Ez a fejezet egy valamire volt jó: elhatároztam, hogy elolvasom a Negimát Fogalmam sincs, hogy mikor, de valamikor el akarom olvasni
Merthogy baromi érdekes volt. Csak így, az eredet manga nélkül nem sok értelme van, ill. értelme van, csak... na, biztos, hogy sokkal érdekesebb, ha érted az apró utalásokat.
sasa87 írta:
... Nem tudom hogy igazad lesz-e Chakra hogy azt akarja Toutá-tól hogy megölje, mert akkor ki lesz a gonosz, a mestere ha van neki vagy ki?
Yukihimét meg nem hiszem hogy megölné Touta, inkább feláldozná magát hogy újból halandó legyen Yukihime. ...
Én ott csak Evangeline-re céloztam. Ő "kérte" Toutát még Dana palotájában, hogy ölje meg, mert csak úgy szabadulhat meg.
Nem hiszem, hogy Ialda meg akarna halni. Sőt, gondoljunk csak bele... Ki is lenne a legjobb gazdatest neki? Taouta halhatatlan, rendelkezik a Magia Erebeával és a Mágiasemlegesítéssel is. És a KV-t csak a Mágiasemlegesítés győzheti le. De ha nála az a képesség, akkor...
És az is lehetséges, hogy Ialda egyszerűen csak ki akar irtani mindenkit, mert akkor a Rezonancia nem kínozná tovább. Hiszen nem lenne senki, aki felé működne a felturbózott empátiája. Asszem ez már el is hangzott a mangában.
Lehet valóban ki akarja írtani az emberiséget, de utána egyedül marad. Akkor igazából az egész fejezet alatt Ialda beszélt touta-val az ezredesen keresztül? Remélem idővel jobban megismerjük Ialda-t, mert engem egyre jobban érdekel főleg a múltja Az viszont tény ha Ialda megszerzi magának Touta testét akkor az game over. Viszont én nem bánnám ha Touta vele menne. Mondjuk kérhetné cserébe hogy engedje el akiket megszállt cserébe ő meg önként velemegy
Mindenki happy lenne hogy vissza kapnák a régi bajtársakat, Yukihime meg Negit és talán Nagit is, a két szerelmét.
Vhakra emlékszel Yukihime visszaemlékezésére hogyan találkozott touta-val meg a " szüleivel" annó. Érdekes ha Yukihime alkotta meg Touta-t ott akkor már is történt hogy a szüleit nem ismerte. És annó ott a csatára utaló fekete kardok eddig azt hittem Fate támadta meg őket, de ezek után lehet hogy a megszállt ezredes volt az?
Messze van még a november eleje
Ialdát szerintem az sem zavarná, ha egyedül maradna. Elhangzott, hogy a Rezonanciába egy átlagos gazdateste 2 nap alatt beleőrül. Ő pedig már ki tudja, hány ezer éve hallgatja. Az a csoda, hogy még nem lett egy habzó szájú dühöngő őrült. ^^"
Az még "oké", hogy Touta vele megy, de a KV-nak kell egy gazdatest, szóval Negit valószínűleg "megtartaná".
Az a visszaemlékezés, ahol Evangeline törli Touta emlékeit elég kusza. Kicsit ellentmondásos is. De szerintem lesz egy visszaemlékezés, ami pontosan tisztázni fogja, mi is történt ott. A Mahou Sensei Negima manga is elég hosszú volt, mégsem voltak benne ellentmondások a korábbi fejezetek felé (sőt, sokat már az UQ-Holder-ben is láttunk). Nem hiszem, hogy Mashima-sensei pont egy ilyen fontos eseményt akar a kukába dobni.
Hát nem tudom Chakra én már most is látok pár ellentmondást. Eddig arról volt szó Touta volt valójában az első Yukihimenek. De ha jól értetem az új részt akkor most megint Nagi az első szerelem és nem csak ez van. Persze lehet tévedek.
Sasa én nem nem nagyon örülnék ha feláldozná magát Touta de a jelleméhez illene. De az is,hogy harcol inkább a KV-val. Mert végül is eddig se adta fel túl könnyen a dolgokat.
Ugye Evangeline 16 éves volt, amikor először találkozott Toutával. Ez ugye jócskán a múltban volt, legalábbis Kitty számára, hiszen Dana palotája egy időzavar volt.
Aztán a Mondus Magikus nagy háborúja idején találkozott Nagival. Ki lehetne pontosan számolna, az mikor volt, de most csak úgy saccolok kb. 120 évvel ezelőttöt. Akkor volt Eva kb. 680 éves.
És kb. 100 éve ismerte meg Negit. Akkor volt kb. 700 éves.
És aztán 14-15 éve megszületett (vagyis klónozták) Toutát, ahol ugye Evangeline-nek valszeg leesett a tantusz.
Chakra írta:
Nem hiszem, hogy Mashima-sensei pont egy ilyen fontos eseményt akar a kukába dobni.
Már a spoiler topicban is Mashimát mondtál Gyanítom a rossz berögződések.
