Josh kolléga szavain túl annyit fűznék hozzá az adományozáshoz, hogy nagyjából attól a pillanattól kezdenének elszaporodni a "fizetek érte, akkor miért nem csináljátok?!?!?!?" hozzáállású látogatók. Márpedig mivel szabadidős tevékenységről van szó, nem fogunk sem olyan projektet felvenni, ami nem érdekel legalább 1 fordítót és 1 lektort és 1 formázót/szerkesztőt (tehát legalább 3 embert), de a magánéletünket se fogjuk félredobni azért, hogy az XY anime/manga új részét a megjelenés pillanatában elkezdjük csinálni.
Egyelőre egyik csapattagunknál sem ütött be olyan krach, hogy anyagi segítséget kelljen nyújtani neki, ha így alakulna, a szerver fenntartásra gyűjtött pénzből (amit kb. 3 éve folyamatosan szervercserére akarunk költeni, de valahogy mindig elodázódik és éves szerverbérletre megy) természetesen kölcsönzünk részére - nekem pl. annó 10 évvel ezelőtt így lett laptopom, és vissza is fizettem (akkor még) Cartneckernek a teljes összeget. Meg is érte neki, mert különben 1 évig biztos nem tudtam volna félrerakni annyit, hogy vegyek egy saját gépet (még csak akkor kezdtem dolgozni a való életben), így az alatt az 1 év alatt tető alá is hoztuk a One Piece animét 500 rész lemaradásról xD
Egyetlen olyan eset volt, mikor rendkívüli okokból kértük a segítségeteket, mikor volt csapattagjainknál tűzeset történt (akik egyébként szintén a Fórumnak köszönhetően jöttek össze, majd házasodtak össze, ma már boldogan nevelgetik gyermeküket). Hozzáteszem, hogy szép számmal kaptunk akkor babaruha és egyéb babás holmi felajánlásokat is, amiket le is szállítottunk nekik.
Ne legyen többet ilyen, mert sosem jó, de abban biztosak lehettek, hogy szólni fogunk, ha olyan nehézséggel találkozunk szembe, amit csak a közösség ereje tud áthidalni.