Nekem éppenséggel azon kattog az agyam, hogy Endre feltudná-e tartani Shigarakit egy meghatározatlan ideig? Merthogy képes repülni, így a hanyatlás nem tudja elérni, illetve vannak távolsági támadásai is. A tűz gyakorlatilag az egyik gyengéje, hiszen azt nem tudná elporlasztani. Legalábbis jelenlegi tudomásunk szerint nem, ki tudja, hogy hova fejlődött. Netalántán már a tűz és a hozzá hasonló képességek sem okoznak neki akadályt.
Mindenesetre én is úgy vagyok vele, hogy ezt a csatát már most elveszítették a hősök. Megvolt az esélyük, kudarcot vallottak. Most már kiszabadult a szellem a palackból, és nem lehet visszagyömöszölni.
Azt hiszem, hogy ezt követően az egész társadalom pánikba és káoszba torkol. Nem számít, mennyire képesek túlélni hőseink, vagy hányszor tudják kivédeni az első támadásokat. Az emberek tudni fogják, hogy Shigaraki odakint van, és egyszerűen egész városokat elpusztíthat, akár a jelenlegi tíz legjobb rangú hős is tehetetlen ahhoz, hogy megállítsa.
Shigaraki már megnyerte a pszichológiai csatát.
Emlékezzünk vissza a Deku-val folytatott beszélgetésükre a bevásárlóközpontban. Azt mondta, hogy a hős társadalom kapcsán leginkább megvetette azt, hogy az emberek önként figyelmen kívül hagyták a valóságot, és bárki elindíthatott volna egy gyilkos veszekedést, szeszélyesen a képességeikkel. Nos, most mindenki tudni fogja, hogy Shigaraki újonnan alapított erejével bárkit megölhet, akit akar. Megfogja valósítani a "valóságot".
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.