Bastian eddig mit mondasz milyen minőségű ez a Index 3? Animáció, zenék, mennyire hű az alapanyaghoz?
Toaru Univerzum (Index, Railgun, Accelerator, és spin-offjaik, melléktörténeteik)
Bastian írta:
Elvileg 26 epizódot kapunk, ami 9 kötetet hivatott feldolgozni. Az OP alapján az első 13 részben benne lesz 5 kötet kapásból, szóval nem lesz tökölés, nem lesz pöcsölés, ami nagyon visszaüthet.
Mivel "lassan" véget ér az évad, neki tudok állni. Kérdezném, hogy ezzel a 26 résszel véget ér a történet? Mert Mal-on novelnél ír neki folytatást ami a mai napig is fut. Az rendes folytatás vagy csak ilyen hülyülős melléktörténet?
Köszi a választ Bastian
Rendes folytatás.
Miki bácsi beszélt róla, hogy az NT-t is meganimáltatnák egy szép napon. De még az NT után sem lesz jó eséllyel vége, mert Kamachi egy robot, aki nem bír leállni, és állandóan bővíti az univerzumát.
----------
Nos, véget ért az Index III.
Összességében csalódáskeltő volt, kár lenne tagadni, ugyanakkor a túlzott hiszti, amit a novel olvasók tömkelege levág is baromira irritáló. Egyet tudok velük érteni, szó se róla, de ez megint az a fajta hiszti, hogy betűről betűre kilistázzák hetente, hogy mi maradt ki, amikor már a szezon elején tudta mindenki, hogy nem sok jót ígér, hogy 26 részben kell a stúdiónak feldolgozni 9 kötetet! Maradt tehát a stresszlevezetés a rajongóknak a panaszkodáson keresztül. És nem volt választása a készítőknek, nem kaptak több támogatást, mint a SAJÓ, ahol megengedhetik a mai körülmények között, hogy 4 szezonos anime legyen belőle, pedig mindkettő a Dengeki "gondviselő" szárnyai alatt van. Pont az nem kap a szárnyból, ahol van is fekete és fehér szárny is. Be kellett fejezniük az OT-t, sajnos, ez lett az eredménye. Ha legalább szépen nézett volna ki cserébe...
Nishikoritól mindenesetre tényleg meg kellene válniuk, mint rendezőtől. Továbbra sem érzi, hogy minek szabad, és minek nem szabad benne lennie, ha szelektálni kell, és amikor jól szelektál, akkor is néha iszonyatosan kínos ugrálások vannak a jelenetek között. Sikeresen kitáncolt egy óriási cliffhanger alól, ami még akkor sem magyarázható ki, ha tényleg tervben van az NT animéje.
Az évad legjobb része: A 2. OP.
https://www.youtu...fPKGubnA7Y
Kövezzetek meg, de én csak animésként élveztem ezt az évadot is. Persze észre lehetett venni, hogy maradnak ki dolgok, sietnek, jönnek szereplők majd mennek akikről azt se tudod utánaolvasás nélkül, hogy kicsoda. Előfordult az ilyen is. De azért szerintem is túlzás amit külföldi oldalakon levágnak az évad körül. Főleg mikor egy Tokyo Ghoul anime adaptációhoz hasonlítják. Nem ismerem az Index noveljét, de csak nem lehetett olyan rossz az adaptáció.
A történet valóban kesze-kusza volt itt ott, de a végére úgy ahogy összeértek a szálak. Az animáció visszaesett a harcoknál, ahogy a zenék se voltak az igaziak, de azért még így is lehetett élvezni azokat. ( saját véleményem, tudom sokan nem értenek ezzel egyet ) Bár aki miatt leginkább érdemes volt nézni az egészet az maga Accelerator volt. Hatalmas figura még mindig, és a karakterfejlődése is szépen halad. Last Orderrel közös jelenetei pedig továbbra is aranyosak.
Index most is keveset szerepelt, aminek én kifejezetten örültem, elég idegesítő karakter. Touma semmit se változott. Hamazura viszont, nem gondoltam, hogy ennyi szerepet kap. Így halad a végén még LvL6-os lesz. :'D xD Ha-Ma-Zu-Ra
A két openinget eltalálták, rongyosra lettek hallgatva. Az endingek bár semmi extra, de rossznak sem mondanám, elmegy kategória lett.
Az utolsó rész vége pedig nem azt az érzést keltette, hogy vége az évadnak, simán csak vége egy szokásos résznek. Pedig rakhattak volna valami olyat ami felcsigázza a nézőt.
Lenne pár kérdésem, aki tudna rá válaszolni annak megköszönném.
1. Acqua hogy élte túl? Mert elvileg sikerült őt megölni, de pár résszel később meg visszatért bármiféle magyarázat nélkül.
2. Acceleratorral mi lett a végén? Az utolsó részben angyallá változik és a következő jelenetben amikor újra mutatják már megkötözve viszik.
( Természetesen több is lenne, de ezek most azok amik leginkább érdekelnének. )
Ha lesz 4. évad, amit én remélek, tuti nézni fogom. De előtte érjük be az Accelerator és Railgun animével, szerintem azok se lesznek rosszak.
