Fuu, basszus. Ez most rendesen mély nyomott hagyott . Már anno nagyon megtetszett az egész anime, de amit most láttam, nem sikerült teljesen feldolgozni. A második évadról lehet tudni, hogy honnan folytatják, mennyi lesz benne a movie-ból?
[Naruto-Kun Projekt] Made in Abyss anime (TILOS A SPOILER!)
Még semmit nem lehet tudni, csak hogy 2022-ben érkezik és egész biztosan feldolgozzák a következő manga történetívet. Ez egy elég hosszú ív (majdnem az aktuális fejezetig tart), úgyhogy 24 részbe akár bele is férhet. Szerintem a filmet nem fogják újra feldolgozni, mint a Kimetsu esetében, de ez csak az én véleményem.
Tapion-sama írta:
De, majd közzétesszük, amint meggyászoltam a 2 karaokét, melyek egyenként 4-4 órát vettek igénybe...
+
Ilyet nem tervezünk, se a géped, se a tévéd nem bírná a részenként cca. 16 ezer soros kódot.
Egyetlen esetben adtunk ki softsub videót, méghozzá az Ousama Ranking animéhez, de hamarosan azt is égetni fogjuk. Nálunk pont azért nem divat az ilyen, mert így, égetve, kb. minden létező eszközön (PC, tévé, telefon, tablet, kávéfőző, porszívó stb.) le lehet játszani. Mindemellett így is rengeteg munkánkat lenyúlják szó nélkül, hát még ha a stílusainkat és fontjainkat is közzétennénk... úgyhogy nem, nem tervezünk ilyet.
Na! Hát megnéztem én is, vártam, hogy kint legyen minden, aztán most sikerült csak.
És hát mit mondhatnék. Köszönöm. Az első évad első pár részének az Abyss misztikusságával, a gyönyörű tájképekkel, a kalandérzettel sikerült kapásból olyan... "csodaérzetet", valamiféle belső... felfedezésvágyat ébresztenie bennem, mint nagyon kevés fikciós műnek eddig. És ezt a kicsit talán laposabb középső rész után megfejelte egy valami egészen brutális, húsbavágó, realista hidegzuhannyal, amire azért egyáltalán nem számítottam, még ha vártam is valami keményebb fordulatot. Riko szenvedését egészen életszerűen sikerült bemutatni (legalábbis számomra), Mitty és Nanachi története tragikus és átérezhető, valamint tényleg elgondolkodtató. S ezen túl pedig az egész évadban fenntartott és apró nyomokkal megspékelt misztikussággal és kalandérzettel együtt... hát nagyon-nagyon jó évad volt, abszolút méltó a hírnevére.
Az OVA-k is aranyosak voltak, Marulk amúgy is az egyik legaranyosabb és legszerethetőbb karakter volt az első évadból )
A film viszont... hát bevallom, nekem nem tetszett. Nem tudom, hogy csak én vagyok-e így vele, vagy van-e más is így, hogy az első évad baromi jó volt számára, a film viszont... nem. Lehet csak nem értettem meg teljesen, vagy félreértelmeztem... nem tudom. Nehéz jól és tömören megfogalmazni a benyomásaimat... mindenesetre Mitty története után Prushkáé számomra kicsit repetitíven hatott, azon túl, hogy még egészen sokkal brutálisabb dolgokat láttunk most, mint eddig. De tényleg, olyan förtelmes volt már, hogy már nem sokkolt, inkább elhatárolt a történettől... Nem is tudom, láttam-e már akármiben ilyen szintű kegyetlenkedést. Viszont míg az első évadban egyértelmű narratív célt szolgált, itt néha már mintha a kegyetlenkedés célja a... kegyetlenkedés lett volna? Nem tudom, biztos, hogy van ezzel világépítési, meg karakterfejlődési cél, ahogy telik az idő, talán mintha látni is kezdeném, de a film nézése közben egyszerűen... túl sok volt? Nem tudom tényleg. És ehhez képest Bondrewd karaktere nagy kérdőjel számomra, ahogy a film lezárása is. Abszolút értem, hogy Rikoék célja nem a világ megmentése, de mindazok után, amiket megtapasztaltak, tovább tudnak lépni? Persze lehet ez is direkt van így, ez egy ilyen világ, úgysem tudnának csinálni semmit, de nem tudom.
A sztori közben elhangzott sok információ pedig kicsit néha összekavart úgy érzem, de ez persze lehet, hogy csak az én hibám, az eszközökkel, átokkal, áldással, síppal kapcsolatban...
Reg düh-módját sem igazán éltem át így hirtelen bedobva, eleve az egész, a lenyugtatásával együtt kicsit klisésnek hatott talán. Persze egyáltalán nem zárom ki, hogy ez később még baromi jól megindokolt és bemutatott fejlemény lesz, de nekem így hirtelen nem jött át.
A loliság is a filmben lett számomra már olykor túl sok, az első évad során pedig még egyáltalán nem zavart, de Prushka megjelenése már kicsit átbillentette talán ezt bennem (meg a fura Reg-Nanachi komment a dörgölőzésről ).
Szóval ja, nekem valamiért a film nem jött át, csomó kérdést ébresztett bennem. Lehet idővel ezek a kérdések válaszra találnak, és megváltozik a véleményem, de jelenleg mindenesetre negatív csalódás volt, legalábbis első feelingre.
De még ezzel együtt is, az első évad az egyik legjobb, legerősebb animeévad volt, amit eddig láttam, és nagyon hálás vagyok, hogy a ti verziótokon keresztül ismerhettem meg ezt a történetet És természetesen várom a második évadot!
Köszi még egyszer, és csak így tovább.
Köszi a 3. és 4. részt! Az eddig látottakból arra tippelek, hogy az 1. részben szereplő csapat valamikor a múltban érkezhetett. Az op alatt látszik, hogy a lejáratot tenger veszi körül, ez magyarázná a hajózást, illetve Faputa nagyon hasonlít a bennszülött kislányra, akit magával vitt a másik csapat. A Belaf és Wazukyan nevek is visszaköszönnek a rész végén, úgy tűnik.
Ugrás a fórumra: |