Azért voltak kiakadva annyian, mert elvileg japánban és amerikában is 12es karikával volt kiadva az első rész.
Szerkesztette: Avaren - 2018.11.11. 12:38
Goblin Slayer anime/manga
Jó kis rész lett a heti is és a végéből ítélve a jövő heti is nagyon jó lesz.
Tényleg mutatkozik főhősünk szakértelme és hogy igen intelligens és megfontolt azalatt a páncél alatt. Jól felkészült a nevéhez híven. És szépen oktatja a többieket is az is milyen higgadtsággal.
Amúgy nekem ez a kardforgató hajadon nagyon gyanús. Jó hogy a látszat néha csal na de akkor is. Ő maga ha már akkora nagy hős nem tudna csinálni semmit és nem tud semmit? Na meg miért van kötés a szemén? Gondolom majd idővel mindenre fény fog derülni.
Na meg valahogy nagyon hasonlít a kis paplányhoz.
Amúgy szerintem az első rész még belefér a 12-es karikába. Bár tényleg szűkösen, mert tényleg nem mutatnak semmi olyat de egyértelműen lehet tudni mi is zajlik ott. Amúgy ennyi erővel ahol így fröccsen a vér azt már nem igen lehetne 12-es karikával leadni. Mert azért van ebben brutalitás bőven.
Ennyi erővel egy rész se férne bele a 12-es karikába még a legenyhébb 5. rész se.
Fantasztikus kis rész volt a mostani! Ez most tényleg ütős volt. Szerintem nem igen lehet benne nagy hibákat találni. Ahogy vágja reptében a goblinokat és ezt ahogy mulattatják fantasztikus.
Ahogy látom a kardforgató hajadon is érezte már a goblinok milyenek is valójában!
Főhősünk meg nem halhat meg ezt mi is tudjuk, de hogy pont ezzel kell befejezni! De csak nem sikerült azt a bajnok goblint kinyírnia. Na majd a következő részben a többivel együtt.
Egyedüli nagy bajom a rész végén volt, hogy most komolyan miért kellet bele olyan hosszan az a kanáripislogás???? Másfél perc! Rakhattak volna be mást is pl egy kicsivel több goblinvágást vagy valami mást!
Azért kellett, mert az angol verzió ellett rontva.
Eredetileg a stáblista ment volna a végén.
https://www.youtu...VWz9O4Qg3E
A pislogás művészi megfontolásból került bele. (Nem mellesleg olcsó meganimálni)
Számomra egyrészt kissé megkérdőjeleződtek Goblin Slayer képességei, és titulusa.
1. Besétált a csapdába (Volt egy ilyen a SAO első évadában is, ott Kirito társait le is mészárolták.)
2. Frontális támadás a Goblin Champion ellen. Oké, ha az nem áldozza fel az egyik kis pajtását, akkor úgymond sikerrel jár, vagy legalábbis megsebesíti. De ha Goblin Slayer annyira megszállottja a goblinoknak ás egy csomó mindent tud róluk, akkor csak feltűnhetett neki korábban, hogy azok biza a társaikat is képesek lehetnek feláldozni az ellenség legyőzése érdekében.
Azt se láttam, hogy egyáltalán megkísérli kikerülni Goblin Champion csapását.
Nem volt az olyan nagyon gyors, ráadásul egész nagy íve is volt.
Ebben részben Goblin Slayer nem sokkal tűnt jobbnak, mint egy kezdő kalandor. Persze tisztában vagyok vele, hogy ebben a világban a kalandori rangok mellé nem jár emberfeletti erő és inkább tapasztalat és taktikai tudás miatt kapják az előléptetést. De azért mégis meglepett egy kicsit, hogy az ezüst egy viszonylag magas rang.
Korábban azt gondoltam, hogy az alsó közép kategória lehet. Mivel csak goblinokra vadászik, ezért megrekedt azon a szinten.
A másik, a goblinokat mi a francért kezelik úgy, mint kezdő kalandorok avató küldetését?
A mostani epizódból simán lerí, hogy azok a kis dögök akár egy ezüst osztályú partit is simán hazavághatnak.
Feltűnt, hogy a szereplőknek nincs is nevük, csak titulusuk. Gondolom ennek is megvan az oka, de ugyanakkor felszínesnek is hat az egész és így egy egy karakter elvesztése nem is okoz akkora érzelmi sokkot.
Összességében, így hát rész után egy egész jó anime, de többen lekörözik a kategóriájában.
ui. A mostani epizódban arra számította, hogy Goblin Slayeren kívül lemészárolják az egész partit, ő meg csak azért éli túl, mert ott fekszik vérben ázva a törmelékben, és goblinok halottnak hiszik.
Köszi a választ így már valamennyire érthető. Az más kérdés hogy akkor se tetszik.
Shiro
1. Nem mentségére írom, de akkor se teljesen igaz amit írtál szerintem.
Lehet akármilyen óvatos is az ember akkor is belesétálhat egy csapdába. Emelet honnan tudhatta volna hogy ott az csapda. Sőt még ő szolt a paplánynak hogy álljon meg szóval ő vette először észre hogy csapda, és már nem tudnak elmenni. Emellett ere felkészült vitte magával a kanárit, szóval előre gondolkodott.
2.Tudja kit kell támadni, mert ha meghal a vezér a seregek elvesztik az irányítást. A végén is mikor megsérült a bajnok vele együtt vonultak vissza. Elrettentésképen. Na meg nem fárasztja le magát a kishalakkal mikor mehet egyből a nagyhalra.
Az a csapás is szerintem igen gyorsan ment szóval max csak nekünk volt lassítva. És ahogy te is írtad nincs emberfeletti erejük vagy gyorsaságuk. Nem hiszem hogy ki tudta volna olyan simán kerülni azt a támadást.
