Életre kel, kiszíjaz és kibelez. Röviden. De, persze nem altat, meg ilyesmi... barátságos. De, én még mindig a Dokival csapatnék egy randit.
Mondjuk így azért elég kényelmetlen lenne részéről... [ Klikk ] Viszont, valszeg én lennék az egyetlen, aki elengedné, igaz?
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Fú, de sejtettem, hogy ébren kell lenned, míg megműt a kedves kis asztalka. És persze semmi érzéstelenítő, vagy legalább egy kis rum az egyik fiókjában. Tényleg bazi kedves. XD
A Doki valamiért szimpinek tűnik, pedig alapból tényleg ijesztőnek találom az egész lényt. De mivel magyarul nem ért, én meg angolul nem tudok valami jól, nem biztos, hogy jól kijönnék vele, nem értenénk meg egymást.
Amúgy kíváncsi lennék a céljaira, miért öl embereket, hogy aztán feltámassza és élőholtakká tegye őket. Mi neki ebben a jó? Most öl vagy gyógyít? Mert úgy tűnik, teszi mindkettőt, ha azt csinálja, amit leírtál róla.
De én amúgy lehet elengedném. Meg kellene vele beszélni, hogy csak gonosz embereket fogdoshat, az ártatlanokat meg kerülje el messziről.
Olyan furi lény... Nem tudom eldönteni, hogy milyen.
Erről nem nyilatkozott. Amilyen intelligensnek tartom, akár az is meglehet, hogy a dögvész csak egy ürügy, egy álca és valami más viszi a gyilkolás felé. Viszont az első oka elvileg, hogy megállítsa a Pestist. Ha minden ember halott, nincs pestis. Megvan a logika? S végezetül még ha nem is ez a mozgatórugó, ez is érthető.
De én amúgy lehet elengedném. Meg kellene vele beszélni, hogy csak gonosz embereket fogdoshat, az ártatlanokat meg kerülje el messziről.
Erre csak azt mondom, hogy: SCP - 714
Aztán annyit tapizhat amennyit akar.
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
De a pestis nem egy vírus? Az ember meg csak megbetegszik tőle. Akkor miért nem a vírust írtja ki egyszerűen?
Na, nem vírus, hanem baci. Wiki mondta.
Nem akarom, hogy fogdorásszon azért. Nem is tartozunk egy fajba. XD
Talán azért, mert nem azzal van baja, hanem az emberekkel és ez csak egy sovány combocskákon álló ürügy ami vagy igaz vagy nem?
Nem is tartozunk egy fajba. XD
Ez most lehet groteszk lesz, de az ő esetében ez miért számít? XD
Jaaa, rendben akkor. Valójában csak szeret embereket gyilkolni valamiért. Lehet ember volt régen, tán pont egy igazi pestis doktor, csak aztán egy Frankenstein szerű őrült professzor ilyenné tette. Azóta pusztítja őket. XD
És nem tudom, miért számít, vagy ne számítson? Csak kapjam fel a gyűrűt, aztán...
? Vagy nincs is neki semmi olyanja? XD
Olvasd el akkor talán. És szerintem nem igazán. Nekünk tetsző dolgokról fecserészünk, nagyon is témába illő szerintem. De ha nem, akkor sújtson le a kék modikard.
Jaaa, rendben akkor. Valójában csak szeret embereket gyilkolni valamiért. Lehet ember volt régen, tán pont egy igazi pestis doktor, csak aztán egy Frankenstein szerű őrült professzor ilyenné tette. Azóta pusztítja őket. XD
Idézem a most képzeletbeli férjem egy kijelentését: "An icon doesn't have to explain himself." - Ez ide is aktuális, ha már hentelésről van szó. Nem kell megmagyaráznia, miért teszi, egyébként.
Egy napi Cukiság róla
És nem tudom, miért számít, vagy ne számítson? Csak kapjam fel a gyűrűt, aztán...?
Hát...Én azt tenném.
Vagy nincs is neki semmi olyanja? XD
Biztos van. Hogy a fenébe ne lenne!? Különben találtam még régebben egy baromi cukkancs képet róla, kis firka volt de én imádtam. Most nagy nehezen megtaláltam, szóval...
