shadowdroid Akkor lényegében minden egyes UI-hez kell egy olyan erejű támadás mint a genki dama? És Goku is most csak azért lesz ssjb x20 kaitóval mert most nem képes a UI-re. Van benne realitás de azért később maguktól is tudniuk kell majd váltani, nehogy kiváltó ok kelljen.
Amúgy az Ultra valódi formája elvileg hasonló al alaphoz, mármint fekete haj fekete szem, csak aura más. Viszont akkor hogy lesz ez a ssjb fejlettebb változata? Ezt úgy értem hogy írták itt hogy Vegita új formája az átmenet a kettő között? Akkor lehet hogy a végén az Ultra is ssjb formában jön elő? Legalábbis külsőleg? Az a baj hogy még túl sok a találgatás és semmi konkrétra épülőt nem tudunk. Talán majd a következő részben.
De egy azért biztos hogy Vegita új formája legyen az bármi is nem ér fel az Ui-hez.
A Whis féle magyarázat a hivatalos, de eléggé bonyolultan hangzik. Konyhanyelven inkább úgy fogalmaznék, hogyha már lenullázódik az erejük és nincs más esélyük, akkor törik át ezt a gátat. Kefla ellen ez volt végeredményben.
Tehát vélhetőleg a 126.ban Vegita garantáltan lenullázza az erejét a gamma burst flash miatt és az életét kockáztatja ezzel, ami a támadás mellékhatása ugyebár és erre utalhat a cím is.
-Ha kiesik Toppo ettől, akkor nem lesz UI Vegita és Jiren vs Goku lesz a végén.
-Ha pedig ezt túléli Toppo, mert egy hakaishin szinthez az X20 kaioken szintű erő sem ér fel, akkor a lenullázódott Vegita átszakíthatja a határait és átmehet UI-be.
Ha pedig jön az UI, akkor jöhet Vegetto vs Toppo - Jiren. Továbbra sem látok más esélyt, hogyan győzhetnének le 2 pusztítás isten szintű harcost.
De hamarosan jönnie kell leírásnak a 125. és 126. részhez és okosabbak leszünk.
Arra meg senki nem gondolt, hogy lejar az ido es valami teljesen mas tortenik? Lehet nem is fogjak, nem is kell majd egymast leverni, lejar az ido, Zenol kitalalnak valami oktati nagy hulyeseget amin mindenki meglepodik majd
Es akkor ez az UI, Vegetto, Toppo teoriak varhatnak magukra, es nem harccal zarjak le a torna veget.
shadowdroid Akkor lényegében minden egyes UI-hez kell egy olyan erejű támadás mint a genki dama? És Goku is most csak azért lesz ssjb x20 kaitóval mert most nem képes a UI-re. Van benne realitás de azért később maguktól is tudniuk kell majd váltani, nehogy kiváltó ok kelljen.
Amúgy az Ultra valódi formája elvileg hasonló al alaphoz, mármint fekete haj fekete szem, csak aura más. Viszont akkor hogy lesz ez a ssjb fejlettebb változata? Ezt úgy értem hogy írták itt hogy Vegita új formája az átmenet a kettő között? Akkor lehet hogy a végén az Ultra is ssjb formában jön elő? Legalábbis külsőleg? Az a baj hogy még túl sok a találgatás és semmi konkrétra épülőt nem tudunk. Talán majd a következő részben.
De egy azért biztos hogy Vegita új formája legyen az bármi is nem ér fel az Ui-hez.
-Egyelőre ott tartunk, hogy Goku testének vagy énjének kell a fentiekhez hasonló ösztönzés ami miatt képes előhozni magából ezt a fajta potenciált, magát az UI-t. ( amiket összeszedtem a 1721 hsz -ben) .
-Ez mellé eddig olyan események társultak, mint a Jiren elleni, ahol akár meg is halhatott volna, de ugye nem merült ki mert SSB ban tartotta magát , vagy a Kefla elleni, ahol meg nem volt halálán csak lemerült a SSB forma fenntartásához szükséges power. De ha Goku mesterévé válik az Ultra Ösztönnek, akkor nem fognak kelleni ilyen külső tényezők majd az előhívásához, sztm biztos.
- Az Ultra valódi formája is kérdéses még, de inkább pont fordítva lesz sztm ahhoz képest ahogy mondod, tehát a szem és a hajban megfigyelhető ezüstös beütés a lényeg és az aura lesz sztm elhagyva, vagyis az a hő amit most kibocsát. A mostani hőt és aurát én átmenetnek tekintem, köztes állapotnak azért mert még nem képes megfelelően használni és előhívni csak ha valamilyen külső behatás is éri Goku lényét, és talán arra reagál így a teste a belső vívódás eredményeként .
Szóval sztm a minimál ezüstös beütésű forma lesz a megfelelően elsajátított UI! De lehet hogy nem.
