Az a baj, hogy sok ember csak a saját igazságát hajlandó elfogadni és nem képes a dolgok mögé látni mi miért történt a filmben.
Nem úgy alakult a story, ahogyan én megálmodtam? Akkor már rossz az egész.
Mi itt páran felhozzunk érveket vagy elmagyarázuk mi miért van, de láttom páran akiknek nem tetszett a film arra se hajlandó, hogy elolvassa és értelmezze csak leírja ugyanazt szerinte miért rossz.
Én nem istenitem a filmet tudom, hogy vannak hibái elismertem többször is. De ez messze nem egy rossz film.
Tudom, hogy aki szerint rossz miért gondolja azt, de fordítva is átkéne gondolni, hogy akinek meg bejött miért tetszik igazán.
Tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb embernek nem tetszik Snoke halála mert túl könnyen halt meg(sith-eknél az a szokás, hogy akkor válsz mesteré ha megölöd az előző mestered mindegy, hogyan szóval ez nekem bejött)
Másik pont, hogy az első rend nem tudott utolérni egy hajót(bár nem értem az miért fura, hogy egy kis hajó képes lehagyni egy nagyobbat, jó tudom ráküldhették volna a vadászokat is, de ez egy kicsit arra is ment, hogy megalázzák vele az ellenálást, hogy tudják, hogy nekik annyi)
Aztán Finn és Rose kis kalandja is lehetett volna story szempontjából jobb, így elég összecsapott volt, mentsük meg az állatokat stb, de jó volt látni, hogy a kereskedők mindkét oldalnak ugyanúgy szállítanak, tehát az érmének két oldala van dolgot. De a szerelmi szálluk nagyon erőltetett volt.
Phasma versus Finn is elég bénára és logikátlanul sikerült, remélem valahogy túlélte.
Luke egész karaktere kicsapta sokaknál a biztosítékot, mert neki kellett volna annak lennie aki soha nem adja fel mindig bizakodik és valami epic csatában ölte volna meg Snoke az tetszett volna mindenkinek.
De így összefoglalva nekem a Rey és Kylo részek nagyon bejöttek, működik kettejük között a kémia. IX-re simán beülök mivel kiváncsi vagyok mi lesz velük.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Persze ebben is van igazság. Azonban számomra ez most tipikusan az a film volt, ami a Star Wars világával jobban képbe lévő személyek többségének nem jött be. Aki játszott valamilyen régebbi Star Wars játékkal vagy olvasott valamilyen könyvet vagy akármi, úgy érzem jogosan csikorgatja a fogát, hogy körülbelül minden jó sztorit dobtak egyből a kukába. Aki meg úgymond csak úgy szórakozni ment be semmilyen elvárással, és itt az elvárást úgy definiálom, hogy a Star Wars világával valami komolyabb elvárás, annak bejött.
Nagyon érdekes volt látni csoporttársakat/barátokat/ismerősöket az új film után. Ugye a 7. résznél körülbelül már annak csaholtak, hogy végre van egy új film, pláne, hogy még kb. "teljesen visszaidézi" az eredeti trilógiát, az már bőven elég volt nekik fürdőzni a mámorban. Bár ez nekem meg még jó pár embernek egyáltalán nem volt elég. Utána jött a Zsivány Egyes, ami szerintem nem sikerült rosszul Most jött ez a film, ami azért eléggé más szemszögből mutatta a Star Warsot. Film utáni találkozásunkkor úgy jöttek oda, mint akikben egy világ dőlt össze, mintha tényleg valami hatalmas katasztrófa következett volna be az életükbe. Persze nem mondta semmi komolyabb információt a filmről, mert én ugye addig még nem láttam, csak a következők bégették végig: szar, fos stb stb. Elismerem ez nekem sem volt teljes értékű Star Wars film, azonban ennek szerintem mindenféleképpen van jelentősége, hogy ahogy el voltak ájulva a 7. rész minimális teljesítményén és nem lehetett róla rossz szót szólni, úgy most elhatárolódnak mindenféle pozitívumról a mostani filmmel kapcsolatban. Ezt eléggé furcsa jelenségnek tartom, és úgy mondom, hogy nagyobb mértékben voltak számomra most negatívumok, mint pozitívum ebben a filmben.