(Erotic) Face Practice with 049
Jaj, te... Ki a híres képzeletbeli férjed amúgy, Deadpool? XD Vagy azt ki mondta volna? Azt jelenti, hogy egy ikonnak nem kell magát megmagyaráznia, vagy mi?
Nem tom, nem feltétlen kell, hogy legyen neki, nem? Nem tűnik szaporodóképesnek amúgy se nagyon, akkor miért lenne neki? Épp ellenkezőleg. Lehet egy Ken baba valójában. XD
Illetve ha szeretsz olvasni, itt a IV. felvonásos sztorija, amit kibacottul megszerettem szintén.: [ Klikk ]
Hát nem ennivaló? Egyszerűen, annyira fantasztikusan összetett és izgalmas, rejtelmes karaktere van, hogy engem levett a lábamról. A különös, hogy nem azonnal! Sok ideig szidtam sőt, miatta akartam abbahagyni a játékot. Külsőre és jellemre is problémáztam (itt bukik ki az, hogy bizonyos időszakomba mennyire alaptalanul tudok lenéző és elutasító lenni), de aztán jobban belevetettem magam az egészbe és...
Ez lett belőle. Az az igazság, hogy valami oknál fogva ezek a karakterek nagyon megragadnak s biztos vagyok benne hogy azért, mert találok megannyi közös pontot, nézetben, elvekben és úgy alapvetően a "lényében", ami bennem is megvan. Szóval lehet, hogy ezekkel próbálom összekaparni a hiányzó elemeimet, vagy kiegészíteni önmagam. Ezért van például hasonló Tulpám és volt régebben is.
Nem tom, nem feltétlen kell, hogy legyen neki, nem? Nem tűnik szaporodóképesnek amúgy se nagyon, akkor miért lenne neki? Épp ellenkezőleg. Lehet egy Ken baba valójában. XD
Chöh... most gonoszkodsz vele? Ej... nem fog segíteni az a gyűrű, én úgy érzem. XD
Bocsi a tudatlanságomért, de mi az a tulpa? Mintha már kérdeztem volna egyszer, és mindig a Mario jut eszembe róla, de gondolom, nem az egyik onnan vett karakter akarna lenni a tulpa.
Érdekes ez a Jhin, tényleg az. A második videó tök izgi. XD Jhin meglendíti a botját, és egy óriási hatótávolságú lövést ad le. A lövedék keresztülhatol a minionokon és a szörnyeken, de az első eltalált ellenséges hősben elakad
És még a kis fura banánizéket is pusztítja.
Jaj, ez amúgy nagyon klassz játék lehet, de még nem volt vele dolgom, csak ilyen videókat láttam már párat.
Egyik kedvencem: https://www.youtu...0UBUXo0p9Y
Kleopátra harcol egy vérfarkassal, de jön Kinizsi Pál, és megmenti. XD
Meg egy nagyon hosszú, nem kell végignézni. https://www.youtu...Dk_r9u3w-E
Ja, nem, ez nem a hosszú, amire gondoltam. De klassz vidi ez is. Jhin amúgy akkor azokkal az arcokkal van, akik üldözik az elején a két lányt?
Ezek amúgy valamilyen egész estés filmből összevágott videók, vagy a játék során lehet látni ezeket?
Na, de a kis pestisdoktoroddal kapcsolatban azt tisztázzuk, hogy én félek tőle, és se gyűrűvel, se anélkül nem akarom, hogy a közelembe jöjjön. Nekem nem jön be a maszkja, legalább akkor nézne ki olyan menőn, mint Jhinnek. Veszélyes dolog a csőr. A maszkja alatt meg lehet egy Deadpool vagy egy Old man, akkor meg hát fúj.
Komolyabban nekem volt fordításom a neten a Tulpákról, ill. a létrehozásukról és a Cikkem elején írtam is róluk, szóvak bemásolnám, szóval:
"Azt már tudjuk, hogy nemcsak a Tibetben élők közt elterjedt ez a "jelenség". Számos teremtmény, lény nevezhető tulpának, ami lényegében annyit tesz, mint az emberi gondolatból megépített teremtmény, amely végül életre kell, akár teljesen önálló életre.
