Viszont végre letisztázódnak a sima ssj form és a god form közötti különbségek a jövő héten vagy az után ha megküzd Vegita a kék módban vele.
Na várjál csak.
Goku mondja Dermeszt a kékre, hogy ez annak a szuper csillagharcosnak az alakja aki rendelkezik az istenek erejével. (Saiyan Beyond God)
A wikire most bekerült egy új forma a Chou Super Saiyan.
A Saiyan Beyond God -ból változnak ilyenné, és elvileg teljesen kimaxolja az SSJ formát. Tehát következtetni lehet, hogy erősebb, mint az SSJ3.
Referenciának valami japán (TV?) újságban lévő leírást adtak meg.
Szóval így van írva a dolog:
超スーパーサイヤ人 Chou Super Saiyajin (vagy Super Super Saiyajin)
Ez pedig a sima
超サイヤ人 Super Saiyajin
Véleményem szerint a "スーパー" -val csak a" 超" kanji olvasatát akarták odaírni, csak elfelejtették zárójelbe tenni, a wiki szerkesztője meg elkezdett kombinálni.
Mert ha ezek tényleg Beyond God állapotból változtak át akkor nagy zavar van az erőben.
(megj a Beyond God állapot vagy 100x erősebb, mint az SSJ az SSJGSSJ pedig a kettő kombinálása lásd a Dermesztő elleni csatát)
Szóval Magenta ilyen formán egy kicsit túl erős. Az még egye fene, hogy egy sima SSJ-t megizzaszt, de egy olyat ami már Birsalmának is fáj hát nem kicsit túlzás.
Ha pedig Csabi átalakulva egy szinten tud lenni Podravkával, akkor Vadas tuti hogy adott pár leckét a lurkónak.
A lényeg, hogy amit most Vegita használ szuper csillagharcos szintet, az elvileg egy kimaxolt változat, amihez az isteni erő szükséges.
Véleményem szerint egy sajtóhibát érthetett félre a wikipedia szerkesztője, vagy a készítők bakiztak.
Ami az adatok alapján túl erős és ez logikai hibákhoz vezet.
Persze az egyszerű nézőnek nem sokat mond, Aki viszont már kicsit jobban ismeri a Dragon Ball univerzumot hát annak úgy érdekes lehet a dolog.
A lényeg, hogy amit most Vegita használ szuper csillagharcos szintet, az elvileg egy kimaxolt változat, amihez az isteni erő szükséges.
Véleményem szerint egy sajtóhibát érthetett félre a wikipedia szerkesztője, vagy a készítők bakiztak.
Ami az adatok alapján túl erős és ez logikai hibákhoz vezet.
Persze az egyszerű nézőnek nem sokat mond, Aki viszont már kicsit jobban ismeri a Dragon Ball univerzumot hát annak úgy érdekes lehet a dolog.
Na ennek az egésznek (tudom, hogy nem te találtad ki) annyi érteleme van, mint, hogy Gokunak és Vegetának god ki-je lenne base formájukban.Semmi.Mert ugyebár ez is azon alapszik mint nagyon sok más hülyeség is ami az interneten terjeng mostanság.(és ez alól sajnos a wiki sem kivétel)
Na én most már teljesen elvesztem az erőkben, pedig elég jól ismerem a Dragon Ball univerzumot.
Tehát,az elejéről: A szuperharcos isten mód base formája a Beyond God mód, igaz? Amikor (normál stílusú, értsd: nem hegyes) vörös volt goku haja a birsalma ellen. Ehhez 5 csillagharcos erejének egyesítése kell úgy, hogy körbeállják a 6.-at.
SJJGSJJ : Ez a kékhajas mód , amikor már úgy néz ki a haja, mintha SSJ1-ben lenne, csak kéken. Ezt goku úgy magyarázta, hogy annak a csillagharcosnak a szuperharcos formája, aki rendelkezik a Csillagharcos Isten (BEyond God) erejével. Szóval akkor ez a forma még a Beyond Godnál is erősebb kell, hogy legyen! Ez nem egy amolyan forma az isten és a ssj-formák között, mivel mikor Goku ebbe dermesztő ellen átváltozott, azt mondta -talán ő volt- Krilin, hogy eltűnt a ki-je! Azaz Isteni ki-je lett, mert azt nem érzik a nem istenek!!
