KaukazusiGyikember írta:
Senku egy zseni, aki csak a tudománynak él és csak a tudományban hisz, a hideg realitás embere, Taiju pedig egy elég egyszerű gondolkodású, már-már bárgyú ember, aki ezt viszont hihetetlen kitartásával és erejével kompenzálja, továbbá nagyon szenvedélyes. Ennyi. Ezzel mindent elmondtunk a két karakterről. A valós emberek és az ennek megfelelően jól kidolgozott karakterek ennél jóval bonyolultabbak, és nem illenek úgy össze, mint a legódarabkák, teljes mértékben kiegyenlítve egymás hiányosságait.
Azért gondoljunk csak bele, aki mindenre a reális magyarázatokat keresi és konkrétan egy tudós, az nem is igazán törődik mással, a mindennapjai a kutatásból állnak, ilyennel találkozni lehet a valóságban is. Taiju személyisége pedig a tipikus animés főszereplőkére hajaz, akik buták, mégis erősek. Túlzás lenne azt állítani, hogy tökéletesen kiegészítik egymást, sőt szerintem egyáltalán nincs így. Akkor lenne igaz, ha Senkunak nem is kellene megyarázkodnia a dolgokról, hanem Taiju is hasonlóan okos lenne és zökkenőmentesen tudnának haladni. Plusz itt jött be a 3. szereplőnk, aki fizikailag nagyon ott van, de intelligenciában sem utolsó. Ő szerintem ellenség lesz, vagy valami hasonló, mert van egy saját elgondolása a világról, egyedi célokért küzd, ami nekem kifejezetten tetszik. Ha jobban belegondolsz, ezek a karakterek jól össze vannak rakva, és ahogy írták felettem is, 2 rész után még nem szabad megítélni őket.