a valós lesz. Viszont a többiek elvileg csak megtudják hogy hamis.
Már hogyne érteném, a lefogást tartom túlzónak a késés miatt, ami még mindig nem áll arányban azzal amit a másik három követett el. Mert itt a nagy múltú Shrek akadémiáról van szó ahol nem számít a nemesi státusz. Vagy meggyengültek az idők során az iskola elvei? Ez nem a Tian Dou akadémia ahova egy csöves herceg parancsára nem vesznek fel. Felszólítják hogy távozzon, ha nem akar csak akkor jogos ez a lefogás dolog. Persze lehet ellenkezett, én nem mondom hogy nem.
Itt jelenleg úgy tűnik hogy egyes diákok akarnak szabályokat hozni, ráadásul egyes tanárok mintha támogatnák is benne őket, ezért nem szimpatikus egyenlőre ez az új Shrek akadémia nekem.
Bocs a kérdésért, de egy kicsit megzavart a dolog, a magyar fordításban is 700k (majdnem 800k) évesnek írták le a skorpió királynőt, most átpörgettem egy angol feliratos részt is, és ott is annyinak fordították. És azt írják, hogy bár 100k évente nagyobb lesz a kihívás, de 400k évente még nagyobbat ugrik. Viszont itt azt írtátok, hogy csak 400k éves lesz. Akkor lehet, hogy az animációban ezen változtattak? Vagy feltehetőleg az angol fordításban írták félre?
Igaz, hogy a belőlük keletkező gyűrű színe ugyanolyan mind a kettőnek, de az ereje egy 300k-s gyűrűnek jóval kisebb, mint egy 700k-snak. Ezért is mondta TS-nek a nagymester, ha lehet, válasszon olyan szörnyet, amelynek a kora közel van ahhoz, amit ő elbír.
A 700.000 èves lèlekszörny a Hòcsàszàrnő/Hòlàny a szèlső èszak első helyezettje. A Jègcsàszàrnő "csak" 399000 èves ezt jelzi is a gyűrűje a 4 arany csìkkal. (A 20 rèsz utàn jobban fogod èrteni.)
Bocs a kérdésért, de egy kicsit megzavart a dolog, a magyar fordításban is 700k (majdnem 800k) évesnek írták le a skorpió királynőt, most átpörgettem egy angol feliratos részt is, és ott is annyinak fordították. És azt írják, hogy bár 100k évente nagyobb lesz a kihívás, de 400k évente még nagyobbat ugrik. Viszont itt azt írtátok, hogy csak 400k éves lesz. Akkor lehet, hogy az animációban ezen változtattak? Vagy feltehetőleg az angol fordításban írták félre?
Igaz, hogy a belőlük keletkező gyűrű színe ugyanolyan mind a kettőnek, de az ereje egy 300k-s gyűrűnek jóval kisebb, mint egy 700k-snak. Ezért is mondta TS-nek a nagymester, ha lehet, válasszon olyan szörnyet, amelynek a kora közel van ahhoz, amit ő elbír.
Nem, a magyar fordításban is "közel 400 ezer éves" a jégskorpió. Ezt írtam a feliratban. Az angol felirata egyébként nem volt valami tökéletes, sőt egy másik feliratot is használtam, de tök vicces, hogy mindegyikben összevissza vannak a nevek fordítva... Nálam a feliratban jégskorpióként van elnevezve a lélekszörny, aki egyesült Yuhao-val, és a legerősebbet pedig a Jég Lányának neveztem el. Ez van az elején, mikor Mennyei Álom előcsalja azzal a jégskorpiót, hogy a Jég Lányának adja ki magát, a hangján megszólalva. Szóval az elején a beszélgetésben a közel 700 ezer év az rá vonatkozik. Yuhao még kérdezi is a hernyótól, hogy az kinek a hangja volt. Utána mikor a hernyó beszélget a jégskorpióval, ott konkrétan rá vonatkozóan 400 ezer év van írva. Szóval a feliratban pontosan van.
"Jég Lánya, a Jégskorpió, és a Titán Havas Démonkirály" - az előző részben fel volt sorolva, hogy ki a három legerősebb lélekszörny a jeges vidéken, és sorrendben volt említve. Azaz annyi, hogy 200 ezer év körül van a harmadik, és hogy a másodikat keresi a hernyó. Szóval, ha a feliratba rosszul lett volna, ez alapján akkor is világos volt, hogy melyik a 400 és a 700 ezer év körüli.