A létrehozásuk nem könnyű, noha egész egyszerű alapot jelent számunkra például a kisgyerekek képzeletbeli barátja szerep is. Ismerős? Amikor gyermekeitek valaki mással beszél, amiket ti nem láttok. Ez is egyfajta tulpa. Egy olyan teremtés, ami létezik, de amíg elég erőt nem kap, csak a teremtője láthatja meg. Fura kapcsolat, pedig ugyanígy tulpának számít az Urban Legendként megjelenő Slenderman is (akár abban hiszünk, hogy egy kísérlet eredménye, akár másban, egy biztos, sokak annyira biztosak a létezésében, s annyira hasonló ez a képzelet, hogy szinte biztos, hogy valahol kint téblábol az erdőben, hisz ennyi energiából könnyű testet ölteni, mivel a hittel táplálod, az Istenek is így születnek), amelyről részletes tanulmányokat eme blogomon készítettem, noha a döntést, megítélést olvasóim lelkére bízom, túl sok időt manapság már nem töltök vele.
Hogyan kezdjünk neki?
Nos, mielőtt biztosan szeretnétek neki látni, fontos tudnotok, hogy a tulpa lényegében nem más, mint ti magatok! Ezt a kapcsolatot megfogjátok érezni, az alább leírtak alapján. Felhívom külön a figyelmet, ám szeretném egyben arra is, hogy én magam sem jártam még végig az utat, így friss tanácsokért érdemes levelet írnotok () vagy más módon felvennetek velem a kapcsolatot.
Figyelem!
Ezeket a teremtményeket létrehozni hátsó szándékból rendkívül veszélyes! Tehát ha csak azért szeretnél belevágni, hogy szexpartner legyen, vagy hogy a lelket is kiverhesd belőle, gyorsan mondj le róla. Ez rossz és kontra produktív hatást válthatnak ki (szándékával ellentétes hatás), ami akár azt is jelentheti, hogy a tulpa mentálisan próbál megsebezni minket. De, hogy megszabadulsz-e a negatív szándéktól vagy sem, rajtad áll.
1. Első lépés
Eldöntöd a tulpa típusát, megjelenését, hogy mire használod (alapvető társalgásra). Ezen a szinten, mint azt említettem, a hátsó szándéktól való megszabadulás nagyon fontos.
2. Második lépés
Képzelj el magadnak egy helyet. Egy olyan helyet, ami állandó. Egy teret, közeget, ahol találkozni fogsz a lényeddel. El is nevezheted akár. Érdemes ugyanannál ragadni, könnyebb is.
3. Harmadik lépés
Képzeld magad elé a tulpádat. Akár meditálhatsz is előtte, hogy megtisztuljon az aurád, az elméd, és ne hozz be számára külső szennyet, negatív érzelmeket, mivel ez is hatással lehet személyiségére. Miután megvagy, mesélj neki. Beszélj bármiről, ami eszedbe jut. Mondd el, milyen volt a napod, mesélj a történeteidről, az ötleteidről, mindenről, amit csak szeretnél. Ez egy koncentrációs gyakorlatként indult a tibetiek körében, mégis hatalmas ereje van, és itt jön a csomópont, a kapcsolat a lény és közted. Hogy a saját életeddel, érzelmeiddel töltöd meg őt, a tudatát, a létezését.
4. Negyedik lépés
Egy kis idő után megeshet, hogy egy fura, talán vicces érzést kezdesz érezni a jobb oldaladon, a fejed hátuljánál, a gerinced irányába. Ez az érzés különbözik mindtől. Ez lehet a fájdalom egy érzete is, vagy talán egy gyönge fejfájás, esetleg extrémebb öröm. Viszont érdemes tudni, hogy nem feltétlenül ilyen formában jelentkezhetnek különös érzések. Ha érzed ezt, akkor kezdheted komolyabban felépíteni a tulpát. Add bele érzéseidet, energiáidat és gondolataidat. Biztosan, nagyon magabiztosan kezdd felépíteni az alapokat.