A következőkben nem feltétlen csak a filmről beszélek, de köze van a Star Wars univerzumhoz, szóval remélem nem minősül offnak.
Megmondom őszintén erről a kaszáról nem tudtam, mert annyira azért nem követtem figyelemmel a szériával kapcsolatos híreket. Akkor ilyen téren is, meg most játék téren is elég nagy pofára esés volt Star Warssal kapcsolatban. Nyilván tudom, hogy nem fognak belehalni ebbe, amíg a filmek ilyen jól teljesítenek, csak azért érdemes megemlíteni. Igaz csak a bétával játszottam, de figyelemmel kísértem a játék fogadtatását és én eszméletlen túlzásnak tartom, amit vele tettek. Nyugodtan kijavíthat valaki, aki játszott vele és komolyabban benne van, de nekem ez a véleményem. Legtöbb esetben véletlenül sem az volt a baj, hogy kevés a tartalom, hanem a loot boxok. Csökkentettek a hősök kioldásán a hisztéria után és ha jól emlékszem azután már nem volt annyira vészes a helyzet. Milyen érdekes, hogy csak az EA-t korbácsolják ezért. Rengetek olyan játékot tudok mondani, amiben ugyanúgy vannak loot boxok vagy egyéb fizetős tartalmak. Sőt mi több ebből sok olyan van, amivel én is szoktam játszani, de ennyi erővel azoknál is mehetne a hisztéria. Említek egy példát. GTA Onlineben rengeteget új jármű, harci jármű és egyéb cuccok jöttek mostanában. Ennyi erővel arra is lehetne mondani, hogy pay to win, hiszen aki például ész nélkül veszi a shark cardokat, mondhatni azonnal hozzájut mindegyikhez és ezáltal előnyben lesz. Jó, persze ez ennél jóval összetettebb, csak egy példát mondtam. Ezt rengeteg jól futó játékra rá lehetne húzni, csak mivel most az EA a főellenség, így most csak az ő játékaiknál hányjuk ezt fel. Tehát az az érdekes számomra, hogy a konkrét hibák helyett inkább felfújnak valami kisebb jelentőségű dolgot. Persze ha esetleg rosszul látnám kijavíthat valaki, de nekem ez jött le. Kíváncsi vagyok hogy alakul majd a Star Wars sorsa ezek után a játékiparban. A Disney szerintem tuti lép valamit a felfokozott helyzet miatt.
Időközben elvileg kiszivárgott 1-2 promóciós kép a Han Solo filmről. Nagyon kíváncsi leszek erre a filmre. Sokszor hetente lehetett hallani valami botrányról, de az biztos, hogy minden hónapban lehetett értesülni valami gebaszról. Bár azt már most előre lemerem fogadni, hogy a kasszáknál nem fog rosszul teljesíteni, azonban, mint film, sajnos olyan előérzetem lesz, hogy bukta lesz. Bár mondom, ne legyen igazam.
Én nem nézem a Rebelst, de tervben van véve. Viszont a kasza elszomorít, mert a Rebels egyfajta mentőöv volt pár Legends/EU elem bele került, beleértve magát Thrawn főadmirálist is. Plusz a mandalori faj stb is a Rebels miatt lett újra kánon. És majdnem Revan is, bele akarták tenni, de aztán a Disney kivetette.
Még 7 rész van hátra a Rebelsből és utána vége lesz. Bár az évad második felét még nem kezdték el adni. Érdekes lesz hogyan fogják lezárni Thrawn főadmirálist meg a két jedit.
Reménykedem benne, hogy valamilyen animációs sorozatot fogunk kapni a Disney-től a Rebels után is. Még nincs semmi infó, de korábban volt egy pletyka, hogy szeretnének egyet a VI rész meg a VII közé. Nah ott ütős storykat lehetne csinálni főleg ha ugyanazok maradnak a készítők mivel előszeretettel használtak Legends/EU elemeket.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Az EA egy dolgot szúrt el az SWTOR kapcsán: az Eternal Throne kiegészítővel bevezették, hogy csak az előfizetők léphessenek szinteket, amivel kiölték az embereket a játékból. Pedig imádtam, főleg a Sith Warrior sztoriját (és a Vette-hez fűződő opcionális kapcsolatát ><. "Csak" 4szer toltam ki azt a kasztot.