Szerintem egyébként az angol felirat nem a legjobb... sőt. A 18. részé hát... voltak kimaradt mondatok benne, rossz időzítés, meg miegymás. Szóval azon ne akadjon fent senki, hogy épp kit hogy nevezek el, a többféle angol fordítás, félrefordítás után. Kínairól nem fogom lefordítgatni, arra nekem nincs időm. Próbálom az angolt kisilabizálni.
Mondjuk az is megér egy misét, hogy az angolban nem Bing Bing, hanem Icy a neve a jégskorpiónak... A többiek által említett legerősebb, akit én Jég Lányának kereszteltem, ő van Ice Goddess, meg Snow Queen-nek írva a mostani rész angol felirataiban. Viszont én még az előző részben neveztem el, és akkor már annak hagytam. Egyébként a 18. részben így van megadva a három lélekszörny neve: "Ice Tian Xuan Daughter, Icy Bi Emperor Scorpion, Titan Snow Demon."
Jók ezek a nevek, ahány ember annyi féle fordítás angolban is. Nehéz kiigazodni, de a tifa által felsoroltak közül is szinte mind jó. Gondolom olyanok fordítják angolra is akik ismerik az egész storyt így a későbbi megnevezéseket is használják.
Itt van például az jég jáde scorpió is. Öt nevezik jég császárnőnek , jég hölgynek, és Bing Bing, nek is ami egyébként a neve, de a Bing az kínaiul jeget jelent.
A 700.000 èves lèlekszörny a Hòcsàszàrnő/Hòlàny a szèlső èszak első helyezettje. A Jègcsàszàrnő "csak" 399000 èves ezt jelzi is a gyűrűje a 4 arany csìkkal. (A 20 rèsz utàn jobban fogod èrteni.)
Szóval mire gondolt a költő?
A 700.000 éves lélekszörny a Hócsászárnő/Hó lány/Hó hölgy a szélső észak első helyezettje a Jégcsászárnő "csak" 399000 éves (mielőtt beköltözik Yuhao-hoz) ezt jelzi is a gyűrűje a 4 arany csíkkal. (a 20. rész után jobban fogod érteni).
Tifa, rosszul fogalmaztam. Nem a fordítást gondoltam rossznak. Csupán nemrég elkaptam egy kis vírust, s az utóbbi napokban a nehéz levegővétel, s egyéb miatt nyomott a fejem. (Egy kicsit még ma is). Sejtettem, hogy valami olyasmi félreértésem lesz, majd, mint a Walesi bárdokban a haló. "fegyver zörög, haló hörög..." sokáig azon agyaltam az milyen fegyver. Egyszer csak leesett, hogy nem fegyvert, hanem haldoklót jelent. Hát nem mondom, hogy büszke vagyok rá, de vannak az embernek gyengébb napjai. Ezért kérdeztem inkább. Ez nem fordításos, csupán személyes félreértési probléma volt.
És köszönöm a fordítást!
Semmi gond nincs. Gondoltam én is leírom, hogy mit gondolok az angol felirattal kapcsolatban, plusz válaszolok neked, bár már megtették előttem.
Nem kell magyarázkodni, nem szoktam senkit sem kérdőre vonni. Szóval nem történt semmi. További jó szórakozást a történethez! A feliratot pedig szívesen!
Kezdtünk a fiúk villognak a lányok előtt. Csak nem szerezik a testvérek egymást. De a lányok előtt felvágnak. (milyen jó már hogy mindkettőt lányok veszik körül)
Aztán meg ha ők nem boldogulnak jöhetnek a tanárok mindkét oldalon.
Bár mondjuk esküszöm nem tudom a másik tanár mit is élvez azon hogy így kiakarja rúgatni főhősünket? Tudom adja a ki vagyok mi vagyok színdarabot de akkor se értem mi haszna belőle? Vagy szimplán le lett fizetve? Vagy csak ennyire szereti szívatni akit nem sikerül?
A dékánok meg jól elvannak. Minek is megtartani egy gyenge tanulót. Nyugodtan viheted! Aztán meg jöhet a fejfogás mit is engedtél el.
