Elég régóta nem írtam, de most értem utol magam és a mangát is, az ingerek pedig most érték el a kommentelés határát.
Én alapvetően úgy indulok ki ebből, hogy amikor az ember eltervez egy történetet, akkor nagyjából tudja, hogy az hol kezdődik, hova tart és hogy végződik, abban elhelyezi a szereplőit, a főbb eseményeket és elkezdi valahol (akár ugrálva is) kidolgozni. Simán lehet, hogy egy-egy eseményre több elképzelése is van, elpróbálgat dolgokat és attól függően, hogyan ítéle meg a "működésüket", dönt a lehetséges megoldások közül, amit végül mi is látunk, a többi megmarad a fióknak.
Másrészt engem nem zavar, ha egy-egy szereplő állítása nem teljesen egyeztethető össze, hiszen a saját világukból beszélnek, és az ottani saját tudásukat/véleményüket osztják meg a többi szereplővel. És ugye tudjuk, hogy a valós világban nincs, a fiktívekben meg ki tudja, hogy van-e mindentudó és tévedhetetlen szereplő. A lényeg az, hogy többé-kevésbé egységessé, de legalább érthetővé álljon össze a végére a történet.
Különösen tetszik, hogy a sárkányháborúról és a sárkánykirály ünnepéről ennyi szemszögből kapunk infókat, bár nem vagyok benne biztos, hogy teljesen összeállt-e már a fejemben. Talán majd az anime ráerősít egy kicsit.
Nekem ez az oldal nagyon hajaz a kezdeti rajzstílusra vagy inkább már a Mennyországtornya körülire. De lehet csak "múltidézés" beszél belőlem.
http://naruto-kun...ail/514/20
Valamiért a szem és az orr, illetve a ruha vonalai ezt az érzést keltették.
Nagyon tetszik Erza születésének titka (515. fejezet), amennyiben Irene igazat beszél. Innentől kezdve sokkal ridegebben hat pl. az itteni legalsó mondat:
http://naruto-kun...ail/513/17
Azóta is ülök és nézek magam elé, átpörgetem a fejemben, ahogy Erza látja meghalni Rob nagyapót, ahogy ül sírva a folyóparton, ahogy önként feláldozná magát, de Natsu megmenti... nem csodálnám, ha visszabújna a páncéljába. Csak Gerard ne kapjon egy nagyobb "megtisztulós, bűnökért önfeláldozós" szerepet...
A jóról való papolások is megváltoztak, azért egy ilyen anyával és "örökséggel" szemben durva, hogy ő mivé lett és milyen hatással tudott lenni Minervára.
Azért az még nekem nem tiszta, hogy a terhesség és a sárkánymag, illetve a sárkánnyá változás hogyan függ össze egymással. Irene emberként lett terhes, közben elindult a sárkánnyá válás folyamata, ettől megakadt a terhessége? Azt sem értem teljesen, hogyan lettek a sárkányölők és ő az első köztük. Egy sárkánymagot varázsolt be a testbe egy adott sárkány tulajdonságaival? Vagy az emberek fizikai tulajdonságait bűvölte a sárkányokéhoz hasonlóvá?
Szerkesztette: rothingen - 2016.12.22. 01:06