Köszönöm én is a fordítást! Nagyon örülök, hogy viszitek, én is olvasom a mangát, és bátran merem állítani, hogy az általam jelenleg olvasott mangák közül a legjobb (nyilván a One Piecet leszámítva, de hát mint tudjuk, az peak fiction ).
Gyakorlatilag nem nagyon van olyan fejezet, amin ne nevettem volna egyszer-kétszer legalább hangosan, a különböző Anya-arcok pedig szinte minden hétre nyújtanak mém alapanyagokat A családi alapfelállás rengeteg komikumot és akciót hoz magával, s ha ezek jól lesznek megcsinálva, egy remek shownak nézhet mindenki elébe. Mindezek mellett pedig végig sikerül megtartania a mangának egy komolyabb, jelentőségteljes mellékhangot is a háború témájával, telitalálat szerintem ebből a szempontból a Nyugat-keletnémet utánzatú hidegháborús világ (ha jól emlékszem, még Budapest neve is elhangzik a Berlin/Berlint-hez hasonló torzított formában, ráadásul a manga elején asszem, szóval ha adaptálják, nemsokára láthatjuk ezt is, érdemes lesz figyelni! ), aminek segítségével mint látjuk sajnos, a mai napig releváns témákat tud felvetni néha a mű (az utolsó fejezet kifejezetten komoly irányba ment el, és ütős volt, de hát az még messze van). Szóval nem is csak egy egyszerű, cuki akciókomédia csupán (és nem, nem is Mr és Mrs Smith, bár én azt sem bánnám (eleve szolid az a film), mivel nagyon drukkolok a szülői párnak ).
Az első rész szerintem egy kiiiicssit elkapkodott volt olykor-olykor, de 70 oldalnyi mangát kellett feldolgozniuk, úgyhogy nem csodálom, mindenesetre Alkonyat több badass pillanata, vagy épp az Anyával való kapcsolatának a fordulata picit hangsúlyosabb lehetett volna - de hát nyilván most a sznob manga olvasó szól belőlem, lehet, hogy első nézőnek ugyanúgy átjöttek a dolgok, mint nekem anno a mangában.
Mindenesetre a WIT stúdió (és a CloverWorks) kezében van, szóval nagyon bizakodó vagyok a szezon további részére. Az animáció már most is szép volt, a harcjelenet dinamikus, a szinkronhangok nagyon jók, az opening is tök jó szerintem.
A következő részben is lesz egy-két ikonikus jelenet (egyet kifejezetten várok), remélem jól fog elsülni.
Úgyhogy köszi még egyszer, a ti felirataitoknak nincs párja, örülök, hogy veletek nézhetem, és hogy általatok sok magyar is megismerheti a sztorit Megérdemli szerintem