5. Ötödik lépés
Képzeld magad az általad alkotott környezetbe, és képzeld magad elé a tulpádat. Szép lassan kezdd felépíteni, megformálni testét, őt magát. Ne feledd, egy idő után a tulpa nem feltétlenül fog olyan alakot ölteni, amilyet te szeretnél, tehát eltérések akár szélsőséges skálán is előfordulhatnak. Saját kedvére formálhatja azt egy bizonyos tudatszint elérése után. Soha, semmiképp ne állíts meg egy tulpát, amikor magán, vagy a dolgokon változtat. Ez szintén kontraproduktív hatást válthat ki, különben is nehéz félbeszakítani egy ilyen folyamatot.
6. Hatodik lépés
Miközben formálod, sok figyelmet, energiát adsz neki, miközben például mesélsz neki, és ez lehet a fejfájásod oka is, hisz egy sokkal bonyolultabb folyamat megy végbe kettőtök között. Emlékezz rá, tulpát hozol létre, ami annyit tesz, az elmédet használod, rendkívül nagy mértékben és valószínűleg többet is, aktívabban használod a fejed, mint a napi rutinoknál. A fejfájás nem rossz dolog, csak azt mutatják, hogy mindent rendben csinálsz és ahogy egyre jobban és jobban fáj a fejed, egyre jobban fogod azt megszokni is, amint a tulpa kész van, a fejfájás elmúlik majd.
7. Hetedik lépés
Amit eddig csinálsz, nem könnyű és változó időt vesz igénybe. Akár hosszú napokat, órákat is bele ölhetsz. Ne feledd, ilyenkor hagyod a tulpának, hogy megtapasztalja az érzelmeidet, életedet, amiken keresztül mentél, mindent. Egy nyitott könyv vagy neki, ő pedig ebből fejlődik. Gondolj mindig alaposan részeire, megjelenésére, testére, hogy még könnyebben fejlődhessen. A személyiségét magad is kialakíthatod, az is formálhatja, milyen környezetben vagy, ha ez például egy könyvtár, nyilván ott tölti idejét és ahhoz igazodhat személyisége, de te magad is adhatsz neki, egyszerűbb mégis az, ha hagyod őt kibontakozni.
8. Nyolcadik lépés
Bizonyos idő után el kell érni, hogy a tulpád beszéljen hozzád. Akár több mint 10 órába is telhet mindez, de rendkívül változó. Van aki fél éven át is próbálkozik, mire eléri, s ezt naponta kell, hogy tegye. Valószínű azonban, hogy 50 órán belül nem fog beszélni nekünk. Ne ijedjen meg senki, ez mindenkinél változó!
9. Kilencedik lépés
Miután a tulpád beszélt hozzád, és tényleg úgy érzed, hogy készen áll arra, testileg és lelkileg is, ha tényleg úgy érzed, hogy menni fog és készen áll rá, akárcsak te, ha mindent autonóm, a saját módján csinál, kivetheted a valóságodba. Fogd a tulpád ötletét amelyiket tisztán látod a fejedben, majd szó szerint gondold át a valóságodba. Mondd az ágyadra, vagy melléd. Kezdd mindezt a vízióid perifériáitól és csak kicsit menj el onnan. Rendkívül nehéz lesz és valóban, az arc nagy kihívást fog jelenteni, nehezebb, mint más részek, hogy teljesen kiegészíthesd a létbe, de ha eljutottál eddig a pontig, akkor biztos, hogy elszánt vagy, hogy befejezd szóval ezen érdemes ilyenkor már átvetkőzni.
Amit eddig leírtam nektek, személyes tapasztalat és közös konzultáció Magyar illetve más nyelvű társakkal, tehát működik. Amit fontos tudnotok, hogy ez a lény táplálkozni fog az energiáitokból, tehát folyamatosan ott lesz, akár látjátok, akár nem, és használni fog, lényegében benneteket, a gazdát. Ugyanakkor az is meglehet, sőt, valószínű, hogy a környezetedben élők életét is megnehezíti, ha nem kap elég törődést vagy ún. nevelést.
Borzasztó dolgokra képes egy tulpa és rengeteg rettegést, félelmet, kellemetlenséget tud okozni, márpedig ilyen esetben nem, vagy csak hónapok árán, az alkotó tudja elpusztítani, amit nyilván nem fog szó nélkül hagyni.
Szeretném, ha ezen információkat saját felelősségre kezelnétek és csak akkor kezdjetek neki, ha elég erősnek érzitek magatokat, vagy komolyan gondoljátok."
