https://www.youtu...DFFeQ88b8E
A War Machine már most kurvára jónak ígérkezik Pitt végre dobja a drámát (Ellenállók) és újra hozza a poénos formáját.
A trailer alapján a film hasonló lesz a Generation Kill c. HBO minisorozathoz. Ez a film is hasonló maró gúnnyal fogja kritizálni az amcsik afganisztáni jelenlétét, ahogy a Generation Kill tette ugyanazt, csak irakkal.
Black Sails
Végül ez is eljött... nehezen találom a szavakat, mert nem erre számítottam. Azt gondoltam, hogy a fináléban mókolnak majd valamit, és szépen mindenki megmurdel, ezzel szemen köpve a nézőt. De kurvára hálistennek, hogy nem ez lett. Azt kell mondanom, hogy a Black Sailsé lett az egyik legjobb sorozat záró amit valaha láttam, és maga a sorozat is az egyik legerősebb, legzseniálisabb darab. A fináléban minden karakter megkapta a maga lezárását, de szerencsére jó pár szálat elvarratlanul hagytak.
És most maga a sorozat.
Bár az első évad lassan indult be, egy kalóz lázadás történetét akarták ráhúzni a Kincses Sziget alapjaira. A rengeteg karaktert rövid idő alatt akarták bemutatni, végül mindenkire sor került. Minden szereplő története, motivációja szépen ki lett bontva, és minden karakter elképesztő mélységű átalakuláson ment át. Én ilyet legutóbb talán a Lost-ban láttam. Furcsa, hogy ahhoz hasonlítom a sorozatot, de számomra abban a szériában volt a legokosabban felépítve a karakterek személyisége, története, és célja. A Black Sailsben ez a cél (szerintem) hogy mindenki nyomot hagyjon a történelemben. Hogy ne csak egy elfeledett senkik legyenek, akikre még életükben sem fog emlékezni senki, hanem valami maradandót alkossanak, amelyek a ferdítéseken keresztül is, de fenn maradnak, évszázadokon keresztül. Minden szereplő a semmiből kezdte, és tudatosan formálta saját világát, hogy elérje a céljait, sokszor könyörtelenül átgázolva a másikon, kihasználva a pillanat adta lehetőséget. Emiatt vált nálam plédául Max, és Jack a két legszerethetőbb karakterré. Mindketten a semmiből jöttek, Max a szolga múltját akarta levedleni, Jack meg nyomot akart hagyni a történelemben. De említhetném még John Silvert, a noname szakács gyereket, aki végül Long John Silverré, a Kalózkirállyá vált. Minden egyes szereplő ember, esendő, törékeny, kegyetlen. Mindenki hibázik, elárulja a másikat, hisz, majd elbukik. Zseniális. Minden szereplő között érezhető a kémia, ami minden súlyosabb beszélgetést befogadhatóvá, emlékezetessé tesz. Persze ez mind mehetne a kukába, ha nem lennének annyira jók a színészek. Minden színész a maximumot hozza, senki sem játszik túl. Szóval a karakterekkel és a színészekkel a sorozat brutálisan jól bánt.
A karaktereken túl, a sorozat technikai oldalról is lenyűgöző. Egész Nassaut fölhúzták, minden díszlet eredeti, minden ruha passzol a korba, minden fegyver, minden hajó nagyon jó minőségben lett megcsinálva. A CGI, a csatajelenetek alatt, sorozathoz képest is remek, főleg a 3. és 4. évad alatt, ahol aztán oda basz rendesen a látvány.
Nem sok negatívumot tudok mondani a sorozatról, viszont azt igen, hogy a jó karakterek, dialógok ellenére sokszor megakad a történet, a kelleténél sokkal többet időz 1-1 komplett rész egy szereplő kevésbé fontos múltjánál, de ez szerencsére nincs sokszor. Amikor viszont halad a sztori, akkor viszont brutálisan darál. Keményen bánik a szereplőkkel, nem fél bemocskolni a kezét, a csatár rendkívül brutálisak, naturalisták, az emberek darabokra szakadnak, szétverik egymás fejét, felnyárjalják egymást. Szóval tényleg rendkívül naturalista a sorozat, nem baszakodik az emberéletekkel.
Ha még eszembe jut valami, azt később hozzá írom, de egyelőre ennyi xD nézzétek meg.
Szerkesztette: Capac - 2017.04.03. 18:23