Viszont Jedi storyline-t ők sem tudtak írni. Borzalmasan unalmas volt mind a kettő számomra.
Revan már majdnem a Clone Warsban is "debütált" ugye, csak elég rossz fényt vetett volna a Fiúra, ha régi Sithektől kap tanácsot, szóval nem jutott be. Mondjuk tényleg elég idétlen dolog lett volna, de ha nagyon akarták volna, akkor megoldják, hogy ne tűnjön annak.
A Rebels nálam két jó pontot ért el a 4 évad alatt: Thrawn visszahozása a kánonba,
Aes nem tudom mennyit tud szóval így rakom
valamint Maul vs Kenobi.
Eredetileg nagyon szerettem Hera karakterét, de már kezdik elrontani nekem őt is. Értem, hogy marha tehetséges pilóta, de kicsit fárasztó amikor már lassan jobban csinálja a dolgot, mint pl Anakin.
Sok karakter külsejét is megváltoztatták a CW-hez képest, egyedül Ahsokának vált előnyére. Anakin holofelvétele pl kiakasztott amikor annak idején megláttam.
Viszont Jaeger véleményét osztom, hogy egy animációs sorozat jöhetne, csak az Isten szerelmére, egy kicsit javítsanak a karakter megjelenítésen, legalább egy CW szintre.
Thrawn sorsa engem is izgat, főleg mert szerintem a legjobban megkreált karakter a Star Wars univerzumában. Az angol szinkronja is telitalálat lett, fényévekkel lekörözte a korábbi, játékokban halhatott hangjait.
Nagyon félek tőle, hogy mivel egy disney animációs sorozatról van szó, aminek a célközönsége mind tudjuk melyik korosztály és ez miatt, mivel negatív karakterről van szó "pusztulnia" kell. Pedig aki ismeri tudja, hogy sokkal árnyaltabb személyiségről van szó. Nem tekinthető se jónak se rossznak, ő egy vérbeli stratéga egy intelligens és logikus személy.
Azzal a megoldással még teljesen kiegyeznék, ha elvégezné a küldetését és hazatérne a népéhez. Azért pedig egyenesen rajonganék (sajnos erre van a legkisebb esély), ha ő kapta volna meg az Eclipse parancsonkságát és ő várná Sloane főadmirális hajóját az Ismeretlen Régiókban.
DereX írta:
Ha más szavakkal kellene leírnom, ugyanaz jönne ki, hogy tőled jóformán érdemi negatívum megfogalmazását nem láttam.
...
Mert Narutót is megölheti Kawaki csak pikk-pakk, de elfogadnád? nem.
Ahogy én sem fogadom el azt, hogy Luke ilyen halált halt. Nem azzal van bajom, hogy milyen szerepet kapott. Azt jól játszotta nagyon is. Nem a véleményének változásával volt a bajom, hanem azzal, hogy nem volt hozzá méltó az, ahogy kiírták. Elcsépelt, vagy sem, akkor is sokkal grandiózusabb módon kellett volna eltávoznia.
...
Snoke halála szintén egy hülyeség. Ha pedig nem halt meg, akkor meg az a nagy hüyeség, hogy így megtudta etetni Rey-t és Kylot.
...
Ne mondja azt, hogy olvas Kylo gondolatában, ha rá 1mp-re meg átszúrja őt. A gondolatban való olvasás azt jelenti ,hogy tudja mi lesz a következő lépése. Mégha Kylo a mozzanatait meghazudtolta, akkor is arra GONDOLT, hogy márpedig én itt most téged szúrlak át. Ezt látnia kellett, és nagy valószínűséggel látta is. Ha már átveri az egész népet, azt legalább kicsit jobban megerőltethette volna.