Szóval ez a forma egy amolyan SSJ1 alakja a Beyond God-nak!
Csak azt nem magyarázták még meg, hogy miképp tudnak Isteni alakba átváltozni a rituálé nélkül. Oké, hogy ott edzettek a whisky-vel, de akkor is...
Na én most már teljesen elvesztem az erőkben, pedig elég jól ismerem a Dragon Ball univerzumot.
Tehát,az elejéről: A szuperharcos isten mód base formája a Beyond God mód, igaz? Amikor (normál stílusú, értsd: nem hegyes) vörös volt goku haja a birsalma ellen. Ehhez 5 csillagharcos erejének egyesítése kell úgy, hogy körbeállják a 6.-at.
SJJGSJJ : Ez a kékhajas mód , amikor már úgy néz ki a haja, mintha SSJ1-ben lenne, csak kéken. Ezt goku úgy magyarázta, hogy annak a csillagharcosnak a szuperharcos formája, aki rendelkezik a Csillagharcos Isten (BEyond God) erejével. Szóval akkor ez a forma még a Beyond Godnál is erősebb kell, hogy legyen! Ez nem egy amolyan forma az isten és a ssj-formák között, mivel mikor Goku ebbe dermesztő ellen átváltozott, azt mondta -talán ő volt- Krilin, hogy eltűnt a ki-je! Azaz Isteni ki-je lett, mert azt nem érzik a nem istenek!!
Csak azt nem magyarázták még meg, hogy miképp tudnak Isteni alakba átváltozni a rituálé nélkül. Oké, hogy ott edzettek a whisky-vel, de akkor is...
A baj az egésszel az, hogy nem igazán magyaráztak el semmit 100%-ra eddig ezzel kapcsolatban.Ettől függetlenül azért még lehet sejteni, hogy miről is van itt szó.(nem pontosan arról amit leírtál)
SSJG: ehhez a formához kell 5 saiya-jin ugyebár.Ez a tiszta, nyers isteni forma.
SSJB: ez lényegében ugyan az mint az előző (lehetne akár hívni ssjgb-nak is).Különbés annyi, hogy ehhez már nem kell több saiya-jin, magától át tud változni.Viszont ami szükséges lehet az: ssjg legalább egyszeri használata és az a speckó edzés amit Whis-el csináltak
Az amit írtál saiyan beyond god "god ki a base formában" nincs.Sehol nincs ilyen mondva, hogy lenne god ki a base alakjukban, emellett sok értelme sincs (azt be kell vallani, hogy mikor még csak a Freeza film jött ki valamelyest volt értelme ezt hinni) és csak összekuszálja a dolgokat.(nagyrészt valószínüleg azért mert nem igaz)
Ezt be is lehet bizonyítani nagyon egyszerűen:
1.Már maga az, hogy Goku és Vegeta sima ssj-be is át tudnak menni megöli az egész dolgot, bár nem mondom, hogy már ennyi visz mindent.
2.Mikor Goku át ment ssjb-ba Freezának, akkor Gohanék meglepődtek, hogy nem érzik Goku ki-jét és ez tuti az ssjg.Kérdem én, miért csak ekkor voltak meglepődve?Ha Gokunak volt god ki-je sima base formában akkor miért nem lepődtek meg amikor megérkezett?Vagy legalább akkor amikor harcolt Freeza ellen base formában?
3.Goku ugye magyarázta az ssjb-t Freezának.És ugyebár mondta neki ezt a "rendelkezik a super saiya-jin god erejével" dolgot.Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy Gokunak lenne god ki-je base formában.Hogy miért?Mert Goku rendelkezik a super saiya-jin (nem god) erejével ugye.És van neki ssj ki-je base formában?Nincs.Ez csak annyit jelent, hogy át tud változni ssj-vé.És igen is van olyan, hogy "ssj ki", ne velejtsük el azt, hogy mikor future Trunks át ment ssj-be Freeza ellen akkor Gohan egyből az apjára gondolt mivel nagyon hasonló ki-t érzett mint mikor Goku csinálta ugyan azt.Szóval az ssj rendelkezik egy jellegzetes, könnyen felismerhető ki-vel.
Remélem valamennyire érthető volt, hogy mit miért mondok.
