burn3000 Tényleg nagyon jól megfogalmazta.
Bár nekem az a hosszas csata nem jött be a végén. Nagyon elhúzták és a szokásos sablonos legyőzés lett. Egyesítjük erőinket látványosan na meg egy kis dupla visszaverés. Ez számomra kissé unalmas volt.
Amúgy nekem tetszett a film na de akkor is azért van benne némi túlzás. De az eredeti sorozathoz nem fogható.
burn3000 írta:
Viszont egy amatőr kérdés a végére . Ez a mostani évad előtt vagy után lenne ? Mert nemhiszem ,hogy a tréningek után ,hogy legyőzzék a 10 parancsolatot Meliodasnak segítség kellett volna a szörny legyőzésében. valszeg előtte és csak melléktörténetként.
Több szempontból sem játszódhat a 2. évad előtt:
1. Escanorral a 2. évad második felében találkoztak.
2. Hawk átváltozó képessége szintén csak a 2. évadban mutatkozott be.
3. Nem volt köztudott a 2. évad előtt, hogy Gowther báb.
4. A Tízparancsolat se nagyon jött szóba a 2. évad előtt.
Viszont a 2. évad után se nagyon stimmel, ezért én nagyjából a 2. Vaizeli Harci Fesztivál utánra tenném be, méghozzá úgy, hogy eltekintünk annak a befejezésétől (Meliodas vs. Tízparancsolat).
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Igen így átgondolva már leesett ,hogy közötte lehet valahogy. Én úgy fogom fel ezt a kis filmet ,hogy a szomjúságunkat enyhítette egy picurit mielőtt újra kezdődne a 3.évad. Még 1 dolog szúrta a szemem. Miért kellett az égieket ennyire (legfőképp a parancsnokot) butának beállítani ? Jó,jó animéről van szó nem valósághű ,de tisztán elmondta nem egy alkalommal ,hogy ő nem Solad hanem Meliodas , látszott az erején , a nyugodtságán, a pökhendiségén, na meg hát ki van gyúrva kéremszépen.. Soladdal ellentétben akit szépen megrajzoltak ,hogy neki nem sok muszkli jutott. Kicsit idegesített nézése közben ,hogy csak a legvégén hitték el tényleg ,hogy ő nem Solad amikor már a csata vége lett. Ha a csajszi nem hit volna neki és tényleg mindenkit beállítanak seggbutának tuti felrobbant volna az agyam
A film mint kívülálló szórakoztatás jó volt , de nálam is megbukott abból a szempontból ,hogy ezt a 6 csövest úgy írták le 10 parancsolat lehetett volna Ha .. 1 .A leggyengébb 10 parancsolat tag magába legyőzné ezeket a balfaszokat.
2.Mi az ,hogy tag akart lenni és nem ismerte fel a kapitányt?
3.Az a kard is kicsit tul erős lett szerintem. Ennyi erővel ha nem huzza ki senki aki megteheti akkor reccs Meliodasnak.
4.Ne mondja már nekem senki ,hogy mindenkinek a legerősebb támadása 4 szerezve ( mivel az első full counter duplazta aztan azt lőtte vissza ha jól számolom) kellett egy félholt akármicsoda legyőzéséhez. Ez is vicces.
Viszont egy amatőr kérdés a végére . Ez a mostani évad előtt vagy után lenne ? Mert nemhiszem ,hogy a tréningek után ,hogy legyőzzék a 10 parancsolatot Meliodasnak segítség kellett volna a szörny legyőzésében. valszeg előtte és csak melléktörténetként.
10-ből adok egy karcsú 7 pontot.
Szerintem is szórakoztató volt, és amúgy tetszett is.
1. a hype ment az elején ennek a 6 lovasnak. el kell ismerni a vezérükön kívül senki sem volt kivételesen erős főleg nem egy parancsolat szinten nem... a vezérük is max a leggyengébb parancsolat szintjét hozhatta.. Amikor Meliodas komolyan vette esélye nem volt. ez tény
2. 3000 éve volt megfakulhatott a képi memóriája, nem tudom.