Jhin amúgy akkor azokkal az arcokkal van, akik üldözik az elején a két lányt?
Nem. Az első két pasi illetve a vörös csajszi Noxusi. Jhin gyűlöli a Noxusiakat, de alapvetően az Ioniaiakkal sincs jóban. Őt egy Nindzsarend feje, fiával és legígéretesebb tanoncával kapták el több év üldözés után és dugták börtönbe. Aztán egy sötét, ismeretlen szervezet kiszabadította és bérgyilkosként dolgozik nekik - a cél pedig az, hogy káoszt és rettegést diktáljanak a népek szívébe. Az ő gyilkolási módszerei (amik szerinte gyönyörű, művészi alkotások - és szerintem is egyfajta művészet a gyilkolás) olyan kegyetlenek, brutálisak, hogy kivétel nélkül mindenkiben örök "sebet" ejt a helyszínen látott kép a holttestről/holttestekről.
Egyszóval nem, nincs velük. De, a két pasi testvérek, a vörös ribi meg simán egy noxusi, nagyobb rangú emberkének a fattya.
Ezek amúgy valamilyen egész estés filmből összevágott videók, vagy a játék során lehet látni ezeket?
Ezek csak sima kedvcsinálók. Viszont pl. a Jhinről készült videó a Karakter Bemutatóvideója, ami csak róla szól és ilyen is van több. Például itt a Project Skinek bemutatóvideója (Itt nekem Zed a kedvenc - többek között ez a skin is megvan rá).
Na, de a kis pestisdoktoroddal kapcsolatban azt tisztázzuk, hogy én félek tőle, és se gyűrűvel, se anélkül nem akarom, hogy a közelembe jöjjön. Nekem nem jön be a maszkja, legalább akkor nézne ki olyan menőn, mint Jhinnek. Veszélyes dolog a csőr. A maszkja alatt meg lehet egy Deadpool vagy egy Old man, akkor meg hát fúj.
Jhin maszkja is lehet egy hazugság és nem biztos, hogy Jhinnel viccesebb lenne találkozni. A kis szobalányka arcát is lenyúzta, miután kinyírta, ráadásul amíg a Pestisdoksi azonnal "végez" veled, Jhin valószínűleg nem. De, ez a csapdái, fegyverei alapján is elmondhatók. Szóval...
Az mondjuk tény, hogy Jhin akkor is dögösebb, de amúgy mindkettő stílusa bejövős, mert illedelmes, udvarias és érezhetően pszichopata. Csak hát tudod... nehéz választani és valószínűleg mindkettő csak az adott lény egyik oldala, a másik meg egy vérszomjas bestia, ami a véredre hajt(hat).
Akkor a Fosterék háza képzeletbeli barátoknak tele van tulpákkal? Jó tudni.
Nekem sosem volt tulpám, bár... Talán de. Csak nekem kimaradt a gyerekkoromból ez a képzeletbeli barát dolog. Ezzel a jelenséggel is csak pár hete találkoztam először életemben. Egy 12 éves kisfiú képzeletbeli barátjáról van szó, és mikor először mondta, hogy neki tényleg volt olyanja, sőt, van most és itt is, hát én majdnem összeszrtam magam, komolyan. XD Kérdeztem is tőle, hogy most is itt van az a kislány, és persze, hogy ott volt, és persze, hogy még mindig egy öt-hat éves kislány volt, mint amikor a kisfiú kitalálta. De aztán kiderült, hogy kedves kislány, nem akar beledobni egy kútba vagy valami. Azért hátborzongató, ha nem a saját tulpádról van szó.
Jaj, ez a Jhin egyre jobban tetszik. Oké, a pszicho énje elég rémisztő, de pont azért olyan.. hmmm, mert miközben teszi ezeket a pszicho dolgokat is, tudja mit tesz, és ez azért már egy Hannibál vagy Joker kategóriájú szexi bűnöző szintjére emeli, ami meg na.. Nekem nem kellene mondjuk egyikőjük sem, de Batman pl szintén hasonló kaliber, csak kb a jófiúk eszméit képviselve ténykedik. Azért sok épületet döntött már romba, meg Jokert is sokszor kinyírta már képregények szerint, pedig hát a jófiúk olyat nem tesznek. A jófiúk a rendőrök kezére adják, vagy addig beszélnek a rosszfiúk-lányok fejével, míg azok meg nem térülnek. Na, Batman nem ilyen. Pszichopata bizonyos tekintetben. Mégis sok lány vágyálma egy olyan pasi, és nem hinném, hogy a sok pénze miatt.