Ha meg még is meghalt az meg maga az abszurdum. Felépítenek egy főgonoszt, aki mindenki mögött áll és egy egyszerű átveréssel megölik.
1. Szerintem én ugyanannyi negatívumot hoztam fel, mint az, aki vegyesen ítéli meg a filmet, csak éppen én nem konkrét sztorivonalakat, meg történéseket kritizálok általában, hanem az egész film összképét, összerakottságát. Nem kisebb kritika, szerintem.
2. Naruto egy isten a világán belül, Luke egyáltalán nem az. Ráadásul Naruto halála be lett lengetve mindenféle magyarázat nélkül, egyfajta csaliként, hogy megragadja az olvasók figyelmét, és ez sokakat kiakasztott. Ha szépen, lassan építik fel, simán elfogadható az is akár, hogy Narutot megölje valaki, de lássuk be, pár hónappal azután, hogy véget ért a Naruto, és Naruto a világ megmentője lett... necces.
Egyébként sem az a véleményem már arról, mint volt.
3. Grandiózusabb halál? Mi lehetett volna ennél grandiózusabb? Persze, itt valaki említette, hogy ha valami epic csatában megöli Snoke-ot, az király lehetett volna, de láthatóan a készítők teljesen mást szántak Luke-nak is, meg Snoke-nak is.
4. Valamelyik nap láttam egy képet valahol neten, amiben angolul volt leírva a jelenet, ott úgy volt megfogalmazva, hogy "látom, hogy bekapcsolja a kardot, és megöli, az igazi ellenségét". Azaz valószínűleg Kylo el tudta terelni úgy a gondolatait, hogy Snoke nem tudhatta, hogy nem Rey a célpontja. Abszolút nincs ezzel semmi gond (mármint nem a halállal, hanem, hogy nem tudta pontosan kiolvasni a gondolatait), simán megmagyarázható, csak Kylo erejét mutatja.
5. Nem Snoke a főgonosz. Szerintem nincs is főgonosz, ha Snoke visszatér, akkor sem ő az. És Kylot sem nevezném főgonosznak, mégcsak egyértelműen gonosznak sem. El kéne engedni ezeket a leegyszerűsített szerepeket.
De amúgy én értem, hogy mit mondasz, meg mindenkit értek, el is fogadom a véleményeteket. Nem értünk egyet, nem a világvége.
A 7-ik részben a Disney a nosztalgiára ment és nem nagyon változtatott meg senkit azt azért utálták, most változtatott és sokan most ezért vannak kiadva.
Mindenki azt várta, hogy Luke a legnagyobb jedi ő kitart a végsőkig és legyőzz mindenkit, Snoke meg az új Palpatine és nincs senki aki letudná győzni.
Nem ezt kapták az emberek és egyből megy a hiszti.
Luke sosem volt tökéletes Jedi, aki megnézi az EP V-VI-ot annak egyből látszik. Megpróbálta követni a régi jedi vallás tanításait, de nem jött össze. Elvétett egy szörnyű hibát nagyjából hasonlót mint Obi-Wan, és ő is a száműzetést választotta. Cserbenhagyta a saját testvérét szóval tényleg ezután teljesen happynek kellett volna maradnia meg a legnagyobb Jedinek.
Nem lennék kiakadva, ha normális irányba ment volna a változás. SW a gyerekkorom nagy kedvence volt. Teljesen jogos, hogy a Disney szétbaszta és felháborodnak az emberek.
Nem vártam Luketől semmit, de a szerep amit kapott nem volt túl hálás. Nem kellett volna megmentenie a világot, de maradhatott volna méltóságteljes. Nem volt az.
Miért nem kapott méltó halált? Luke már nem volt fiatal, de létrehozott egy "hologramot" amivel kiállt az Első rend ellen meg Kylo ellen és ha ő nincs akkor Rey, Leia mind meghaltak volna. Ez a erő trükk pedig úgy tűnik teljesen kimerítette. De semmi nem biztos még. Sem Luke sem Snoke halála.
Nincs semmi ami logikusan utalna erre. Luke és Snoke is meghalt. Nem kell túlkomplikálni, a Disney ennyit szánt nekik, nincs semmiféle elmélet ezekre. Ez egy holt egyszerű film, meghaltak, kész.