Ha Bills 4,000,000,000,000,000
Son Goku 3,000,000,000,000,000
akkor Vegita és arany Dermi mennyi lehet? Vegita kb. 10%-kal kisebb, mint Goku?
És ha Piccolo 92,500,000,000,
Krillin 61.000.000,
akkor Jaco-t mire tennétek? Krillin százada pl?
Nincs szükségem pontos adatokra, csak arra, hogy egymáshoz viszonyítva nagyjából reálisak legyenek. Készítek valamit, és ahhoz kell kiegészítő adatnak.
Köszönöm szépen!
Ha Bills 4,000,000,000,000,000
Son Goku 3,000,000,000,000,000
akkor Vegita és arany Dermi mennyi lehet? Vegita kb. 10%-kal kisebb, mint Goku?
És ha Piccolo 92,500,000,000,
Krillin 61.000.000,
akkor Jaco-t mire tennétek? Krillin százada pl?
Nincs szükségem pontos adatokra, csak arra, hogy egymáshoz viszonyítva nagyjából reálisak legyenek. Készítek valamit, és ahhoz kell kiegészítő adatnak.
Köszönöm szépen!
Én ebbe a számolósdiba nem nagyon mennék bele mert sokszor ezeknek a számok nincs sok értelme.Viszont ha tenni akarod a karaktereket valahova egymáshoz viszonyítva akkor szerintem ezt használd:
SSJG Goku:6
Beerus:10
Whis:15
Ezt Toriyama maga mondta, szóval 100% legit.
Én kb így rakom a karaktereket:
SSJG Goku: 6
SSJB Goku/Vegeta: 7,5 (golden freeza saga)
Golden Freeza: 8
SSJB Goku/Vegeta 8,5 (u6 saga)
Champa: 9,8
Beerus:10
Whis:15 (hogy most Vados gyengébb vagy erősebb az nem igazán derült még ki, szóval nem írok semmit)
Krillin ugyebár tudja használni a ki-jét, már réges rég óta, míg Jaco nem. Régen Zseniális Teknősnél sajátította el, a KameHameHa-t ami ugyebár egy Ki támadás ha nem tévedek nagyot. Krillin a Dermesztős részekig fel tudta venni mindenkivel a harcot, még majdnem Nappat is kettévágta egy Kienzannal. Szóval elég komoly erőt képviselt régen, szerintem Jaco inkább az 500-ezrede, mintsem százada.
A Beyond God-ot úgy lehetne értelmezni, hogy habár nem rendelkezik isteni Ki-vel, képes érzékelni azt, valamint képes harcba szállni egy istennel. (persze csak korlátozva)
Egyébként én pont a Dermezstő elleni csata miatt gondolom, hogy ez ad valami (baromi nagy) power up-ot.
Mert Piccolo ott az androdok szintje felett volt. Őt tagoma ffél kézzel elintézte. Tehát Ő vvalahol Cell szintjén lehet. A perfektet valószínűleg nem éri el, de egy 2. alak erejével biztos rendelkezik. Őt viszont simán lecsapta Gohan SSJ alakban, pedig elvileg nagyon le van gyengülve.
Dermi 1. alakja ellen viszont csöppnyi esélye nem volt.
Goku viszont Dermesztő 4. alakjával harcolt egy szinten.az "alap formájában".
Tehát akkor Goku vagy százszor erősebb, mint egy SSJ Gohan?
Base Gohan-hoz képest meg vagy 5000x-er?
Illetve ha Beyond God nem egy power up, és át kellett változnia Frost 3. alakjával szemben, akkor Frost ugyan azon formákban erősebb, mint Dermesztő a feltámadása után?
Illetve akkor Piccolonak a mostani erével akár le is győzhetné a feltámasztott Dermesztőt.
És érdekes, hogy mindezt pár hét edzéssel érte el.
Magenta képes ellenállni Vegita támadásainak?
Persze ha a teste valamiféle Kachin-Vibránium-Adamantum ötvözet, akkor oké.
Tehát én annak ahíve vagyok, hogy a Beyond God ad valami baromi nagy power up-ot, az alapformára.
Amit Goku Frost ellen nem használt, így Frost max Buu szintjén lehet, Piccolo pedig kb elérte Majin Vegita szintjét, ami szerintem így is sok az idő rövidsége miatt, de legalább reális.
