Szerdankent jött eddig.
Tate no Yuusha no Nariagari
Egész jó kis befejezést kapott! Mind harcilag mind lezárásilag.
Bár tegyük hozzá hogy én valahogy hosszabb nehezebb és látványosabb harcra számítottam a végén! Szerintem eléggé lerövidítették és leegyszerűsíthették a valódi harcot. (Majd ránézek már a mangára is ezzel kapcsolatban)
De egy dologban valahogy biztos vagyok: Mégpedig hogy a közeljövőben biztos nem lesz folytatása sajnos. Sőt valahogy olyan befejezést kapott mintha eleve nem is akarnák folytatni.
Bázist épít sereget képez ki Naofumi de mégis mintha csak békés nyugtot (halász kormányzó) életet élnének. Minden baráttal ismerőssel. Nem pedig a hőshöz illő kalandor életmódot. Vándorol és segít akin kell. Ja meg nem is beszélve hogy még neki is van bőven hova fejlődnie erősödnie.
De a másik 3 hős akik elvileg jóval magasabb szinten vannak támadó erővel mégse érnek semmit! Szánalmas! De valahogy hozzá állást tekintve most is max a kardos hősnek adnék némi esélyt hogy tesz is valamit.
A Zöld copfos lány meg bekerült a csapatba, bár egész (túl) gyorsan és könnyen. Csak mert segített és kitették hamis vád miatt az Íjász csapatából.
De megint csak feljött ez a több világ több hullám más világi hősös sztori és hogy miért is kell egymással harcolniuk. Lényegében semmit se tudunk. Csak hogy van. Megvan benne bőven a folytatás a manga is fut, novel meg elvileg még sokkal előrébb van, de valahogy én nem ehhez márt befejezést kaptam.
Túl sok mindent ki lehetne még hozni belőle ahhoz, hogy ne folytassák. Ahogy mondtad, az a másik világ/dimenzió még teljesen ismeretlen számunkra, és valószínűnek tartom, hogy nem csak 2 hősük van, tehát még a többivel is meg lehetne ismerkedni.
Az, hogy ilyen befejezést kapott, nem feltétlen arra utal, hogy ennyi volt. Lehet pl olyan is, hogy létrehozták ezt a nyugis kis helyet, aztán a másik világbeliek lerombolják, a félembereknek át kell élniük ugyanazt mint anno, stb.. Vagy egyszerűen ez csak egy hely a fejlődéshez, kikapcsolódáshoz.
De ezektől függetlenül lehet, hogy éveket kell várni a következő évadra, de az is lehet, hogy egyáltalán nem lesz folytatás.
Egyetértek. ez a lezárás pazar volt, bár nyilván el lehetett volna húzni a csatát de időkorláttal akadályozták meg, hogy normális évad lezárást kapjunk.
a másik világról annyit tudunk amit Naofumi kisajtolt az ellenfélből, még így is bőven több mint amennyit gondoltam hogy kapunk
Végre a Pajzs hőse visszatérni se akar... nem is értem miért ragaszkodott eddig ahhoz? ok ameddig folyamatosan aláraktak, megértem. de a királynő óta sok oka nincs. nekem a Raphtaliás jelenet nagyon bejött, és már ideje volt.
Ezzel tulajdonképp rengeteg okot adtak a folytatásra. számomra ez az anime egy nem várt meglepetés volt, bár az isekai stílus miatt azt hittem már megint tucat anime készül, szerencsére tévedtem. egy biztos, a mangába belekezdek mert érdekel, a sztori, animét meg ki tudja mikor kapunk.
Hölgyek urak 2. és rögtön egy 3. évad is bejelentve
https://twitter.c...4926014465
Key Visual:
A Shield Bro azon szériák közé tartozik, amelyek messze népszerűbbek Japánon kívül, így szerintem a streamelési jogdíjakból szedték meg magukat annyira, hogy merészen bejelentsenek 2 évadot is előre. A rajongóknak ez egy remek hír.
Sajnos, az első évad után én nem nevezek be többre.
Annak idején még talán 4 fejezet volt csak kint a manga változatból, amiket elolvastam. A véleményem az volt, hogy nem nagy eresztés az alaptörténet, de jól szórakoztam az olvasásával, nem idegesített, mint a legtöbb isekai. Aztán valahol az Idolos részeknél abbahagytam, mert egyre jobban unni kezdtem. Az animének nagyon örültem, de hamar rá kellett jönnöm, hogy az évek megszépítették az emlékeimet a műről.
A sztori legjobb pillanata számomra az volt, amikor Raphtalia kölyökkori alakja átment tinédzser/felnőtt alakba Naofumi szemszögéből. És ez még az első 4 részben volt. Azt követően, lassú, de fokozatos hanyatlás jött.
- Románc helyett újabb és újabb női tagok jöttek be Naofumi mellé, akik csak egymást hátráltatják.
- A Pajzs Hőse, a vicckategória, aki csak védelmezni tudott az Első Hullámnál, a Második Hullámnál nemhogy felért a többi hős szintjére, már jóval felettük állt. Nem számít, hogy le van maradva rengeteg szinttel tőlük, nem számít, hogy nem volt meg a class upgrade, nem számít, hogy a többi hős ismerte a fegyverek mechanikáit, Naofumi már az évad felénél föléjük nőtt, és ez a szakadék csak nőtt és nőtt közte és a haszontalan bohócok között.
- Újfent kihangsúlyozom, hogy a maradék három hős haszontalan, és cserébe még idióta is. Azt hittem, hogy lekaparom az arcom, amikor az egyház elleni harcnál Ren és Itsuki beugrott a kráterbe, ahelyett hogy kívülről szétkapták volna a követőket a vezetővel együtt. Mondjuk az a harc, hogy stílszerű legyek, megérne egy külön misét is szapulásra, de épp elég szenvedés volt látni. Motoyasu pedig egy rajzfilm karikatúra.