Amúgy tényleg kellet 3 tanár hogy kivigyék YH-t? Egyik adja a felsőbbségét a másik kettő meg a kidobó szerepét? Bár mondjuk hogy úgymond lefogni minek is kellet amikor is nem is ellenkezett én sem értem. Aztán meg jön a félmentősered nagy belépővel (ahogy illik) és ad neki egy lélekeszköz jelvényt amitől mindenki dada van. (bár jogosan) Aztán meg jöhet megint csak a szégyenbe ni visszavonulás. Bár a tanulók is igen kétszínűek. Mindig mást támogatnak!?
És végre a fő színjátékhely! Még lélekszörnyek is vannak az akadémián mint tesztszörnyek!? Érdekes. De azért jó is. De hogy még a stadion is ilyen mozgatható az már némi túlzás szerintem.
Aztán meg jött a nagy bemutató. És mindenki ámulhatott. Bár azért a tanárok mintha kevésbé mint a diákok. Amúgy csak mellékesen amikor TS is elengedte a 100.e éves gyűrűét vagy többet is akkor is volt némi kisugárzása de közel se ekkora. (emlékezzünk az egyik kedvenc jelenetemre mikor is a 4 elem 3 diákjával csapot össze. Lehívta a gyűrűt de inkább a meglepődés volt nagy mint az erő kisugárzás. Pláne a diákoknál akik kb olyan erősek lehettek a nézők mint a mostaniak.) Azért azt a kisugárzást én még most is túlzónak érzem. Mert még ha bevesszük hogy csak ámítás, de ekkora erős kisugárzás kissé túlzás. Igaz neki megvan a valódi alapja de ezt senki nem tudja.
Másik baj meg hogy már megmutatta a skorpió hari lelkét. Még én korainak érzem. Pláne hogy nem is azon a harci lelken van a 2 gyűrű. Ha csak a 2 gyűrű lehívása lett volna ugyanígy valahogy jobb lett volna. Így viszont inkább látványos. Gondolom ezért csinálták így.
Következő részben meg jöhet a dékán sajnálkozása és csábítási kísérlete.
Viszont az előzetesből lejött hogy megint csak folytatódik a próba ahogy kell. De viszont az érdekes hogy HY miért is hív le egy fehér tigris hari lelket? Még a harci lelket is képes szimulálni vagy mi? Vagy megint csak rosszul mutattak valamit?
Szerintem nem a lányok miatt csinálják DH-nak az b@ssza a csőrét hogy egy egy db 10 éves gyűrűvel rendelkező lélekmester legyőzte. Amennyire el van szállva magától ez eléggé földhözvágta. Gondoljunk bele milyen élete volt a kastélyban ha konkrét emberöléseket megúszott akkor mit nem engedne meg magának. HY meg tudjuk miért utálja DH-nt. A fogadás kb tényleg így történik csak megint a hiányzó (és valszeg már nem megjelenő) Wang Yan kapja el őket mikor végtagokban fogadnak.
A 2. osztály tanárnője (most hirtelen nem jut eszembe a neve) azért csinálja ezt az egészet mert ZY-t utálja és mindenképpen keresztbe akar tenni neki, ha ez úgy sikerül, hogy a kedvenc diákját kirágatja akkor úgy. Bármilyen lehetőség jó....
A másik két tanár akivel jött (a regényben) "felögyelő" tanárok mondjuk ott hozzá se nyólnak YH-hoz nem h lefogják. Szerintem ezt csak a hatás kedvéért rakták bele. A felmentő sereg csak FY-ból ál aki közli, hogy amiatt késett YH mert egy általa rábízott feladatot teljesített mint a Lélekeszköz tanszék alaptanítványa... Előveteti vele a jelvényt és minden el van rendezve.
A diákok közül van aki csípi YH-t van aki nem kb mint egy normális osztályban (a két csaj meg is jegyzi h ennyiért nem kéne kirugni YH-t).
A regényben a 2 helyszín teljesen külön van nem ilyen multifunkci. Azon néztem egyet, hogy választhatnak 1000 éves lélekszörnyet is ez azért húzós. Gondoljunk bele egy lélekmester aki soha nem harcolt egymaga lélekszörny ellen telibe kap egy szintjénél sokkal magasabb lélkszörnyet. A többség még csak most szerezte meg a 2. gyűrűt ami ugye 100 éves álltalában nem bírnak el egy 1000 éves szörnnyel. A novelben 10 és 100 éves szörnyek közül lehet választani.