---------
Amikor Birsalma találkozott Gokuval azt mondta, hogy nem tudná legyőzni Dermesztőt. Én ezzel visszafelé ki tudtam számolni a korábbi erőket, valamint még nagyjából a Dermesztő elleni csatát.
Ám az mostani részeknél teljesen elvesztettem a fonalat. (lásd feljebb)
----
Ha Krillin 61 milka és Jacko le tuta győzni dermi katonáit, akiket Roshi is letudott, tehát. Jacko úgy 100-500 ezerszer gyengébb, mint Krillin
---
Hát Oookééé. Egyébként, meg az filmre vonatkozik, és nem biztos, hogy az animében is igaz.
A baj az egésszel az, hogy nem igazán magyaráztak el semmit 100%-ra eddig ezzel kapcsolatban.Ettől függetlenül azért még lehet sejteni, hogy miről is van itt szó.(nem pontosan arról amit leírtál)
SSJG: ehhez a formához kell 5 saiya-jin ugyebár.Ez a tiszta, nyers isteni forma.
SSJB: ez lényegében ugyan az mint az előző (lehetne akár hívni ssjgb-nak is).Különbés annyi, hogy ehhez már nem kell több saiya-jin, magától át tud változni.Viszont ami szükséges lehet az: ssjg legalább egyszeri használata és az a speckó edzés amit Whis-el csináltak
Az amit írtál saiyan beyond god "god ki a base formában" nincs.Sehol nincs ilyen mondva, hogy lenne god ki a base alakjukban, emellett sok értelme sincs (azt be kell vallani, hogy mikor még csak a Freeza film jött ki valamelyest volt értelme ezt hinni) és csak összekuszálja a dolgokat.(nagyrészt valószínüleg azért mert nem igaz)
Ezt be is lehet bizonyítani nagyon egyszerűen:
1.Már maga az, hogy Goku és Vegeta sima ssj-be is át tudnak menni megöli az egész dolgot, bár nem mondom, hogy már ennyi visz mindent.
2.Mikor Goku át ment ssjb-ba Freezának, akkor Gohanék meglepődtek, hogy nem érzik Goku ki-jét és ez tuti az ssjg.Kérdem én, miért csak ekkor voltak meglepődve?Ha Gokunak volt god ki-je sima base formában akkor miért nem lepődtek meg amikor megérkezett?Vagy legalább akkor amikor harcolt Freeza ellen base formában?
3.Goku ugye magyarázta az ssjb-t Freezának.És ugyebár mondta neki ezt a "rendelkezik a super saiya-jin god erejével" dolgot.Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy Gokunak lenne god ki-je base formában.Hogy miért?Mert Goku rendelkezik a super saiya-jin (nem god) erejével ugye.És van neki ssj ki-je base formában?Nincs.Ez csak annyit jelent, hogy át tud változni ssj-vé.És igen is van olyan, hogy "ssj ki", ne velejtsük el azt, hogy mikor future Trunks át ment ssj-be Freeza ellen akkor Gohan egyből az apjára gondolt mivel nagyon hasonló ki-t érzett mint mikor Goku csinálta ugyan azt.Szóval az ssj rendelkezik egy jellegzetes, könnyen felismerhető ki-vel.
Remélem valamennyire érthető volt, hogy mit miért mondok.
Kicsit félreértettél. Én nem mondtam, hogy Gokunak van base formában is SSJG- kíje. Én a SSJG -módra, azaz arra a sima vörös hajas módra gondoltam, aminek az alakja ugyan az, mint base formában, csak vörös. Én úgy tekintek erre, mint egyfajta alap (base) Csillagharcos God-ra. Direkt írtam Csillagharsos God-ot Super Csillagharcos God helyett. Nos, miért is írom ezt: A birsalmának volt egy nagy mániája a harc a Super Sayian God-al! Állandóan ezen a néven hajtogatta.
De : Ha megnézed Goku haját ebben a módban, a különbség annyi, hogy vörös, de ugyan olyan alakú, mint a SSJ1 előtt.