Amugy a film mondanivalója nem az, hogy a szeretet mindent legyőzz. Rose csak Finnbe volt szerelmes úgymond azért mondta azt. A film mondanivalója még mindig ugyanaz mint az első Star Wars óta. A remény élteti a felkelést. Lehet most egy apró parázs, de még mindig lehet ebből egy nagy tűz. Luke is azért mondta, hogy nem ő lesz az utolsó Jedi és a lázadásnak sem lesz vége soha.
Senki nem mondta, hogy ez a mondanivalója. Kösz, hogy felvilágosítottál, hogy miért mondta, ezt nem is sejtettem eddig.
Nem a párbeszéden vagyok kiakadva, hanem hogy tele volt ilyen közhelyekkel a film. Ennyi erővel minden második ember aki egész nap nyomkodja a facebookot elmehetne megírni a párbeszédeket. Annyira felszínes és visszataszító ilyen közhelyeket betolni elméletileg epikus pillanatokba, hogy csak az nem tol facepalmot aki bekokainozva ül a moziban. Még én érzem magam kellemetlenül, hogy egy ilyen szar filmre ültem be és ilyen twilight színvonalú közhelyeket kell hallgatnom, mint amikor Rey elkezdi felolvasni Paul Coelho könyvének első sorait. Ez lenne az erő? Ez mind? Ki találta ezt ki? Valaki ezért pénzt kapott? Gyakorilatag minden megvolt ahhoz, hogy forgassanak egy jó filmet, erre a célközönség a 12 éves korosztály lett? Miért kellett elmenni ilyen fogyatékos irányba?
Amikor gyerek voltam rengetegszer néztük meg délutánonként az SW filmeket. VHS-en, eredeti cd-n, majd dvd-n. Volt, hogy a baljós árnyakat bátyámmal és faterrrel minden héten megnéztük magyarul, angolul a mozikban, amíg csak vetítették a filmet. Ez a sorozat kedves volt hozzám és szerettem. A Disney meg elment egy olyan irányba, ami már nem SW, hanem szürke ötven árnyalata színvonal. Aki eddig nem szerette az SW-t és megnézi ezt a filmet, valszeg azt mondja rá, hogy nem rossz. De ez nem SW. Most már betudja fogadni, hogy egy ócska, átlagos szar lett, ahol nem kel mélyebb összefüggéseket megérteni. Apám és anyám is elmentek megnézni a filmet egyik nap és ugyanazon a véleménnyel jöttek haza mint én. Ez nekem pont elég megerősítés volt, hogy nem én vagyok a hülye, hanem tényleg a film fos.
A régi filmekbe is voltak faszságok. Lásd Dancsó szakszerűenje (ami egy poén, ne vegye senki komolyan). Régen is voltak közhelyek, de akkor még nem volt minden hely köz. Volt hangulata a filmnek, izgalmas volt. Ez a film hiába volt SW, nem volt SW hangulata. Gyakorlatilag rosszul lettem, hogy megpróbálták SW hangulatúvá csinálni. Tökéletes példa arra, hogy attól, mert egy univerzumból használsz elemeket egy filmhez, még nem lesz olyan hangulatú, ha csak a pénzért csinálod.
Haza értem a film után egyből meg is ittam hirtelen pár sört mert olyan sokkba voltam hogy nem tudtam feldolgozni a moziélményt. Napokig tartott mire kijöttem a shokkból.
Rose szeretetes szövegén kívül (ami tényleg hatalmas facepalm, második nézésre szó szerint az), mi volt még, ami olyan klisé, vagy szürke ötven árnyalata szintű szöveg lett volna?
És szerinted a baljós árnyak, amit láthattál ezek szerint kismilliószor, jobb film, mint az új disney filmek? Ezt nem arroganciából kérdezem, tisztában vagyok vele, hogy a baljós árnyakban is vannak olyan elemek, amik baromi jók, de összességében...
Meg akkor a "utálom a homokot" nem volt facepalm?
