Obito egy nagyon érdekes karakter, és Tobi is egy nagyon érdekes karakter, külön-külön. Kérdés, hogy mennyire egyeztethető össze a két személyiség, mennyire hihető, hogy Obito képes volt ezt úgy eljátszani. És most már úgy gondolom, hogy igen, miért ne. Kicsit...gyenge motiváció Rin halála (igen, tudom, mekkora sokkot jelenthetett, de azért mégis, legalább valahogy be kellett volna mutatni, hogy több dolog is áll a háttérben, nemcsak Rin, hanem az csak a kezdőlökés volt, nem a komplett indok), de mindennek ellenére, szerintem teljesen belemagyarázható, és ráfogható Obito viselkedése Tobira. Úgy értem, hogy ha most újranézem a Shippudent, és megjelenik Tobi, én el tudom hinni azt, hogy ott, a maszk alatt Obito van, és nemcsak a végén találta ki ezt Kishimoto. Pedig lehet, hogy így volt, de mégis, hihető, össze tudom egyeztetni a két karaktert. Az idióta Tobival is, meg az ál-Madarával is.
De ez nem változtat a tényen, hogy a maszk lekerülése után egy végtelenül unalmas és sablon története és karaktere lett. Juubitoval vaól szenvedés szerintem a manga egyik mélypontja. És nem a megtéréssel van a probléma, hanem a hogyannal.
De mostmár mindegy. Hála Istennek, még így is sokkal-sokkal több pozitív, sokszor zseniális karakter, jelenet és emlék maradt meg a Narutóból, mint negatív, szóval én nem akarok panaszkodni