Szóval én arra gondolok, hogy Toriyama is erre építi majd a többit, amit be is igazol a kékhajas mód. Az már tényleg valami super alakjának tűnik ennek a formának. Szerintem Bills is ezt akarta. Tulajdonképp Ő sem tudja, hogy mit akart, mert a látomása homályos... csak egy alakot lát, konkrét megjelenést nem. És van egy sugallata valahonnan, ami SSJG-ot mond neki, mint leendő riválist.
A Beyond God-ot úgy lehetne értelmezni, hogy habár nem rendelkezik isteni Ki-vel, képes érzékelni azt, valamint képes harcba szállni egy istennel. (persze csak korlátozva)
Egyébként én pont a Dermezstő elleni csata miatt gondolom, hogy ez ad valami (baromi nagy) power up-ot.
Mert Piccolo ott az androdok szintje felett volt. Őt tagoma ffél kézzel elintézte. Tehát Ő vvalahol Cell szintjén lehet. A perfektet valószínűleg nem éri el, de egy 2. alak erejével biztos rendelkezik. Őt viszont simán lecsapta Gohan SSJ alakban, pedig elvileg nagyon le van gyengülve.
Dermi 1. alakja ellen viszont csöppnyi esélye nem volt.
Goku viszont Dermesztő 4. alakjával harcolt egy szinten.az "alap formájában".
Tehát akkor Goku vagy százszor erősebb, mint egy SSJ Gohan?
Base Gohan-hoz képest meg vagy 5000x-er?
Illetve ha Beyond God nem egy power up, és át kellett változnia Frost 3. alakjával szemben, akkor Frost ugyan azon formákban erősebb, mint Dermesztő a feltámadása után?
Illetve akkor Piccolonak a mostani erével akár le is győzhetné a feltámasztott Dermesztőt.
És érdekes, hogy mindezt pár hét edzéssel érte el.
Magenta képes ellenállni Vegita támadásainak?
Persze ha a teste valamiféle Kachin-Vibránium-Adamantum ötvözet, akkor oké.
Tehát én annak ahíve vagyok, hogy a Beyond God ad valami baromi nagy power up-ot, az alapformára.
Amit Goku Frost ellen nem használt, így Frost max Buu szintjén lehet, Piccolo pedig kb elérte Majin Vegita szintjét, ami szerintem így is sok az idő rövidsége miatt, de legalább reális.
---------
Amikor Birsalma találkozott Gokuval azt mondta, hogy nem tudná legyőzni Dermesztőt. Én ezzel visszafelé ki tudtam számolni a korábbi erőket, valamint még nagyjából a Dermesztő elleni csatát.
Ám az mostani részeknél teljesen elvesztettem a fonalat. (lásd feljebb)
----
Ha Krillin 61 milka és Jacko le tuta győzni dermi katonáit, akiket Roshi is letudott, tehát. Jacko úgy 100-500 ezerszer gyengébb, mint Krillin
---
Hát Oookééé. Egyébként, meg az filmre vonatkozik, és nem biztos, hogy az animében is igaz.
Hogy Goku és Vegeta base alakja miért ilyen erős arra nagyon egyszerü a válasz: Whis-el edzettek.
Vegeta meg is jegyezte, hogy közelítik a határaikat amit el tudnak érni.Ha már ezt is hozzátesszük akkor már nagyon is elképzelhető, hogy csak ennyiről van szó.
"Illetve ha Beyond God nem egy power up, és át kellett változnia Frost 3. alakjával szemben, akkor Frost ugyan azon formákban erősebb, mint Dermesztő a feltámadása után?"
Azért, hogy át KELLET változnia erős túlzás.És igen Frost (a golden alakoz leszámítva) erősebb Freezánál.Mi olyan hihetetlen ebben?Talán ő nem volt olyan lusta dög, ki tudja.
"Illetve akkor Piccolonak a mostani erével akár le is győzhetné a feltámasztott Dermesztőt.
És érdekes, hogy mindezt pár hét edzéssel érte el."
Az pár hét minimum 8 hónap volt.Alapozva arra, hogy ugyebár az fnf előtt 4 hónappal támasztották fel Freezát.Aztán a skip után megint megidézték Shenlong-ot, amit ugyebár 1 évenként lehet.Mellesleg Frost eléggé levolt gyengülve, viszont puszta kezes harcoban nem is tudott Piccolo csinálni semmit Frosttal, ezért is tett fel ugyebár mindent a makankosappo-ra.Szóval ebben sincs semmi olyan hihetetlen.