-Az, hogy itt fórumozók találgatnak, még nem hivatalos. Nem tudjuk hogy a SSB nak köze lenne hozzá vagy hogy Vegitanak milyen formája lesz, és mik között lesz átmenet az új formája, ha jön. Egyébként önmagának az UI nak a Saiyanhoz egyelőre semmi köze.
-A végén bármi lehet, lehet hogy SS transzformációban képesek lesznek használni az UI-t, de lehet hogy nem ! Jövő zenéje ez még .
-Elég sok még a kérdés, de amiket eddig tudunk az UI ról az ott van azokban a részekben, melyekben előhívta Goku magát az Ultra Ösztönt. Whis és Beerus meg a többi karakter kommentálásával.
Pl: -tudjuk hogy mit kell elérni a testével, hogy megfelelően elsajátítsa - tudjuk hogy Vegitanak ez a folyamatos agyalása miatt nehezebb lesz- voltak utalások a felszabaduló erőre is-arra is hogy egyre jobban ráérez Goku-hogy még támadásokban nem megfelelő a használata és hogy Beerusnak cseszi a csőrét, mert még ő sem tudja tökéletesen kivitelezni, Whis ezzel heccelte hogy na vajon Goku a torna végéig hova jut vele, stb..
laszlo222
Már ha lesz ilyen fordulat a történésekben, ez a 126. részes dolog is még csak KenXyro kombinálása.
Bár ha Vegia bevetné az animeben is, azt én is díjaznám.
Kzo
Én még régebben a döntetlent is számításba vettem, mint lehetséges eredményt.
Mondjuk kérdéses, hogy ez mennyire nyerné el Zeno tetszését.
-Kíváncsi leszek , hogy jönnek e képek a következő részből, meg elméletileg a Weekly Shonen Jumpnak is dobnia kellene pár szellőztetést, mivel 15-én jön az újabb kiadása.
Szerkesztette: shadowdroid - 2018.01.11. 09:30
Az a legnagyobb baj Vegitával, hogy teljesen figyelmen kívül hagyja Whis tanácsát. Whis az edzések közben elmondta Vegitának, hogy nagyon lassú, mert folyamatosan gondolkodik. Ezt el szabad engednie, különben sosem lesz képes kiaknázni a teljes potenciálját. Tehát Vegita nem kaphat külön "gondolkodós" formát, mert Whis eleve mondta, hogy gondolkodással sosem lesz képes kiaknázni a potenciálját.
Whis edzésének alapvetően 4 fontos lényege volt:
- Goku és Vegita is gondolkodik, ami alapvető probléma
- Azonban Vegita többet gondolkodik, így lassabb és emiatt gyengébb Gokunál
- Goku ugyan kevesebbet gondolkodik, de nagyon gondatlan
- Mind a kettő javulna, ha egymás erősségeit átvennék
Jelenleg is ez a gondolkodás tartja vissza attól, hogy elérje az UI-t.
Legutóbbi alkalom: "Kakarotnak megvan az UI, én meg megyek a saját utamon" Éppen ezért van az jelenleg, hogy képtelen elérni az UI-t. Egyszerűen túl makacs ahhoz, hogy belássa Whis igazát és átadja magát a folyamatnak.
Ez volt Katopleska ellen is. Vegita nem tud lemondani a saját igazáról, nem képes elfogadni Whis tanácsait, ezért visszamegy a saját módszeréhez. Ekkor mondta azt Whis, hogy "Úgy tűnik, ez a stílus illik Vegitához".
A mostani részben is célozgatott rá Whis, hogy Vegita már nagyon közel van az UI-hez. De Vegita harcmodora a gondolkodásra épül, hogy kifigyelte Jirent. Még mindig ragaszkodik a saját módszeréhez, amire mondta is Jiren, hogy nagyon arrogáns az ökle.
Ellenben Goku képes tudat alatt gondolkodni, de még mindig megvan a gondatlanság gyengesége, hiszen Frieza megmentette az előző részben.
Tehát biztosan lesz UI Vegita, kérdés átadja-e magát és elengedi a büszkeségét.
- A 122. részben csak annyit mondott Whis, hogy " talán Vegita a Jirennel való harcban szeretné elérni az UI-t"
Ez nem jelenti, hogy nagyon közel lenne hozzá Vegita.
-A biztos lesz UI Vegita, sem egyértelmű még.
Pláne, hogy megint előbújt belőle a klasszikus Vegita herceg lénye. Ugye volt pár rész, ahol Vegita mondta, hogy na majd ő hamarabb és hogy szintén eléri az UI-t...de a legutóbbi epizódban már változott a nézőpontja az UI-t illetően.
Arra tudok gondolni, hogy ha nem jut a Saiyan transzformációkkal számára megfelelő szintre, akkor talán rááll az UI -ra, de sztm most még más az elhatározása.
Aztán lehet hogy nála is lesz valami nem várt esemény, ki tudja mire vetemednek a készítők.
