Mondjuk arról tudnék vitatkozni, hogy melyik szakma a kényesebb és megerőltetőbb egy ember számára, tehát a vendéglátás vagy az idősgondozás, de igazából te le is írtál sok mindent az előbbi árnyoldaláról, ugyanígy nyilván a másiknak is megvan ugyanezen része. Csak ugye ahhoz még hozzájön az is, hogy azt általában azért választja valaki, jobb és normális esetben persze, amit Heni is leírt, mert szeret segíteni másokon, és erre többnyire az idősöknek van a legnagyobb szükségük, plusz ők el is várják ezt, jogosan, a fiatalabb korosztálytól. Míg ugye a vendéglátás, hát, luxuskategóriába azért nem megy, de én meg azzal mindig úgy vagyok, hogyha valakinek otthon van szép konyhája, szép felszereléssel, akkor rendre étterembe járni, meg egyéb kajáldákba, azt valaki puszta sznobságból, esetleg lustaságból teszi, tehát szüksége igazából nincs rá, mert ugyanazt, ha nem jobbat, otthon is tudna főzni, sütni. Míg egy 80 éves, reumás, kezdődő demenciás néni már más eset. Talán már hozzátartozója sincs, vagy ha van, nem akar róla gondoskodni, nem tud, mert megvan a maga baja.
Sok ilyen néni meg bácsi van, és ők már más kategória. És nagyon hisztisek tudnak lenni, ha nem kapják meg azt az ellátást, amire szerintük szükségük lenne. Naaagyooon!! Komolyan mondom, némelyik öregember nyűgösebb, mint egy kisbaba vagy egy kisgyerek. Olyan dolgokat nem képesek megcsinálni maguknak, hogy sokszor csak néztem, mi van már ilyenkor. Szóval készülj fel arra majd, Heni, hogy kb olyan lesz, mintha egy óvódába csöppentél volna, csak itt nem sírni fognak a "gyerekek", hanem kiabálni, csapkodni, fújtatni, a hátad mögött a főnökeidnek mindenféle dolgot összehordani, és nagyon, nagyon csúnyán fognak nézni néha. Tehát annyi lesz a különbség tényleg, hogy ők öregek és nem kicsik. XD
Persze ez az árnyoldala, a másikat már akkor tapasztalhattad te is. Sokszor még az ilyen hisztisebb idősek is, ha épp jó napjuk van, mert épp nincs szegénynek szorulása már 3 napja, nagyon kedvesek és beszélgetősek lesznek. És nagyon sok csokit meg egyéb apróságokat szeretnek olyankor osztogatni. XD
De miért lett volna meggondolatlan? XD Ha tíz évvel fiatalabb, na akkor persze. De amúgy csak manapság divat az a nők körében, hogy míg nincs sínen a karrierje, akkor addig nem vállal be gyereket, mert úgy érzi, nem tudna mindkét szerepben teljeset adni, és ez jól is van, mert a huszas éveink közepe, háromnegyede táján semmi gond nincs még a szüléssel, meg persze változó ez is nők körében, kinek milyen adottságai vannak, én hallottam már olyanról is, hogy valaki bőven harminc felett szült, és semmi baj nem volt a babájával. Anyukád amúgy is nagyon menőnek tűnik, meg inkább menő dolog az is, mint meggondolatlan.
Engem még bogarakon kívül éjjel semmi nem kergetett meg erdőben, vagy ha igen, csak a képzeletem rémképei elevenedtek meg, és nem is volt ott semmiféle Csupakabra vagy Hany Istók, bár júúj, az az alak nagyon a frászt hozta rám. Mármint az úgy volt, hogy pont sétáltunk hazafelé, és akkor még úgy tudtam, hogy világosban haza is érünk, erre az erdő kibaszott közepén hirtelen naagyon sötét lett, aztán a Nap el is tűnt, és akkor kezdték el mesélni, hogy a mellettünk elterülő kis tónak van egy különös legendája... Hany Istók legendája az. Én meg így: Neee, nem akarom végighallgatni, és akkor mégis végigmesélték, és emlékszem, úgy rettegtem egészen addig, míg lakott területre nem értünk, hogy kb ötször olyan gyorsan "sétáltam", mint alapból szoktam. XD