Subinator- szerintem ők nem tudnak arról, hogy Eva korábban már találkozott Toutával, ezért jogosan gondolják azt, hogy Nagi volt az első.
Egyébként, Negima ismerete nélkül, nekem baromira bejön ez a Nagi Mondjuk én mindig szerettem az ilyen hihetetlenül erős, de figyelmetlen, nemtörődöm, laza karaktereket
Az ember az évek során elfelejt dolgokat. De akkor mikor feltüntek Eva-nál Touta meg az ezredes, az akkor már a jelen volt vagy még az illúzió visszaemlékezés? Mert majd 700 év után felismerte Touta-t ami azért nem kispálya Viszont ha az illúzió volt akkor Eva-t is a KV irányitotta így ez nem adna valós képet. Az azért érdekes hogy KV féltékenységet akar kiváltani touta-ból Nagi és Negi irányába, Touta viszont csak örül hogy Yukihime boldog volt. Azt a fejezetet viszont nagyon várom mikor visszaemlékezésben végre metudjuk touta születésének körülményeit és azt az arcot mikor Yukihime először meglátja Touta-t
Egyébként ez az örülök a szerelmem boldogságának mással, nekem kicsit életidegen. Mert nem tudom anélkül elképzelni,hogy közbe meg ne viselné az embert. Bár elég ritka az emberi reakció romantikus viszonylatban ebben a mangában.
Átlagos embereknél tényleg életidegen, de itt most Toutáról beszélünk. És neki abszolút beleillik a karakterébe, sőt, nem is tudnám elképzelni, hogy ne így reagáljon.
Lehet de nem szeretem az élet idegen reakciókat. Mert hiteltelené teszik számomra a történetet. Sokat ront az élvezeti értékén. Még akkor is ha egyébként szeretem a mangát.
Az elvileg még a múlt volt, mivel az még Negi idejében történt. Ez a jelenet szerepel az MSN mangában is: http://www.mangap...ima/137/16
Valahol itt váltunk át a "jelenbe": http://mangatrade...-1/page-53 Itt szakad el Touta feje felett az a fehér fonal, ami jelzi, hogy ő elvileg csak utazó a múltban vagy valakinek az emlékeiben.
Ó, Toutából sokan ki akarták már hozni a féltékenységet. Dana, a barátai és most Sanders vagy a KV. De nekem azért elég bizonyíték volt az, amikor belemarkolt Negi képébe és beszólt neki: http://naruto-kun...lder/127/9
Lehet de nem szeretem az élet idegen reakciókat. Mert hiteltelené teszik számomra a történetet. Sokat ront az élvezeti értékén. Még akkor is ha egyébként szeretem a mangát.
Ezzel egyáltalán, de tényleg, egyáltalán nem értek egyet. Attól még, hogy az átlagos, önző és énközpontú ember nem így reagálna, miért lenne életidegen? Touta nem átlagos ember (és most nem a fizikai képességeire célzok), tőle az lenne karakteridegen, ha úgy reagálna, ahogy te várnád. Az író lefest egy karaktert, aki nyilván idealizált, elvégre mangáról beszélünk (pont ezekért az idealista karakterekért szerettem meg a mangákat), de attól még van egy személyisége, és ehhez kell hű legyen.
Az, hogy ez a személyiség nem átlagos, hanem valamiben kivételes, még önmagában nem teszi életedigenné, maximum szokatlanná, kivételessé. De az ő személyisége még a manga világában is kivételes, ezért ő a főhős (ahogy pl. Naruto a főhős a Narutoban, és Luffy a One Piece-ben), mert általa tanulhatunk valamit, amit a mangaka át akar adni. Nemcsak a történeten keresztül, hanem a személyiségeken keresztül is.
Úgyhogy nem, nem, nem, Touta baromi jó, szerethető és (általában) intelligens karakter, akinek sokkal fontosabbak mások, mint ő maga, és ez maradjon is így.
Na akkor újra. Nem az a baj,hogy örül a szerelme boldogságának hanem az,hogy nem viseli meg ,hogy nem vele boldog. Persze lehet,hogy én önző vagyok de szerintem az igazi szerelem azzá tesz. Mert ha felhőtlenül örülsz annak ha a szeretet nőd mást szeret akkor nem is voltál szerelmes. Ezért tartom élet idegenek az ilyen reakciót. Talán ismered a mondást. A szerelem néha fáj.
Lehet idealizálni a karakter csak ha túlzásba viszik akkor nem hihető. Én jobban szeretem az olyan karaktereket akiknek vannak ugyan elrugaszkodott vagy idealizált elveik. De ha az érzelmekről van szó akkor még is életszerűen reagálnak.
Amikor bele mászik Negi képébe na az reális volt. Nem bántotta hisz a Nagyapja csak tisztába rakta a helyzetet. Csak az a baj hol így hol úgy viselkedik. Ez pedig nem tesz jót se a karakternek se a történetnek. Azt nem állítom,hogy Touta nem szerethető karakter de az intelligens már kicsit erős jelző az esetében. A mangákból meg nem szeretnék tanulni arra ott volt az egész életem.