Hát én a minap értem be ezt a történetívet, mit is mondhatnék... Felesleges részleteznem, ugyanis a mondanivalóm nagyrészét már előttem taglalták. Egy dolgot szeretnék kiemelni, amit Jaeger is említett, hogy ezt az arcot is csak a nosztalgia élteti, és a körülötte lévő hype is csak egy "illúzió", mivel annak is a nosztalgia az okozója.
Tulajdonképpen a szemekkel kapcsolatosan jöttem.
Először is, szerintem az a sárga szem nem Rinnegan akar lenni. Ha emlékeztek a Momoshiki elleni harcra, ott valójában nem is vette hasznát (legalábbis nem úgy tűnt, mintha használná), kivéve a kezein lévő Rinneganokat, amiknek a sárga szemmel ellentétben, volt képességük. Tehát az én meglátásom szerint az nem Rinnegan lesz, talán egy új szemtechnika (?). Bár őszinte leszek, ígyis eléggé össze vannak kuszálva dolgok.
Viszont amiről még beszélni szeretnék, az az Ootsutsukik... Engem különösképpen zavar, hogy például Urashiki is ennyire suta, továbbá a többiek sem tettek ki magukért. (Kaguyát leszámítvá). Urashiki mindenekelőtt kikapott 2 genintől, aztán se szó se beszéd csak menekült, és ahogy látom a kövi részben is kikap, valszeg a csodálatos Boruto és Naruto duótól. Momoshikivel alapjáraton nem volt problémám, Naruto és Sasuke rikudou mód nélkül lealázták, az pedig már irreleváns, hogy aztán Katasuke végett újra erőre kapott. És ott van a tudjuk ki, akiről elsősorban a spoiler miatt sem beszélnék, illetve azok, akik olvassák a mangát, tudják mi a helyzet. Egyszerűen nem értem, a Naruto egyik legnagyobb erőssége a jó főellenségekben rejlett... Kaguya és Madara ellen szinte minden döntésüket jól megkellett fontolni, különben egy kis botlás, és meg is halhattál. Tényleg az életük forgott kockán, és nem geninek élete, hanem a világ két legerősebb ninjáé, és a mostani történésekkel ellenkezőleg, full powerben voltak, Rikudou erejét használva. És az ezekhez képest jó harc volt, volt tétje, volt lelke a harcnak. És azt még nem is mondtam, hogy Obito, Kakashi és Sakura nem is egyszer megmentette őket. Én úgy érzem, az alkotók (ezesetben a stúdió is) azt akarják elhitetni a rajongókkal/nézőkkel, hogy csakugyan "Istenek", de nincs annyi kreativitásuk, hogy be is bizonyítanák, így legyengítik a tényleg nagyon erős ellenfeleiket, csakhogy erősnek látszódjanak. Mondjuk ezzel nem mondtam újat.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.