- A vörös ribanc büntetése kritikán aluli volt. Többszörös gyilkossági kísérlet fűződik a nevéhez, de ússza meg a dolgot egy gúnynévvel... Majd ha bosszút áll, és ténylegesen kinyír valakit, akkor majd lehet csodálkozni, hogy vajon hogy történhetett mindez?!
És még lenne néhány dolog, de nem szeretnék vitázni senkivel. Csupán szerintem több volt a Shield Bro-ban, mint ami lett belőle. Tipikus isekai elemek kezdtek el jelentkezni benne, ami a színvonal rovására ment.
Annyit szeretnék hozzáfűzni hogy azt se mondom hogy igazad van de azt se hogy nincs ,nem tudom ismered-e a world of warcraft játékot ott is megvolt benne hogy az agyatlan buta játékozok akiknem nem volt más csak a pénze amiért vett egy fullos karakter-t simán verhető egy sokkal gyengébb karakterrel is csak jól kell tudni használni és legyen egy kis eszed.
Ha már most megnézzük a 3 másik butácska hőst akkor egyből kiderül hogy csak dobálják a képességeket és nem használják őket azt se nézik meg hogy az ellenfélre milyen elem van hatással.
Értem, hogy mit akarsz ezzel mondani, de pont az a baj, hogy a maradék három hős szándékosan úgy van megírva, hogy a hülyeségeikkel Naofumi legyen még inkább fényezve, mint a főszereplő, mint az egyetlen kompetens hős az idióták társaságában. Csak Naofuminak lehet igaza, csak Naofumi hozhat értelmes döntéseket, csak Naofumi érjet valamit a harcban.
És sajnos, eszembe jutott még egy dolog. Nem biztos, hogy jól emlékszem, de azt hiszem a királynő azt mondta, hogy az eredeti tervek szerint minden országba megidéztek volna egy hőst, de a király kontárkodása miatt Melromarcba lett az összes hős megidézve, a királynő meg mehetett elsimítani a többi ország haragját. Ez pedig direkt azért lett így kitalálva, hogy amíg a királynő távol van, addig szétkaphassák Naoufumit mindennel, amivel csak tudják. Igen ám, de láttuk, hogy vannak olyan mágiák, amivel lehetséges a kommunikáció, és a távoli események kivetítése. Ha a királynőnek annyira fontos lett volna Naofumi sorsa, akkor már réges-régen tarthatott volna egy kivetítést, amiben a Pajzs Hőse mellé áll, és beszédet intéz Melromarc népéhez az érdekében, nem számít melyik országban tartózkodik jelenleg. A rabszolga billogos hazugságvizsgálatot is jóval korábban meg lehetett volna ejteni, akár Naofumin, akár Raphtalián, ha a vörös ribanc nem lett volna hajlandó belemenni.
Sajnos igazat kell adnom Bastiannak! Ám nekem ezek ellenére is tetszett az anime.
Pontosan azok miatt amiket leírt nekem is voltak olyan részek amik nem tetszettek, viszont lehet éppen emiatt tetszett.
A 3 hős éppen azért lett olyan "idióta" mert így kellet lenniük, hogy kiemeljék Naofumit. Csak ő lenne a főhős!
És hát lássuk be 3 másik hős el lett kényeztetve, fejükbe szált a dicsőség (megkaptak mindent) és emiatt lettek olyanok amilyenek. Naofuminak meg meg kellett harcolnia mindenért ezért lett olyan erős.
De tény hogy tényleg voltak kiakasztó hülyeségek is benne. Utánanézve a mangában szerintem pár dolgot jobban megvalósítottak mint az animében.
Amúgy azt is mutatták hogy szinte fogságban volt a királynő és nem mehetett el. És ő se tudott arról mit is művelnek főhősünkkel. Ezért is küldte a lányát mellé, mert nem tudta mekkora is a baj valójában.
De már én is írtam pl a büntetések tényleg röhejesek voltak. Keményebb megaláztatás kényszermunka vagy hasonló kellet volna nekik. Gondolom ez meg a fiatalabb korosztály és korosztály besorolás miatt lett ilyen a büntetés, befejezés.
goku5 írta:
A 3 hős éppen azért lett olyan "idióta" mert így kellet lenniük, hogy kiemeljék Naofumit. Csak ő lenne a főhős!
És hát lássuk be 3 másik hős el lett kényeztetve, fejükbe szált a dicsőség (megkaptak mindent) és emiatt lettek olyanok amilyenek. Naofuminak meg meg kellett harcolnia mindenért ezért lett olyan erős.
Az animén sokat változtattak az eredeti műben a Webnovelben Naofumi tényleg egy belevaló antihős. Ott pl. lazán megtapossa a ribancot ha kell, a 3 hős is jobban kivan dolgozva, ahogy a történések is. De pl az átírt lightosabb változatban a LN-ből is ( amit az anime is követ ) vannak változtatások. Ribanc kivégzésénél a királynő könyörgött Naofuminak, hogy válasszon más büntetést, amibe végül a pajzsos hős belement. Rengeteg filler jelenet bekerült és sok a fölös pofázás ami nem jellemző az alapműre.
Remélhetőleg a 2. évadban már kevesebb ilyen lesz. Mondjuk valamikor kénytelenek lesznek változtatni, mert Raphtalia falujának újjáépítését ami sokkal később történne letudták pár perc alatt, amire normál esetben kellett volna pár rész... Tök hangulatos ahogy a nulláról építik újra a falut a saját leleményességükkel.
Ugrás a fórumra: |