Na mindegy, egyébként teljesen megértelek, valószínűleg azok, akik már évtizedek óta SW rajongók, sokkal nagyobb eséllyel ábrándulnak ki ezekből a filmekből, és meg is értem, hogy miért. Egy új SW rajongónak teljesen más élményt nyújtanak, mert teljesen más szemmel néznek (nézünk) az első hat filmre.
Szóval lényegében egyetértek veled, de azért érdekel, hogy mi volt még az olyan rengeteg facepalmos dialógus.
A Baljós Árnyakat előbb nézném bármikor újra, mint a Disney bármelyik SW-jét jelen pillanatban. A Baljós Árnyak ellen max a gyengébb CGI és a Gungan banda lehet felhozva (bár az utóbbit kár lenne, igaz hogy néha már bosszantó volt a hülyeségük, de ez egy ilyen hóbortosabb faj). De legalább adott emlékezetes karaktereket, adott jó zenéket, adott jó fénykardpárbajt, felvetett igazi problémákat. Nem copy-paste, nem a régi kánon karaktereinek kiherélt verzióit nyomták a pofánkba (igaz, Kylo Rencike?). A 7 és a 8 együtt nem adott annyi pillanatot illetve elemet, mint az az egy film. Pont.
A fizetett értékeléseket leszámítva kb sehol se fényezik a filmet, sőt... Sok fórumot megnéztem, sok SW videó alatt is ment az eszmecsere, de kb mindenhol azon a véleményen voltak, hogy ezerszer a prequel (na meg az OT persze), mint ez. Nem véletlen.
Aki meg leszólja az Anakin féle homokos szöveget az az esetek 90%-ában nem jutott még el addig (és most nem Jonra gondolok, általánosságban beszélek), hogy egy fiatal jediről beszélünk, aki nem elég, hogy nem egy költő kaliber, de még tiltott is a szerelem. Kevésbé égő egy szerelmes fiú szerencsétlen próbálkozása, mint pl a 7. részben a Finn-Poe két perces öribari egymásra találás, vagy a Finn féle Reymánia szintén kb két perc alatt, a 8-as Rose meg aztán brutális volt ott a végén.
Az egy dolog, hogy a Disney eddig amblokk csak elvett az univerzumtól, már belenyugodott az ember, ha nehezen is. De amit próbál hozzá adni, azt csinálja minőséggel, vagy sehogy. Eddig nem láttam minőséget a Disneytől.
Egyébként ezen a fórumon írta nekem valaki korábban, amikor a Disney felvásárolta a Lucasfilmet és híre ment az új trilógiának, hogy JarJar jobb trilógiát fog csinálni, mint Lucas. Na kérdem én, mit gondol most az illető?
Mert a youtube kommentek biztos fizetve vannak pl.
Egyébként belegondolva, nekem nincs is nagy bajom azzal a homokos szöveggel. Azért hoztam fel példának, mert mindenki ezt hozza fel példának, úgyhogy ez nagyon felszínes volt részemről. Mindannyian mondtunk már szerintem ennél nagyobb hülyeséget is egy lánynak
De továbbra is érdekel, hogy a Rose-os szövegen kívül (ami tényleg, de tényleg rettentő volt), mik azok a konkrét dialógusok, amik annyira pongyolák voltak.
Nem tudom Jon, alig 1-2 elvetemült embert látok YT-n is akik mindenáron megakarják magyarázni, hogy a 8 jó. Azért lássuk be, hogy nem túl gyakori, hogy egy film jó értékelést kapjon a "szakemberektől", de a rajongóktól alig legyen rá jó szó. Most akkor valaki hazudik. Ha a nagyobb játékcégek hajlandóak fizetni bizonyos Youtubereknek, hogy a játékaik hibáit ne hangoztassák miért lenne ez elképzelhetetlen?
Magam részéről a Rose-jeleneten kívül három párbeszédet tudnék kiemelni (vagyis ennyire emlékszek már csak), ami vagy nem illett az SW világába, vagy csak ökörség volt.
Az első az a Hux-Poe anyázós vicc. SW-ben ilyennek nincs helye, szerintem ezt nem kell ragozni.