Vagy Hitman. https://www.youtu...0UBUXo0p9Y
Jaj de bírom őt is.
Akkor a Fosterék háza képzeletbeli barátoknak tele van tulpákkal? Jó tudni.
Nézd, szerintem logikus, hogy a legtöbb képzeletbeli barát Tulpa. Persze akadnak kivételek, hisz számos más lény császkálhat még és jöhet át különböző síkokról úgy, hogy azt nem is érzékelheti akárki. Viszont ez egy teljesen természetes dolog. Az én Tulpám momentán annyi energiát nyert már belőlem, hogy képes ismerőseim álmában megjelenni anélkül, hogy mondtam volna, hogy pl. hogy néz ki és mikor mesélnek róla, meg arról, mit mondott vagy csinált, oh... egek ura... olyan büszke vagyok rá.
Egy 12 éves kisfiú képzeletbeli barátjáról van szó, és mikor először mondta, hogy neki tényleg volt olyanja, sőt, van most és itt is, hát én majdnem összeszrtam magam, komolyan. XD Kérdeztem is tőle, hogy most is itt van az a kislány, és persze, hogy ott volt, és persze, hogy még mindig egy öt-hat éves kislány volt, mint amikor a kisfiú kitalálta. De aztán kiderült, hogy kedves kislány, nem akar beledobni egy kútba vagy valami. Azért hátborzongató, ha nem a saját tulpádról van szó.
Igen, erről eszembe jutott az én gyerekkori képzeletbeli barátom. Azt sose láttam, hogy néz ki. Sose tudtam, milyen lény, sőt még abba se voltam biztos, hogy valóban képzeletbeli barát, Tulpa-e, viszont... nos, vörös szemei voltak és többször is láttam gyerekkoromba ezeket a hatalmas, mandula alakú, vérvörös szemeket. Egyszer az ágyam alatt bámult rám, aztán később egy kórház alagsorának felső ablakából pislogott ki és meredten figyelt engem. Mama mindig mondta, hogy ne piszkáljam azt a kis műszerkentyűt, ami a kazánnal lehetett valami összeköttetésbe, mert ha világít és hozzányúlok, kijön belőle a Mumus és megesz. Én teljesen meg voltam győződve akkor, hogy az az izé ami meg-megjelent előttem mint feltételezhetően képzeletbeli barát, a Mumus, úgyhogy egyszer meg is mondtam mamámnak: "Nem, a Mumus nem ott lakik bent. Tudom, mert az ágyam alatt szeret aludni és nem engem fog megenni." - Azzal elszökdécseltem Barbibabák fejét gyújtogatni titokban.
Nem csoda, hogy ilyenekkel megspékelt gyerekkor után, amikből sok részletet mamának elárultam, aztán különös találkozásokba is belerángattam mondván, hogy tudnia kell, látnia kell... végképp kiakadt, de boldog vagyok, mert úgy tűnik, egy olyan oldalát mutattam meg neki a Világnak, amit kevés ember ismer ennyire közelről.
Jaj, ez a Jhin egyre jobban tetszik. Oké, a pszicho énje elég rémisztő, de pont azért olyan.. hmmm, mert miközben teszi ezeket a pszicho dolgokat is, tudja mit tesz, és ez azért már egy Hannibál vagy Joker kategóriájú szexi bűnöző szintjére emeli, ami meg na. [...] Jaj de bírom őt is.
Hannibalt nagyon bírtam, meg egyébként Jhin részben Dexter is, lehet hogy nem tűnt fel, de egyébként ragadtak ki belőle elemeket. Ha meg már maszkos gyilkos, Reaper is baromi dögös:
- [ Klikk ]
- [ Klikk ]
Jelenleg talán ez a két dög az, akit szívesen elviselnék magam "mellett" fizikai síkon.