162. fejezet
Ezt egy kicsit korainak érzem...
Vagy azzal akarna egy csavart vinni ebbe a khm... nem olyan jó ívbe, hogy átrakja Soma-t a sötét oldalra?
Shokugeki No Souma
162. fejezet
Eishi egy önző pöcs. Ezen nem kell mit ragozni.
Erina karakterfejlődése úgy tűnik, hogy csak elindul végre. Ehhez a női öltözős jelenet természetesen nélkülözhetetlen volt. Hisakóért mondjuk megérte.
És a manga 8 fejezeten belül véget ér... Jó volt, amíg tartott, de Soma akkor biztos, hogy le fogja győzni Eishit, majd minden csajt ágyba visz a suliból, hogy az apja orra alá dörgölhesse...
Viccen kívül, ezt hívják országos egyesnek. Mindenesetre, Soma a vereségével is nyerni fog... értékes tapasztalatot. Hiába kerül a Central-ba, ha nem engedelmeskedik, akkor egyszerűen csak kiteszik. De akár belülről is kémkedhet, feltérképezheti a többi tagot és technikáikat, szóval nem lesz akkora nagy sorscsapás neki, ha veszít. "Győzelemmel felérő vereséget" fog aratni.
Soma hozta a szokásos badass faktort. Iszonyatosan epic a karaktere.
A fejezet nagyon tetszett végre újra izgalmas és érdekes fejezetek vannak.
Hát várjunk még ezzel, mert szerintem beleköpnek a levesbe.
Erina meg örülök, hogy a sablonnal ellentétben nem kifejezetten Soma miatt és főleg nem azért, mert megtudta ki az apja kezdett el változni. Alice karakterét nagyon jól használja a mangaka. Mindig is szimpatikus volt nem véletlen.
Egyesítve 2016.04.15 20:40:43:
Hamar bele csaptak a lecsóbaxD. Az eredmény borítékolható remélem nem lesz szoros meccs. Most már jól jönne egy pofon Somának.
163. fejezet
Jó volt a fejezet, egészen odáig, amíg kedvenc diktátorunk röhejes célját meg nem tudtuk...
Somának még mindig nincs egyetlenegy fekete pontja sem nálam shounen főszereplőként, ami ennyi fejezet után szerintem magáért beszél.
Eishi = Komatsu a Shokugeki no Soma világában.
A novel változatban elhangzott egy olyan sor, hogy a szerző szerint, Hisako könnyűszerrel az egyik top bishoujo a mangában. Elnézve az elmúlt 2 fejezetet, kamatoztatja is a szépségét... mint fanservice alany. xD
Japán népessége több, mint 125 millió fő. Hogyan is tervezi Azami kiirtani a gyorskajáldákat és családi éttermeket, a "méltatlan" ételt felszolgáló létesítményeket az eszméihez, amikor jól kell lakatni ennyi éhes szájat? A terve egyszerűen lehetetlen és az még nagyobb gáz, hogy nem utalták még be a diliházba, vagy nem kezelik chuuniként az idióta elképzeléseivel.
A Shokugeki pedig érvénytelenítve lesz azzal az indokkal, hogy nem lett hivatalosan elrendelve, nem lettek kostolók kinevezve stb.
164. fejezet
Olyan érzésem van, mint az Őszi Választások idején, csupán azzal a különbséggel, hogy Eishi az egyértelmű favorit. A szerző el akarja hitetni, hogy Soma nyerhet, nyerni fog, aztán Eishi simán behúzza, ami a logikus lépés lenne ezen a ponton, hacsak tényleg nem érvénytelenítődik a Shokugeki.
----------
165. fejezet
Étel, ami vetkőztet vs. Étel, ami öltöztet és víziókat okoz.
Természetesen, az elkerülhetetlent elhúzták a következő fejezetig. -.-
166. fejezet
Nem nevezném mélypontnak, de ez a fejezet egy jókora "Nesze semmi, fogd meg jól!" volt nálam.
Eishi nyert. Hol a probléma? Ott, hogy Soma megúszta a Centralt. A baj ezzel az, hogy közel sem tölti meg elégedettséggel az embert, ellentétben a Shinomiya elleni, Megumival való, közös párbajjal. Soma zseniális karakter, de nem úszhat meg mindig mindent. Itt volt egy remek lehetőség, hogy a vakmerősége miatt szívjon, de a büntetésével a Central tagjait, a többi Elit 10-est is megismerhettük volna közelebbről. Ehelyett, Eishi hagyja az egészet a csudába, mert rájött, hogy Soma stílusát nem fogja tudni a saját stílusára formálni és akkor már a Shokugeki se legyen hivatalos... Meh. Legalább elismerte Somát, nem mintha szüksége lett volna akkora elismerésre, miután lealázta Eizant.