"Magenta képes ellenállni Vegita támadásainak?"
Ebben is mi olyan hihetlen?Azért mert nem egy kigyurt állat és még neagyisten úgy néz ki mint egy szemetes akkor már nem lehet erős?
"Amikor Birsalma találkozott Gokuval azt mondta, hogy nem tudná legyőzni Dermesztőt."
Ez nagyon nem jelent semmit.Goku elnyomva tartotta az erejét és ahelyett, hogy szépen fokozatos növelte volna az erejét base formájában még el nem éri annak hátárát ÉS azután ment volna át ssj-be, helyette 0-ról át ment ssj-be.Ennyi az egész.
"Egyébként, meg az filmre vonatkozik, és nem biztos, hogy az animében is igaz."
Nincs ok arra, hogy azt gondoljuk, hogy nem igaz.
"Tehát én annak ahíve vagyok, hogy a Beyond God ad valami baromi nagy power up-ot, az alapformára.
Amit Goku Frost ellen nem használt..."
Na már bele is léptünk az egyik pocsojába amit ez az egész okoz.Ez a "nem használ" dolog kb olyan mintha Gokunak most már 2 base formájna .Attól most eltekintek, hogy hülyén hangzik (mert az nálam nem érv, hogy valami hülyén hangzik, de azért elkezdek gyanakodni egy kicsit), de ha ez így van akkor hogyan mondod megy, hogy most épp melyiket használja?Onna, hogy Goku sima ssj-t használja és ha a saiyan beyond god formát használna akkór ssjb lenne?De mire alapozod, hogy van egyáltalán olyan, hogy "sayian beyod god" base forma?Az egész érvelésedet arra alapozod ha van ilyen, és próbálod megmagyarázni, hogy mi hogyan passzól bele ebbe az egészbe.A kérdés az, hogy honnad veszed, hogy van egyáltalán ilyen.Én elmondtam, hogy mire alapzva mondom, hogy nincs, amit nem igazán cáfoltál még meg.
Ahogy én itt kiveszem a szavaitokból, az az, hogy :
SSJGSSJ=SSJGB=SSJG2 (ezt az utóbbit én találtam ki az átláthatóság kedvéért)
De összezavart ez a mondat valakitől: "Erre csak úgy kell tekinteni, hogy érzékelik az Isteni Ki-t, de nem rendelkeznek isteni Ki-vel.... "
Mivan? az isteni ki-t csak istenek képesek érzékelni! Nem mondta nekik Whiskey, hogy most már érzekelhetik az isteni ki-t mert úgy megedzette őket! Sehol sem volt ilyen! Ezért zavarodott össze mindenki, merthogy :
mi az, hogy Freeza felveszi a kesztyűt egy istennel? Toriyama eléggé összekuszálta a szálakat!
Ahogy én itt kiveszem a szavaitokból, az az, hogy :
SSJGSSJ=SSJGB=SSJG2 (ezt az utóbbit én találtam ki az átláthatóság kedvéért)
De összezavart ez a mondat valakitől: "Erre csak úgy kell tekinteni, hogy érzékelik az Isteni Ki-t, de nem rendelkeznek isteni Ki-vel.... "
Mivan? az isteni ki-t csak istenek képesek érzékelni! Nem mondta nekik Whiskey, hogy most már érzekelhetik az isteni ki-t mert úgy megedzette őket! Sehol sem volt ilyen! Ezért zavarodott össze mindenki, merthogy :
mi az, hogy Freeza felveszi a kesztyűt egy istennel? Toriyama eléggé összekuszálta a szálakat!
"Az isteni ki-t csak istenek képesek érzékelni!"
Ez nem igaz.Ilyet nem mondtak soha.Vegeta is meg tudta érezni Whis jelenlétét mikor épp hozta Goku-t.A jóshal még meg is jegyezte: "végre képes vagy érezni az istenek ki-jét".Szóval ha csak istenek érezhetik meg az isteni ki-t akkor hogyan volt Vegeta képes rá?Vagy ha volt god ki-je, akkor mit kell azon képesnek lenni?Ha van god ki-d akkor csak érzed és kész nem?