Csak azt, hogy arra hivatkozni, hogy ilyen anyával milyen jó ember lett belőle nem feltétlenül helytálló. Az már nagyobb teljesítmény, hogy a torony alatt gyerekként nem kattant meg.
Bocsánat a túl szentimentális megfogalmazásért. Pontosítanék. Nem arra gondoltam, hogy az anyja miatt lett belőle jó, mert nyilván eddig fogalma sem volt erről, nem dönthette el, hogyha az anyám egy szörnyeteg, akkor én jó leszek. Hanem Erza gyerekkorára gondoltam az örökség alatt. Bár nem láttunk annyit Irene életéből, mint Erzáéból, de valószínűleg csak a vége lett ilyen tragikus és ebbe belerokkant Irene. Viszont Erza sokkal nagyobb terhekkel lett az ellentéte.
Így hogy egy családon belül láttam a negatív élmények feldolgozásának két oldalát, így döbbentem rá, mekkora különbség van köztük, annak ellenére, hogy mindkettejük élete egy ponton zátonyra futott. Ez sokkolt.
Az hogy Irene ismeretlenül is eldobta magától a lányát (akivel lehet, hogy nem érezte volna magát olyan nyomorultul, mert lett volna egy társa), aki minden szörnyűség ellenére a társai példaképévé tudott válni. Addig Irene ilyen szenvtelenül mondja el a gyerekének mindezt és valószínűleg meg sem bánta tetteit. Erza is simán megtehette volna ezt, hogy bekattan és tesz mindenkire és csak a hatalom érdekli jövőben, de nem adta fel, hanem élte az életét és tudott társakat találni, akikkel Erza felül tudott emelkedni a fájdalmain (már amennyire lehetett). Most jöttem rá, hogy valószínűleg nem sablonos szövegeket tolt az ellenfeleinek Erza a jóságról, hanem komolyan hitt benne, mert ez vitte előre, enélkül ugyanott tartana, mint az anyja. És ez megható és szép és jó - nekem.
A sárkányölőkkel kapcsolatban az érdekel, hogyan tanulták meg az emberek ezt a teljesen új és számukra más szinten álló mágiát? Hogyan alakultak ki a sárkányölők? Irene csinálta őket azzal, hogy néhány sárkány erejét belebűvölte az emberekbe? Vagy csak ilyen sárkánymagokat hozott létre, amiket beléjük arázsolt? Az megvan, hogy ő azért vált sárkánnyá, mert túlerőltette és túl sokat használta a sárkányölő mágiát. De honnan találtak a sárkányok erre egyből megoldást vagy ez nem volt hosszú háború? És hogyan kerültek bele Natsuékba, vagy inkább van Irenenének köze ahhoz, hogy a sárkányuk a maguk méreteivel bekerültek a kisgyerekekbe?
Szerkesztette: rothingen - 2016.12.22. 22:05