A fejezet másik része... Magyarázza meg nekem valaki, hogy miért ment el annyi fejezet a Kurokiba vs. Tyson meccsre, ha Megumi és Nikumi meccséből a többi bohóc ellen gyakorlatilag semmit sem láttunk, mégis ugyanúgy alázták az ellenfeleiket? Néha az az érzésem, hogy a szerző hülyének nézi az olvasóit, ezért fokozatosan emlékezteti őket, hogy Soma és barátai rohadt erősek. És ezért meg kellett alkotni a nyomorult Central követő tagokat. -_-
Őmocsoksága sem hiányozhatott a végéről. Bármit is tervez, ha nem lesznek kicsapva a következő történetszál végére olyan karakterek, akiknek sikerült bármiféle pozitív érzést kelteniük az olvasókban és közel állnak Somáékhoz, akkor a szánalmassága végleg menthetetlen lesz.
Na a mangaka kezdi érdekesen kevergetni a lapokat. Kezdem érteni Azami tervét és meg kell mondjam nem rossz amit tervez. Viszont ami rohadtul sántít. Mi lesz, ha nem lesz az elit, akik jobbnál jobb kajákat találnak ki? Ezek csak azt tudják elkészíteni, amit betanultak mint egy droid. A másik amit a Sensei is mondott. Ha nem nevelnek ki a Totsukin tehetségeket idővel nem lesz, aki jó kaját találjon ki.
Viszont tényleg jól megfingatta a Central elleneseket meg kell mondjam ez tetszett
Egyesítve 2016.06.11 08:10:06:
Nos azt hiszem most fog megszületni a főhősnőnk. Kíváncsi vagyok milyen változáson megy át. Gondolom a lekezelő stílusából Somával szembe lejjebb ad, de azért megtart belőle egy keveset.
Örülnék neki, ha innentől Somával kísérleteznének orrba szájba mindenféle hülyeséggel.
Kicsit Hikaru no go-s rivalizálást várok el. Mint Toya és Hikaru esetében.
Most már csak az apjával kell szembe nézni-e Erinának. Vajon legyőzi őt egy shokugekiben?
Nekem most tetszenek ezek a részek és Azami is kezd letisztulni.
Minden jó, ha leülepszik.^^ Erinára már régóta várok, hogy letegye a tüskés pajzsot Somával szemben. Végre ennyi fejezet után ide is lejutottunk.
Amőgy Erinánál komolyan azért van egy kép Saibáról, mert ízlett neki a főztje? Azért a kép láttán valami mélyebb kapcsolatra számítottam.
Erinának csak annyit kellene mondania a faternak, hogy "Nem." Hisz úgy is a lázadó korszakban van. Természetesnek kellene lennie, hogy nem-et mondjon.
Amúgy én vagyok az egyetlen, aki nem érti, hogy miért fosik ennyire a faterjától? Az amit tett annyiból állt, hogy pazarolta az ételt és a legjobb alapanyagokhoz szoktatta a lányát. Jó az tényleg szemétség volt, hogy széttépte Alice leveleit, meg eltiltotta Hisakótol. Vagy esetleg megfeledkeztem valamiről?
Hát azért egy kisgyereket elzárt a külvilágtól és arra tanította, hogy ő felsőbb rendű így minden, ami nem tetszik neki az szemét. Eléggé eltorzította a személyiségét. Indokolnia se kellett csak elég volt azt mondani, hogy gané, mert ő isten nyelve.
Meg sztem még nem is nagyon tudtunk meg semmit. Azamiról és a kapcsolatukról.
Azon én is meglepődtem ,hogy egyszer találkoztak Saibával és ilyen mély nyomot hagyott benne. Azt hittem legalább egy nyarat ott töltött az öregnél vagy valami.
Egyesítve 2016.06.23 21:32:16:
Motto Erina-sama. Nem sok minden történt, de az jó volt kíváncsi leszek a táborra. Remélem az első szemeszter főboss a Azami lesz és nem visszük tovább az új évbe. Ennyi bőven elég volt belőle itt a táborban kellőképp megismerjük őt asszem. Valószínűsítem, hogy a végén E-10 egyik székét Soma fogja birtokolni.