A másik, amikor Rey azon akadt ki, hogy Renci félpucér. Kb kinyírta a jelenetet a hülyeségével számomra. Még ha egy szál kolbászban lett volna oké, de így gáz volt a műbalhé és felesleges is.
És akkor jöjjön az, amikor Leia és a kamikaze nőci Poe-ról beszélt. Ember, egy jobb helyen Poe-t vagy életfogytiglanra ítélik, vagy kivégzik, nem pedig ejnye-bejnye de kis rosszcsont alapon hagyják a fenébe. Igaz, végül is majdnem megdöglöttek a hülyesége miatt, de hát kit izgat. Nyilván irreális elvárás lett volna ezekben reménykednem, de azért inkább kussoltak volna akkor. Legközelebb dícsérjék is meg, ha ráérnek.
Stance lehet tud többet, illetve másikat, nekem ezek voltak a feltűnőek.
Én más youtube kommentekkel találkoztam akkor Mondjuk nem is néztem sokat a nyolcassal kapcsolatban. Sok a negatív kritika az is biztos, de én mindenhol azt látom, amit itt a fórumon is: teljesen megosztottak a vélemények.
A Hux-Poe jelenet nekem egyáltalán nem lógott ki, én azért bánom azt, mert Huxt rögtön a film elején egy idióta szerepbe lett állítva. Pedig nekem ő a hetesben nagyon bejött, és messze nem tűnt kreténnek.
A Rey poén szerintem teljesen Rey karakteréhez illik, amennyire meg lehetett ismerni őt a hetesből és a nyolcasból, az a jelenet tökéletesen passzol hozzá.
A Leia-akárki párbeszéd nekem aranyos volt elsőre, de azt elismerem, hogy teljesen WTF, bármilyen logikát nézünk.
De ez azért nem olyan sok, ha el is fogadjuk mindet. Ennél (két-három hülye dialógusnál) szerintem sokkal nagyobb hiba, hogy pl. Hux egy idióta lett hirtelen, mert azzal az egész film (és trilógia) veszített.
Hux miatt én is csalódott vagyok, bár ezt említettem is korábban. A 7-ben megismerve azt hittem kicsit komolyabb, talán Tarkinosabb karakter lesz. De semmiképp sem egy becsicskított palotapincsi. Pedig ő volt az egyetlen új, akiben nagyon reménykedtem, hogy remek karakter lesz. Szerintem megérezték a vágyaimat.
Poe engem nem fogott meg a 7-ben kicsit sem, de szerintem ő sem jó irányba lett terelve.
Meg igazából több szál sem annak indult, ami lett szerintem, de ezt meg már annyiszor leírtam, hogy nem csak ti unjátok hanem én is.
Most az a kérdés, hogy JJ visszanyúl-e az eredeti terveihez a karaktereket illetően, vagy konzultál a 8. rész írójával. De ha a 9-ben is lesz Halálcsillag/Starkiller-bázis/akármi én tökön lövöm magam. Egy Sith-templom, na az kellene végre. Simán jó lenne, ha a végső fénykardbárbaj.. i mean a sorozat egyetlen fénykardpárbaja valami ősi helyen játszódna.
Amúgy nem nézek a 8-ról videókat, leginkább DuduFilm videóit és a StarWars Explained-et nézem (mindkettőt ajánlom amúgy erőteljesen). Néha EvanNova95-öt egy egy vs videóért, de mindenhol felüti a fejét a vita. Olyan ez mint a politika, SW-n bárhol lehet veszekedni. Látnád a Sidious vs Valkorion témákat, hajaj.
És kicsit más megint: egy ideje nekiültem képregényt olvasni (talán az egyetlen formátum, ami nem került szóba még). Hamar feltűnt a Főinkvizítor, de eléggé csalódtam. A Lázadók első évadának kvázi főgenyója volt, de a képregényben valahogy... csalódás, nem tudok jobb szót rá. Persze van ideje "felnőni" Lázadók beli énjéhez de azért mást, jobbat vártam tőle. Sebaj, azért érdekes a széria a maga módján, Nu mester pedig azért elég talpraesett.