3. Túl erős? szerintem nincs ez így. igazából csak a démonokra hat de azokat elzárja. azonban az ereje a használójától is függ. azt az Indurát is csak egy csapatnyi égivel sikerült elzárni.
4. nézd arról a valamiről azt mondta Merlin hogy vad, démonokra is rátámad, és az ereje akár felül tudja múlni a tíz parancsolatot. Igen Hawk mama adott neki, és hogy ezután is kellett-e neki a 4Xes? nem tudjuk de így kb elporladt szóval ehhez a hatáshoz igen. azért Escanor is megizzadt vele a többiekkel, mikor már legyőzött egy két parancsolatot nem is akárhogy. ezért volt elzárva ez a cucc
Hawk Mamáról meg érdekes dolog derült ki Merlin utolsó mondatából. Nem tudom hogy ez milyen módon de tuti befolyásolja majd a történéseket. egy ekkora ziccert kár lenne kihagyni.
Amúgy nekem a harcok tetszettek, bár tény hogy Escanor feltűnésével esélytelenné váltak a démonok.
Hawk mamát úgy tudom elképzelni ,hogy az istennők klánja adta ajándékba Meliodasnak amiért az emberek és a jó oldalán harcolt a saját klánja ellen. Meliodas teljes erejében Démon király szinten lehetett. Ezért akarták őt megtenni a következő királynak, de nem tetszett neki amit csinálnak és így egyesítették az erejüket az emberekkel , óriásokkal , istennők klánja , tündérek. Aztán lehet összebarátkoztak a "kis" malaccal és vele tartott.
Vagy csak megtetszett Hawk mamájának Meriodas és mellé szegődött megfigyelni őt a háttérből.
Majd gondolom idő kérdése és több is kiderül róla. Pl. Egyik fő fegyver a démonok ellen mindig is itt volt az orrunk előtt csak nem tudtak róla.
Viszont van egy olyan érzésem ,hogy mivel ő megeszi a támadásokat ezért ellene csak az úgymond Spell alapú támadások hatástalanok. Viszont a fizikai jellegú támadásokat nem tudja megenni így azok ellen védtelen. Nem ironikus ,hogy Meliodas kis kedvence ugyan azzal a képességgel bír mint maga Meliodas? Full counter : )
Szerintem a film story-ja még az előtt játszódott, hogy a kapitány visszakapta volna az erejét. Kétlem, hogy azzal az erővel, amivel Galand-ot könnyű szerrel térdre kényszerítette, az ellen így felvegye a versenyt egy ilyen nyápic.
Eléggé megkopott mindenkinek az emléke, mert ezek közelébe nem volt a tízparancsolatnak, pláne úgy hogy "összetörik" az egyiket... az azért picit vicces volt. De megértem, hogy kellett valami izgalmat vinni a történetbe, úgy kevésbé érdekes ha tudod hogy amúgy is esélytelen az ellenség...
Ez az anime topikja. A mangás spoilerek nyílt közlése erősen kerülendő. Töröltem az első bekezdést. - Adminisztrátor
Mondhatni a semmiből jött ez a key visual, ami előrevetíti a folytatást. Már csak az a kérdés, hogy ez egy mozifilm lesz-e, vagy a harmadik évadhoz fog tartozni?
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Úgy értem, hogy egy mozifilm kereteiben folytatják-e, vagy a harmadik évad része lesz-e? Nem feltétlenül lenne hátrányos, ha kiszednék ezt a visszaemlékezést, és mondjuk 5 rész idejének megfelelő hosszúságú filmként dolgoznák fel.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Szerintem is egy rendes 3. évadról van itt szó. A "Wrath of the Gods" meg gondolom az évad alcíme lesz, úgy ahogy a másodiké "Imashime no Fukkatsu" volt.
Bizony, ősszel indul is ^^ de jó lesz egyszerre vinni a szombati Hero Academiával és a vasárnapi One Piece-szel x"D
Ha jól látam, rendezőt és stúdiót is vált. A Log Horizont, Kore wa Zombi Desu Kát és a Nurarihyon no Magot is jegyző Studio Deen fogja gyártani ^^
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Bízom benne, hogy a maradékot nem akarják 24-26 részbe beleerőszakolni. ^^"