Ez meg egyszerűen pörfekt lett. Végre láttam Rindout is so happy vagyok
Rég jártam erre, de nem akartam minden fejezet után egy fél mondatot ide írni.
Az ív eddig nem is rossz. Vannak dolgok, amik irritálóak (pl. a "nagyon gonosz" vizsgáztatók), de többnyire eddig jól alakul.
Soma győzelme itt borítékolható volt, ahogy Hayama megtérése is. (Tényleg Hayamát ezután vajon kirakják a 10ből?)
A három "kirúgott" ember közül meg kb. csak Hisako érdekel, a másik kettő felőlem el is tűnhetne a süllyesztőbe.
Összefoglalva: a széria színvonala araszol felfelé, remélhetőleg hamarosan visszaér a Kuga-féle fesztivál harcok szintjére.
Már jó ideje magas színvonalon megy a manga. Elég hamar kimászott a hullámvölgyéből. Nekem nem volt bajom, hogy csaltak a zsűrik a saját szakállukra. Nem Azaimi kérte őket.
Eizan is magát járatta csak le.
Érdekes ellenben veled én sajnálom, hogy nem tértünk ki a meccseikre azon mangák kevese, ahol minden karaktert legyen az jó vagy rossz imádok. Érdekesek és egyedinek érzem őket.
Ami eleinte zavart, hogy miért Somára küldte a leggyengébb embert és a többiekre az erősebbeket. Azt Cickány felvilágosított, hogy összeakarta zúzni Somát, hogy még Hayamával se boldogul a többiek eltaposása meg csak hab lett volna a tortán.
Amúgy annak ellenrée, hogy borítékolható volt a Akira meccs eredménye a felénél már azt vettem észre, hogy rágom a körmöm, mert elbizonytalanodtam teljesen. Meglepett, hogy milyen izgalmassá tudta varázsolni a harcot annak ellenére, hogy tényleg kötelezőgyőzelem volt.
Ez az első szemeszter arra megy ki, hogy összeálljon Sarkcsillag kollégium elvégre felül kell múlni az aranygenerációt. Ryo és Alice is csatlakozni fognak a végén, Erina meg gyakorlatilag már tag. Hisako, Nikumi és Aldini testvérek csatlakozása is várható.
Amúgy Aldini testvérpár abból is Isami kifejezetten érdekes és egyedi karakter az egyik kedvencem.
Számomra jelenleg a One Piece után ez a legjobb manga. Minden meg van benne ahhoz, hogy az egyik legsikeresebb manga legyen a jövőben. Az animéje meg egyszerűen pazar.
Nem a csalással volt a bajom, nekem személyes vesszőparipám az ennyire színpadias (túljátszott?) gonosz ellenség.
A magas színvonallal tisztában vagyok, folyamatosan követem a mangát. De mivel utoljára elég rég írtam, így az azóta eltelt fejezetszámra kollektíven értettem a fejlődést. Legközelebb egyértelműbben fogalmazok
A karakterekkel igazad van, ha kapnak elég szerepet meg időt. Aldini nekem keveset szerepelt, meg nagyon a testvére mögé is szorult. Kicsit olyan mint az a 2 srác a koliból, akiknek még a nevére sem emlékszem. Nem igazán hagytak nyomot bennem.
Nikumi karaktere meg csak számomra nem adja. Ő kapott azért több figyelmet.
Illetve Azami lehet kicsit ódzkodott Eizan veresége után, és inkább olyat akart küldeni Hayama személyében, aki jobban ismeri Somat.
Most hogy mondod, a koli tényleg szépen erősödik, ez fel sem tűnt eddig.
192-193.
Tetszett Soma terve, a Rindo jelenetek megint zsenik lettek. A vége pedig meglepetés lett a javából nekem.
És kapunk egy újfajta shokugekit is Team deathmatch formájában, várom hogy fog kisülni ez az egész.
Viszont ez az aput megkérem szépen dolgot nem értem, mégis mit gondolt majd visszafogadja őket, vagy mi?
Azt már végső elkeseredésében tette. Igazából szerintem félt, hogy a többieket is elveszíti. Azért nem lehetett könnyű neki az emberek, akik végre kiálltak mellette és nem azért, mert ő Nakiri Erina sorra véreznek el az apja keze által. Erről ráadásul többé kevésbé ő is tehet.
Érthető, hogy bepróbálkozott. Mondjuk arra leszek kíváncsi, hogy itt kinek fog segíteni.
Ugrás a fórumra: |