-Az UI pedig igazából arról szólna, hogy az érzékszervek és az agy félrerakása mellett a test magától reagál. Nem hiszem hogy ebbe kellene tudat alatti, vagy bármilyen gondolkodás.
szerk:
Nekem egyébként nincs bajom azzal ha Vegita is majd elsajátítja az UI-t. Miért is ne!
De én örülnék neki, ha most a torna alatt ő nem menne el ebbe az irányba. Aztán a jövőben bármi lehet.
superlacko
Figyeld a Twitter oldalakat, Goveta, KenXyro, Herms esetleg az általuk kedvelteket, akár japánokat.
Reddit és Kanzenshuu is ott van még.
Goku5
Ahogy már mondtam, nem kötelező belehalni és kimerülni a dolgokba, ehhez. Ez nincs lefektetve sehol.
Vegita most is kapott Jiren ellen, és rendesen padlóra is került.
Kurosawa1731
Nincs és, leírtam amit akartam, elég sokszor és elég hosszasan. De nem az a lényeg hogy én mit mondok, hanem amit átvettem.
Vegita a 126.részben még ha ki is üti Toppot attól még átmehet ultrába, mert hogy akkor lesz eléggé kimerülve és hát Jiren még ott lesz ellenük. Így ellene még előjöhet. Végkimerülés vagy halál közeli élmény.
Vegitához most érzelmileg a legközelebbi személyek akkor is a családja.
Amúgy nekem meg az rémlik Whist tanácsai közül hogy Vegita túlzásba viszi rá már görcsösen az edzést és emiatt nem fejlődik. Goku meg még tán túl sokat is pihen.
Kurosawa:1717hsz. "Csak valamilyen szinten a kettő üti egymást,nem? Az SSB és az Ultra Instinct. Mivel eddig az tudjuk,hogy utóbbi full kimerülés után egy bizonyos holtpont átlépésének pillanatában tör elő. Viszont ha annyira kimerülnek,általában vissza is változnak alap formába,tehát nem tudná Blueban előhívni az Ösztönt."
Én egyelőre nem jelenteném ki a Migatte no Gokui -ra vonatkozó részt törvényszerű kikötésnek, sőt.
-Annyit tudunk, hogy mikor Jiren ellen felszínre hozta ezt a (képességet ?), akkor Whis szerint Gokunal a Genkidama váltotta ki az Ultra Ösztönt.
A robbanás során a Genkidama ereje behatolt Gokuba de nem pusztította el, mert Goku lénye ellenállt neki.
A belső vívódás során amit Goku a Genkivel folytatott, áttörte a saját magában rejlő korlátokat és előtört belőle a még nagyobb potenciál.
-Majd Kefla ellen ismét átszakította önmaga korlátait Whis-Beerus szerint ; ami előidézte az Kefla volt és a masszív energiája . Kefla ereje a GenkiDamaval vetekedett melybe belemerült Goku . Ez ösztönözte Gokut...és megteremtette a lehetőséget...
igen,és? Ez volt a katalizátor,de attól még mindkétszer uccsó erejét is felhasználta miután előtört belőle.
Eddig kétszer láttuk és ez történt,amit eddig tudunk az alapján ez nagyon is törvényszerű.
Majd ha májer lesz lehet megy neki ezek nélkül is.
goku5 írta:Amúgy nekem meg az rémlik Whist tanácsai közül hogy Vegita túlzásba viszi rá már görcsösen az edzést és emiatt nem fejlődik. Goku meg még tán túl sokat is pihen.
Nem arról van szó, hogy nem fejlődnek, hanem nem megfelelő tempóban. Ill. bizonyos szintek (UI) nem érhetők el ezen 2 véglet hajszolásával.
Megfelelő határok áttöréséhez, megfelelő megközelítés kell.
Ha megfigyeled, főleg Vegeta esetében, egyértelmű a fejlődés és a változás. Még így is, h utolsó sejtjeiig is ragaszkodik a büszkeségéhez.
Szomorúan látom, hogy holnapra csúszott a spoiler, mondjuk a részletes leírások után sok újat szerintem nem mondanának. Na majd a jövőheti lesz érdekes, mert ahhoz csak egy címünk van eddig.
Dragon Ball Super Episode 124 -Weekly SHONEN Jump (Korean Version*)
[img]https://pbs.twimg.com/media/DTR2Q_mVwAAIIe5.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
[img]https://pbs.twimg.com/media/DTR2VeNUQAEyqx2.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Ahogy sejtettem, nem sok új, de legalább itt van
Kösz, hogy linkelted, én ma már rá se néztem volna. Azért ezt nem gondoltam volna, hogy Dyspo így játszadozik kettejükkel.
Lehet az lesz, amit páran tippeltek, hogy Frieza direkt gyengének mutatja magát és amikor nem számít rá Dyspo akkor fog lecsapni vagy egyszerűen hagyja, hogy Gohan legyőzze így ő megint spórol az energiával.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"