Először is a legfontosabb ami miatt mind itt vagyunk.
Isten éltesse az oldalt.
Amikor kijött a hír hát őszintén kicsit sokkot kaptam. Jézusom egy újabb év telt el veletek. Azt hiszem én is kb 8-10 éve követem az oldalt ami számomra azért is nagy szó mivel nagyjából az animés korszakom is ekkor kezdődött.
Én még emlékszem hogy a tabletemen mutogattam a hatalmasabbnál hatalmasabb memeket amik az animotiváló (aminek az oldala hiába nem él nekem akkor is jól esik látni hogy az oldal alján a Naruto-kun csoport oldalai között ott van) oldalára kerültek ki és néha még most is rákeresek a google-ban hátha valahol találok valakit aki ezeket lementette, de sajna sose járok sikerrel.
Vagy amikor felmentem a onepiecefan.hu-ra (ha jól emlékszem ez volt a neve) és ha nem is volt fent az új rész de egy listán meg tudtam nézni nem csak a várható kiérkezés időpontját de az epizódcímet sőt meg azt is hogy hányadik rész lesz, de még azt is hogy filler-e és hogy melyik sztoriszálban vagyunk.
Remélem hogy amikor a régi motorosok olvassák az előbb leírtakat legalább elfogja őket a nosztalgia mint engem amíg visszaemlékeztem és leírtam ezeket az emlékeket. Na de ennyit a nosztalgiáról.
Az első sokk után elolvastam a cikket és hát igen hideg zuhanyként ért. Hétfő óta csak azon járt az agyam munka közben is hogy mi mindent le akarok írni és azt hogy tegyem anélkül hogy regény lenne belőle. De most kicsit örülök is mivel így van lehetőségem a gondolataimat leírni az eddigi hozzászólásokról illetve, hogy mi minden jutott még közben eszembe.
Na személy szerint először is minden egyes tagjának a Naruto-kun Team a bocsánatát kérném. Ennek oka természetesen a cikk tartalmában említett köszönet hiány. Be kell valljam az én inaktivitásom hiánya egyben a legnagyobb földi bűnöm is. Egyszerűen annyira természetessé vált számomra az, hogy napról-napra, hétről-hétre érkezik a tartalom tőletek, hogy már-már el is felejtettem, hogy ezeken a fordításokon bizony keményen dolgoztak napi szinten. Ezen mindenképpen változtatni fogok mivel annyi mindent adtatok már nekem, hogy sosem fogom tudni meghálálni nektek. Még ha nem is azonnal (értsétek úgy hogy én szezonos animét nem követek aktívan csak akkor nézem meg ha már vég), de mindenképpen legalább egy köszönömöt oda fogok írni a fordítások alá mivel megérdemlitek. Jó érzés tudni hogy a mai napig ha elő akarom venni akár csak a nosztalgia miatt akár unalomelűzés céljából bármelyik projekteket akkor tudom, hogy meg fogom találni könnyen és gyorsan pedig nem kevés animéről és mangáról van szó mivel az oldalon fellelhető szinte minden projekthez hozzányúltam és többségében be is fejeztem.
Másodjára egy rövid vélemény arról, ahogy szerencsére csak páran de olyan véleményeket fogalmaztak meg és főleg olyan formában ami nem illendő. Nem fogom azt mondani, hogy ne mond el a véleményedet mert vagy jót mondj vagy semmit. Ez téves hozzá állás. Természetesen mond el a Team-nek a véleményedet mivel a rossz kritikából is tanul az ember. Ellenben ha ezt olyan formában teszed ami degradáló vagy esetleg sértő azzal csak a saját mondandód minőségét rontod és az lesz ennek az eredménye, hogy nem fognak komolyan venni és ez itt is gond már, de sajnos ez a viselkedés sajnos nem csak itt fog tükröződni hanem a mindennapjaidban is és ott már komoly gondjaid lehetnek belőle.
Következőként az oldal fejlesztési ötleteiről fogalmaznék meg. A discord-hoz nem sok közöm van személy szerint, de ennek ellenére én mindenképpen pozitívnak tartom mivel sokkal kényelmesebb és gyorsabb. Az hogy egy szezon végén meg lennénk mi is kérdezve hogy mit látnánk tőletek a szezonban az egy jó ötlet lehetne persze jó kérdés lenne, hogy mennyire lenne rá kapacitás csapattagokból illetve azért én azt is fontosnak tartom, hogy a csapat miként vélekedik az adott műről mivel szerintem (és ne kövezzetek meg ha tévedek
) kicsit nehezebbnek érződik a munka ha olyasmit kell csinálni ami nem érdekel. És persze mondhatnánk, hogy de ez is a felnőtt élet része ami igaz is mivel mindannyian megcsináljuk a dolgokat munka közben még akkor is ha a hátunk közepére se kívánjuk. Azonban ez nem igaz a hobbira. Miért kellene komoly kompromisszumokat (és itt most tényleg komoly dolgokra gondolok mivel szinte mindenben készen kell állnunk engedni egy kicsit az ideáljainkból) kötnie bárkinek, hogy azt csinálja a szabadidejében amit szeret. A pénzbeli hozzájárulásról pedig csak annyit hogy mind a támogató mind a nem támogató oldalnak igaza van ugyan annyira mint téved. Természetesen csorbítja a szabadidős tevékenység "csak azért csinálom mert szeretem" részét a pénz azonban szerintem is kevés annál boldogabb dolog van annál mint hogy kifizetődő nem csak szellemileg az hogy azt csinálod amit szeretsz. Főleg hogy ezt mi adnánk nektek mert mi akarjuk.
Végezetül ahogy visszaolvastam a sok hozzászólást örömmel láttam, hogy a Csapat tagjai között továbbra is rengetegen vannak akikre lehet számítani és sok az színes karakter, Például jó volt látni hogy a csapat tagjai között egy költő is elveszett
, Így külső szemlélőként én úgy látom Tapion-sama egy erős tagokat magának tudható csapatot hagyhat itt amíg kivesz egy "kis" szünetet. Mert azért lássuk be, hogy a 14 évhez képest ez a 5-6 év csak egy kis szünet.
Na a végére így is sikerült egy kisregényt írnom pedig ez tényleg a 4 nap alatt lerövidített verzió volt.
Csak én egy alapos ember vagyok aki szeret egy témát minél jobban körbejárni és minden szempontot megnézni.
Így aki idáig kibírta azt hogy elolvassa annak hatalmas pacsi.
Így a végén szeretném megköszönni nektek hogy már 14 éve kitartóan dolgoztok értünk és még legalább ennyit de még többet is kívánok nektek mivel még ha nem is mindig látszik a visszajelzéseinkből, de sokra értékeljük a munkátokat és szerintem nem csak én vagyok akinek nem csak a rendszeres fordítást adtátok hanem például lelkesedést hogy új dolgokba vágjon bele. Én például miattatok kezdtem el komolyan nyelvvel foglalkozni mivel nagyra becsülöm a munkátokat és szeretnék én is hasonló lenni.
UI.: Igen ez is írok mert ezer szó is kevés annak leírására mennyire hálás vagyok. A végére azért írtam nektek ezt a kis személyes történetet mivel én úgy gondolom, hogy az, hogy látja valaki mekkor hatása volt másokra annál nincs is jobb érzés.