Köszönöm az új részt!
[Naruto-Kun Projekt] Jouran - The Princess of Snow and Blood anime
Jó kis rész volt, tényleg sok mindenre választ kaptunk a világ és a főszereplő hátterével kapcsolatban. Az nyilvánvalóan nem szimpatikus, hogy a főszereplő mindent és mindenkit a saját bosszújának rendel alá, de jól felépített karakter, és lehet szurkolni neki, hogy kiderítse az igazságot, meg a jelleme is feltehetően egyre inkább pozitív irányba fog alakulni a történet előrehaladtával. A "mostohalányával" való kapcsolatának teljes kétoldalúsága megdöbbentő volt.
Egyébként maga a tény is érdekes, hogy egy alapvetően harcokra épülő történetnek egy felnőtt nő a főszereplője. Emiatt előzetesen kicsit tartottam is a műtől, hogy akár valamennyire el fog menni női lélektan meg romantika irányába, de ez az aggodalom szerencsére teljesen alaptalannak bizonyult, műfajhoz hű a szereplő.
A karakterek nem fekete-fehér mivoltán kívül a világ nem fekete-fehér jellegű mivolta is nagyon tetszik: az ember elítéli a rezsim brutalitását és romlottságát, és alapvetően a rendszer megdöntésének szurkolna, de ugyanakkor a lázadók kegyetlen húzásait is ugyanúgy megveti, plusz a főszereplő egy olyan csapatban van, aminek alapvető létjogosultságát és működését mégiscsak a jelenlegi kormány fennmaradása, a status quo adja. Viszont a következő résztől elképzelhetőnek tartom, hogy a szőke cédával való "kissé" jelentősebb nézeteltérés okán a főszereplő kilép a kormány által finanszírozott vámpírosztagból, és ő is a rendszerrel való szembenállást választja.
Amúgy eddig gyakorlatilag minden felbukkanó nem főszereplőt lemészároltak...
Köszi a 3-as, 4-es részt! Kicsit az az érzésem, hogy egyre több kérdés merül fel, ahogy halad előre a történet, és az egyik főellenséget is elég hamar kiiktatták. Valahogy Tsukishiro motivációja se jön át teljesen, elég ellentmondásos minden szereplő. Kíváncsi leszek, merre viszik el a dolgot.
Köszi a részt! Érdekesen építették fel, mintha keretbe lettek volna foglalva a történések. Szerintem csak tetszhalott lesz a szertől, bár azt nem értettem, Asahi végül is mért adta be neki, ha egyszer nem is akarta megölni. Kuzuhara Sawa-hoz való viszonyulására is kíváncsi lennék, mert egyértelműen úgy tűnik, hogy törődik vele.
Egyesítve 2021.05.09 22:48:16:
Köszi az új részt, magyarázatot kaptunk a szerre, és Asahi szerepére is. Remélem, Kuzuhara is Tokugawa ellen fog fordulni, és összeállnak megint.
Egyesítve 2021.05.16 21:01:27:
Köszi a 7. részt is! Kezdem tényleg sajnálni a csajszit, megint mindent elvesztett...
Tsukishiro "új" arca elég furára sikerült szerintem.
Ugrás a fórumra: |