Én így gondolom hogy ez a gyűrűaura TS-nél ugye egy meghalt lélekszörnyé nem pedig egy olyané aki intelligens gyűrűvé vált. Másik dolog h YH nem csak a gyűrűket imitálta hanem magának a lélekszörnyek az auráját is ami azért nem mind1 h egy élő szörny vagy egy halott gyűrű aurája. Azt még ugy megemlítenem, hogy amikor elengedi a 100000 éves aurát a nyomástól mindenkinek megjelenik a harcilelke még a tanároknak is. Az erőt én nem éreztem tulzásnak végülis egy 400000 éves szörnyé. (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Lesznek még itt sokkal idősebb lélekszörnyek is meg nem is kb 3-at 4-et fogunk látni (remélhetőleg).)
A fogadásról: még mutathatják uh (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Azután hogy a szörnyek harcképtelenek lettek mielőtt a dékán (igazából nem is a dékán viszi el na mind1) elviszi Yuhaot még előtte letérdelteti DH-t meg a többieket. A 2. forduló elött megint fogadást kötnek mert azt hiszik h másodjára HY már nem fog tudni sok mindent csinálni (megtiltják neki hogy az utánzást használja). )
A regényben nem mutatja meg a 2. harci lelkét csak az aurát és a gyűrűket imitálja. Majd a 2. fordulóban, de ott se konkrétan. Itt Wang Yant meg is eszi a fene h meg tudja mi a harci lelke (meg a dékánt is)
Az előzetes tényleg érdekes van egy tippem hogy miért "adtak" YH-nak tigris harci lelket de majd jövő heten kifejtem nem akarok többet spoilerezni. Mint tudjuk eléggé érdekesen szokták összevágni az előzetest. Remélem megkapjuk a jövő heti új karakterünket és nem mismásolják el mint Wang Yan-t.
Remélem ez nem lett olyan összevissza mint a múltkor.
Hát az egyértelmű hogy nem a lányok miatt csinálják. Én csak úgy mondtam, hogy milyen jó hogy mindkettő lányok veszik körül. Na persze WD még titok.
A tanára meg tényleg jó hogy csak a riválisával akar kitolni. De azért ez a gyűlölködés akkor is érdekes pint a Shrek tanári karában. De hát mindenűt becsúszik ilyen dolog. Már csak egy hatalmas szervezet lenne ez is. Nem csak egy szűk családi, baráti dolog.
A fogadást meg nem igen értettem miről is van szó. Majd felirattal jobb lesz érthetőbb.
Akkor ez a kicsapásos dolog is megint csak az izgalom fokozására és a látványosságra ment ki.
És hát ez hogy milyen idős a lélekszörny megint csak ilyen. Tényleg hogyan győzhetne le valaki közülük egy 1000 éveset még ha már 30 fölött is van. Azért a saját 1000 éves gyűrűjét se igen ő fogja el csak megöli. Ezért is reális és nehéz ellenfél még egy 100 éves is. (pláne 100 évesnek nevezzük még a 999 éveset is)
És ha tényleg mindenkire így hatott volna a lélekgyűrű ereje hogy előveszik a harci lelküket, na az még látványosabb lett volna és hihetőbb is. Mert már volt korábban hogy ha nagyobb erő éri őket automatikusan előjön a harci lélek hogy védje őket.
Azzal meg én vitáznék hogy egy meghalt vagy úgy mond élő lenne a gyűrű. Mert pont itt van SW!!! Ő hogyan is adta neki a lelkét? Vagy akár a mingek? De a Mingek már mellékesek mert akkor már eleve olyan erős is volt. De akkor se látszódót úgy sose egy lélekgyűrű. amúgy meg eleve reálisan nézve honnan és milyen is lehetne az a 100.e éves gyűrű ami HY-re kerül. Mert szerintem inkább halott. )Tanári gondolkodással nézve, reálisan.
Hát ez a fogadás meg pláne érdekes. Pláne ha még be is tudja hajtani a fogadás tárgyát, ami igen megalázó a legyőzöttre. Amúgy meg még itt az animében ki se derült hogy ez még mind csak illúzió volt. Gondolom majd a következő részben és ezért is lehet megint csak fogadás mert megtudják az igazat. hogy illúzió volt.
És tényleg úgy lett volna szerintem is jobb hogy még senki nem tudja meg mi is a 2. harci lelke. Sőt egyáltalán hogy van neki. Nemhogy lélekcsont. Még a tanároknak se kellene tudniuk róla szerintem. Jobb lenne.