Lehet az elvakult fan szólt belőlem és valóban nem olyan tökéletes az anime, de ez ellen már nem lehet mit tenni.
1. Nem ölték meg.
Acqua olyannyira erős, hogy úgymond 2x lett "nerfelve".
A Saint Destroyer után átmenetileg elvesztette a Divine Mother's Mercy képességét, de az élete megmaradt, és továbbra is a Szentek közé tartozott.
Az évad végére visszanyerte a képességet, viszont amikor a testével elnyelte a sok telesmát, azzal újfent elvesztette, és mellé még a Szent mivoltát is. Átlagos mágus lett belőle. Az anime talán csak annyit mutatott, hogy Ascalont otthagyta a földön, mert képtelen a forgatására = Elvesztette az erejét.
2. Aleister alapvetően androgün dizájnnal rendelkezik.
Én mondjuk nem láttam nőnek, de pont az a lényeg, hogy annak is lehet nézni. Arra is megvan a magyarázat, hogy miért tud mindenről, vagy miért tudott ott lenni Fiammánál.
3. Visszavitték az Iskolák Városába.
Elvégre továbbra is fontos szerepe van Aleister terveiben.
Az Accelerator animének szerintem jót tenne, ha csak egyszezonos lenne, mert a manga tempója lassú. Ha az eddigi egyetlen kész történetszálat, ami ha jól emlékszem 37-38 fejezetes volt, gyors tempóban dolgoznák fel, akkor az anime sokkal jobb lehet, mint a manga.
A Railgun-ban a Daihaseisai feldolgozása lesz, Misakival és Gunhával, szóval arra érdemes lesz várni. Remélhetőleg a megvalósítás az S közelében lesz.
A sima Index le lett zárva. A szerző Ószövetségként utalt (Old Testament = OT) a simára.
De van folytatása a Shinyaku Toaru Majutsu no Index, avagy az Újszövetség (New Testament = NT).
Szó volt róla, hogy az az NT-nek is akarnak majd animét.
Egyébként kritizáltam a rendezőt, de egy interjúban elmondta, hogy 2 szezont és egy filmet akart volna a sima befejezésére, amit nem kapott meg, helyette csak felvitték 24-ről 26-ra az epizódszámot. -.-
Hát tényleg azért adhattak volna valami normális lezárást, és nem valami olyasmit, hogy Mikasa éppen kutat utána felesleges, és valahol távol partra vetve megtalálják a britek(ha jón láttam). Egy folytatást nyugodtan csinálhatnának majd minél előbb, mert nagyon tré lett.
A novelhű lezárás az lett volna, hogy Toumát nem pecázzák ki, és azt hiszi a világ, hogy halott.
Ezt még elfogadható lett volna legalább drámai hatást keltett volna . Mondjuk így a végén szegény Misakát sajnálni lehet :/, meg a többi lányt is akit az ujja köré csavart, a tudta nélkül .
Bastion amúgy akkor most az angolok találták meg gondolom, javíts ki ha tévednék, mert a csajra nem nagyon emlékszek?
Tekintve, hogy az NT-nek is már 22 kötete van, szerintem úgy gondolhatták, hogy nem titok ez már sokak számára, így minek rejtegessék.
A pillanat, amikor Mikotóval újfent találkozik gyorsan egy hárem pillanatba torkollik. :"D
Az angolok egyik mágusfrakciója, a Leivinia Bridway vezette Dawn-Colored Sunlight.
Akkor kénytelen leszek várni a folytatásra , hogy meganimálják azt a jelentet . Remélhetőleg.
Egyesítve 2019.06.10 15:21:55:
Kicsit türelmetlen voltam és beleolvastam a Railgun mangájába is, ész elég sok különbség van így az anime és manga között, történetek sorrendjében és egyébben is, de a harmadik évad ütős lesz az már tuti .
A Railgun animéje alapvetően rengeteg kiegészítést és "fillert" tartalmaz, de ezek a "fillerek" beilleszthetők az idővonalba, csak nem szerepeltek a mangában.
A Level Upper az 1-17. fejezetekben játszódik, az animében sok bővítéssel az 1-14. részeket öleli fel. A Big Spider és a Poltergeist nem szerepelnek a mangában, így a sima Railgun 15-24. részei "fillerek".
Utána jön a Sisters történetszál, ami a Railgun mangában a 18-39. fejezetekben játszódik. Az animében ezeket a Railgun S 2-16. részei dolgozzák fel. Az ezt követő Silent Party, vagyis a Railgun S maradék részei "fillerek".
És akkor ezek utána jön a Daihaseisai. Valamiért Misakit már behozták a Railgun S 1. részében, pedig az ő megjelenése nyitja meg a történetszálat. Touma csak egy napon át üldözte Orianát az Index-ben, a fesztivál pedig 6 napos.
Így érthető, talán a legszembetűnőbb eltérés ami nem filler volt, az ahogy az Index kezdődik az elején, mikor Touma megakarja menteni Mikasát a kávézóban, az a Railgun animében teljesen más, de a mangában meg ugyan az . Most tudtam meg hogy Styl Magnus 14 éves, nem tudom elképzelni. Komoe senseit még megértem .
Ugrás a fórumra: |