Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
Kicsit újítok most a formulán, és a változatosság kedvéért, kifejezem a frusztrációmat. 33 oldalt dolgoztak fel, valamivel több, mint 1,5 fejezetet.
Fordítóként én is emberből vagyok, hiába szeretem a művet. Minél kevesebbet kell fordítanom, annál boldogabb vagyok. A tény, hogy a heti rész volt az eddigi legszövegesebb, számomra teljesen indokolatlan volt. Nagyjából 80 sornyi anime eredeti szöveg került az epizódba. A végeredmény pedig gyakorlatilag 400 sort eredményezett. Dolgos napom volt, baromira nem hiányzott ennyi kiegészítés.
A három legszövegesebb rész a 24. előtt: 14. rész (348 sor), 11. rész (337 sor), 19. rész (323 sor)
A három legkevésbé szöveges rész eddig: 7. rész (201 sor), 6. rész (218 sor), 5. rész (232 sor).
Gyakorlatilag rátettek egy jókora lapáttal a 14. részben lévő teljesítményükre, ami emlékeim szerint szintén 1,5 fejezet dolgozott fel, de ott nem éreztem ennyire, hogy nyújtanák az eseményeket, vagy azt, hogy túl sokat beszélnek. Mindegy, kifújtam magam, és ezt a részt is behúztam.
Rengoku és Shinobu beszélgetése anime eredeti. Kiemelendő, hogy az animében itt hangzik először el a Telő Holdak kifejezés, ami Muzan legerősebb 6 démonát takarja. A Fogyó Holdak pedig a 6 alattuk lévő démon. Rui, mint az Ötös Fogyó Hold csak a 11. legerősebbnek számított a rangsorban.
A mangában Murata-san csak 2 oldal erejéig ugrik be a gyengélkedőre, hogy elmondja, mi volt a Pillérgyűlésen, és hogy a Pillérek milyen ijesztőek. Az animében kapott pár extra sort, ahogyan Zenitsu ismételt hisztije a gyógyszerét illetően is extra jelenet.
A mangában voltak olyan részek a Gyakorlat során, amelyeket Tanjirou narrált. Ilyen például a Zenitsu csodálatos logikája utáni részek, hogy megemelkedett a moráljuk tőle, hogy Zenitsu próbált menőnek tűnni a lányok előtt, de felsült. Kihagyhatók voltak, mert láttuk, mi történt. Ellenben nem biztos, hogy egyértelmű volt, hogy Zenitsu és Inosuke miért hagyta ott a Gyakorlatot. Erről is volt egy narráció. Zenitsu egyszerűen feladta, de cserébe próbálta győzködni magát, hogy ő mindent megtett, jó munkát végzett. Az, hogy a Kakushi egyik női tagjával akar teázni, anime eredeti ötlet. Inosuke pedig szimplán nem bír veszíteni, elege lett az egészből.
Aoinak volt a mangában egy sora, hogy Tanjirounak sem kötelező többet a Gyakorlatra jönnie, ha nem akar, miután a másik kettő abbahagyta. Ezt kihagyták az animében. Tippre valószínűleg azért, mert Aoinak semmi oka nem lenne a látottak alapján feltételezni, hogy Tanjirou is bedobja majd a törölközőt, vagy javasolni ezt, hogy neki sem muszáj ott lennie.
Tanjirou futkározása és az "erőfeszítés"-es részek anime eredetiek, hogy szemléltessék a napok telését. A rész végi gondolata az elvesztett családtagjairól, és a szokásos visszaváltoztatós Nezukóról szintén.
Két dolgot vélek sejteni a következő résszel kapcsolatban:
- A cím alapján jó eséllyel fel fogják dolgozni Kanao háttértörténetét, ami még a Jump GIGA-hoz jött egy 7 oldalas extra fejezetként.
- Szerintem lesz egy sorrendcsere is, és majd kihagynak 1,5 fejezetet, amit az utolsó részben fognak feldolgozni.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)