readcomics.net
Itt kb. minden új megjelenés fent van, a klasszikusok mellett.
Könyvek, képregények
Hát eleve coelhonak írtam azt a hozzászólást amit magadra vettél, pedig csak segítettem dekódolnia az ékezetes betűket. mea culpa : ((((
Másrészt mivel nem mondtál konkrét címet így tettem egy ajánlatot hogy ha a Sandman képregényről van szó akkor alkuképes összegért válallom. : (((
de mi ilyenek vagyunk : ((
Hát van egy íratlan szabály hogy kiadófélben lévő cuccot nem honosítunk. Kimaradt számokról meg annyira emlékszem hogy volt pár bűn rossz történet a BND alatt ami kimaradt, egy 2-3 részes sztori (talán 513-515?) a régieket meg adják ki különszámokban, PPP-kben.
Tegnap elolvastam a Harry Potter és az elátkozott gyermek című trágyát. A formátumtól eltekintve a története kiszámítható és unalmas. A dialógus nevetséges, a szereplők unalmasak és hiányolnak minden logikát. A nosztalgiafaktor nem működik maximum belerondít egy kedves gyerekkori élményembe. Pénzt ne adjatok érte.
Aizen: Kitty a Guradiansban van, Goldballs Pókemberben (Miles Morales félében) , All new x-men még mindig megy, jean a másik x-címben van viszont. Nem követtem teljesen az x-szálat de gondolom a Death of X és amost induló Inhumans vs X-men a lezárás.
Ebben van a for valor and voldemort, nem?
Én karácsonyra szokás szerint egy tonna könyvet kaptam, egyelőre ezeket végeztem ki.
Az ötös számú vágóhíd - Kurt Vonnegut
Nem fekete, inkább szürkés, abszurd humor, az a fajta, amikor már csak nyomorodban nevetsz, de persze nem azért, mert szar. Érdekes téma, főleg hogy német-amerikai az író, könnyed, olvasható nyelvezet, aminek egyébként szerintem a fordítás nem tett jót. Nekem ez a második művem tőle, az első a bivalyerős Harrison Bergeron novella volt, amihez képest sokkal kevésbé csípős, de nem is ez a célja. Akinek bejön a nihil és az abszurd paródiája, annak ajánlom, egy kicsit Rejtős is valamilyen szinten, csak sokkal kevésbé felhőtlen ahhoz képest(természetesen itt nem a Csontbrigádra gondolok).
Solaris - Stanisław Lem
A sok itteni sci-fiseknek biztos nem újdonság, én is már ezer éve terveztem, de csak most tettem rá a mancsom. Akinek szintén nagy turn-on a műfajban az, ha végre az idegen faj nem humanoid, nem földi szemmel érthető és felfogható, az mindenképpen kezdjen neki, mert ebben pont ez a lényeg. Mit kezd, mit tud kezdeni az emberiség egy olyan létformával, amely számára megérthetetlen? Vajon kibír-e az emberi intellektus és egó egy ekkora rajta esett csorbát és képes továbblépni, vagy úgy jár mint a kanári, amely szétveri magát a ketrec rácsain? Ezen felül van benne a tipikus összezárva-az-űrállomáson-a-szörnnyel szál is, amiből lehetett volna egy Alien-féle horrot írni, de ebben a könyvben nem ez a lényeg, szóval félni nem fogsz rajta. Ez egy ízig-vérig az ismeretlennel foglalkozó, klasszikus sci-fi, amelyben az emberi psziché csak a körítés, nem a lényeg, pont fordítva, mint például az Ender's Game-ben. Már rég olvastam ilyet, és most nagyon jól esett, bátran ajánlom mindenkinek.
Behódolás - Michel Houllebeq x
Igen, ez az a könyv. Eddig nem vettem meg, mert hogy biztos valami saját seggében fent lévő álértelmiségi francia polgárpukkasztása, de szerencsére tévedtem. Már az első pártíz oldalban reflektál a nagyon finom jelenségekre, amelyből látszik, hogy nem a napimigráns francia megfelelőjéből vette az ötletet.Hajszálpontosan vázolja fel a már most megfigyelhető jelenségeket, mint az értelmiség tehetetlensége és nihilje, a média hazugságai, Európa önutálata, az általános passzivitás a nyugati országokban, az individualizmus és a családmodell bukása. Magyarán azokat amik kapcsán többek között Puzsér is már évek óta koptatja a pofáját. A politikai helyzetet és változásokat nagyon reálisan, bár szerintem annál egy pár fokkal békésebben írja le, jól tagolja a francia helyzetet és hozzáállást, csak mondjuk nem 2022-re, hanem annál kicsit későbbre vetítve. Őszintén szólva nem hittem, hogy fog tudni újat mondani ez a könyv, de szerencsére tévedtem. Nagyon ajánlom mindenkinek, ha érdekel a téma, ha nem. Remélem a merényletek kapcsán minél többen olvasták és fogják majd elolvasni.
Amik még hátravannak az idei szezonból, majd ami érdekes arról írok szintén:
Richard Morgan - A fekete férfi
Bradbury - Fahrenheit 451
Márai - A gyertyák csonkig égnek
Gaiman - Sandman Overture : ((
Julian Jaynes - The Origin of Consciousness in the Breakdown of the Bicameral Mind
Ugrás a fórumra: |