Ejha! A 2021-es év elején egy Shonen Jump évösszegző videóban lettem figyelmes két baromi sikeres mangára, amik már nem a magazinban jelennek meg, hanem a Mangaplus-on, a Shonen Jump kvázi online oldalán. Az egyik a SpyxFamily volt, a másik pedig a Kaijuu No.8, egyik sem tartott még sok fejezetnél, utóbbi pedig teljes egészében fent volt (és van továbbra is) legálisan, angolul az oldalon - hát gondoltam kipróbálom őket. A Kaijuu No. 8-t gyorsan be is értem, és azóta is olvasom, kéthétről-kéthétre (általában ugyanis kéthetente jelenik meg, legalábbis az utóbbi időben).
És természetesen mondhatom, hogy egyiket sem bántam meg, sőt Mindkettő történet hozzám nőtt. Bár összességében újszerűbbnek, érettebbnek és erősebbnek gondolom a kémtörténetet, a nem túl bonyolult történet és a tipikus shónen megoldások ellenére (vagy éppen azért?) a Kaijuu No.8 nem maradt el szórakoztatásban az előzőtől, sőt. A karakterek szerethetőek (a főszereplő nem tinédzser!!! ), menőek, szórakoztatóak, a rajzolás nagyon-nagyon szép, az akció menő, látványos, a sztori pedig baromi pörgős, még egy kis rejtélyességgel is megpakolva olykor-olykor. Nagyon jó kis manga (számomra legalábbis nagyon szerethető), talán egy-két érettebb, újszerűbb, bátrabb megoldás választja el attól, hogy tényleg kifejezetten jó legyen, de még így is, szinte bárkinek tudnám ajánlani, aki egy jó kis kikapcsolódásra, fun, izgalmas és érdekes olvasásra vágyik, úgyhogy örülök, hogy ezt is bevállaltátok, és le a kalappal, hogy ennyi új és jó projektet bevállaltatok!
Szóval bátorítok mindenkit, hogy adjon egy pár fejezetnyi esélyt a sztorinak, szerintem nem okoz csalódást