És hát messze nem kezdő. Elég higgadt végéig megőrzi nyugalmát és tud gondolkodni harc közben sérülten is. Elég sok infót gyűjt és használja is. Fel is készül amennyire csak tud. Szóval ne írd hogy nem sokkal jobb mit egy kezdő. Aki simán felkészülés tudás nélkül megy mert bízik magában. Harcnál meg képes megijedni elmenekülni.
A többi kalandor meg lenézi a goblinokat és nem tartják sokra őket mindig mennének a nagyhalra, a dicsőség kedvéért ezért nem tudják milyen veszélyesek is a Goblinok.
Nekem az a furcsa, hogy Goblin Slayer nem először kalandozik goblinok után és eddig mindent túlélt és sikeresen teljesített. Most h összeállt a banda, erősebb mint valaha, hirtelen jönnek az élet-halál harcok.
Sajnos többször rászóltak az anime alkotóira, így jócskán visszavettek a brutalitásban és még több lett a cenzúra.
Shiro
Akárhogy nézzük, ez áll közelebb a realitáshoz, mert ahogy írtad nincs emberfeletti képességük, így egy mozdulatot, ami kb fél-1 mp reakcióidőt jelent nem lehet kikerülni. Még arra sincs idő, h kigondolja az ember mit akar. Abban viszont igazad van, hogy Goblin Slayer működhetett volna csapatként is a Goblin bajnok ellen, de ezt meg is tudom érteni, hiszen eddig soloként nyomta és még neki is újdonság csapattal kalandozni. De gondolom idővel megtanulja.
Azért azt ne felejtsétek el, hogy Goblin Slayer most erősen korlátozva van. Nem használhatja a megszokott módszereit mint a tűz, víz, méreg stb, továbbá ezek a goblinok már fejlettebbek mint az átlag, komolyabb felszereléseket használnak.
Ő valóban a tapasztalatával emelkedik ki igazán a többi karakter közül, az ereje nem emberfeletti, egyedül az állóképessége és taktikai érzéke tűnik kimagaslónak. A felszerelését is többen leszólták, még a kezdő karakterek is, persze ezt is praktikusságból teszi, amit szerintem nem hangsúlyoztak kellőképpen az animében.
Én csak a három futó mangát olvasom, a light novelt nem, de az eddigiek alapján nekem ez jött le, nem feltétlenül érdemli ő meg az ezüst rangot.
A kalandorok alapvetően azért nézik le a goblinokat és hagyják meg a kezdőknek őket, mert kicsik, buták és gyengék. Elhangzott, hogy az erejük egy emberi gyerekével ér fel (igaz, az első részben rögtön ketté is törte a mágus botját az egyik...), ösztönből cselekednek, kisebb csapdákat állítanak csak fel, amíg nincs egy vezetőjük. Utána már az egész másképpen alakul, de az eddig látottak (és olvasottak) alapján egyáltalán nem is becsülik meg a kezdő kalandorok életét sem. Hiszen az óriás patkány és a goblinok is a kezdőkre vannak hárítva, pedig azért egy óriás patkány nagyobb falatnak tűnt mint egy magányos goblin.
Remélem a kihagyott történetívet az animében most futó szál után teszik be, igazán kár lenne az egészet átugrani...
A pislogáson én is néztem, hogy valaki trollkodott és megloopolta a végét?
A goblinokat okkal nézik le, mégpedig azért, mert gyengék. Azzal nincsenek sokan tisztában, hogy mennyien vannak.
Nekem az a furcsa, hogy Goblin Slayer nem először kalandozik goblinok után és eddig mindent túlélt és sikeresen teljesített. Most h összeállt a banda, erősebb mint valaha, hirtelen jönnek az élet-halál harcok.
Azért azt ne felejtsétek el, hogy Goblin Slayer most erősen korlátozva van. Nem használhatja a megszokott módszereit mint a tűz, víz, méreg stb
az eddig látottak (és olvasottak) alapján egyáltalán nem is becsülik meg a kezdő kalandorok életét sem.
Arról hogy eddig miért nem esett baja az eddigi küldetésein főhősünknek én azt gondolom, hogy ezidáig nem vállalt nagyobb ilyen volumenű küldetéseket mint eddig. Mint pl az első rész ahol simán kiirtotta azt a fészket. Vagy tényleg felégette őket ha többen voltak valahogy aztán a kevés túlélővel elbánt. Na meg tényleg nem mindegy hogy milyen fejlettek és mennyien vannak azok a goblinok is. Amúgy ha jól emlékszem nem volt róla szó hogy eddig ne lettek volna társai. Lehet hogy volt korábban 1-2 de meghaltak vagy elhagyták a főhősünket valami miatt. Pl modora viselkedése vagy azért mert unták a goblinokat és nagyobb prédát keresek maguknak.
Jogos, hogy Guild Girl próbálta őket figyelmeztetni, de egyetlen ember apró figyelmeztetése nem járt túl nagy sikerrel, meg is lett a vége, ahogy el is hangzott az első részben, ez a goblinos örök körforgás.
Korlátozva pedig ha jól emlékszem azért van, mert egyrészről nagyon kegyetlenek a módszerei, másrészről a város alatti csatorna rendszerben és romokban vannak, ha ott komolyabb kárt okoz az az egész városra kihathat, de ahogy írtad, most ennek itták meg a levét...
NA ebben a részben is volt 1-2 érdekes dolog.
NA valahogy meglepett hogy ennyit mutattak a főhősből. De így se mutatták a teljes arcát. Még mikor levette a pánélt a sisakját akkor is magán hagyta.
Az viszont tényleg meglepet hogy a kis főhős mestere egy goblin volt. Tényleg váratlan esemény. És valahogy ez a feltámasztás is érdekes. Azt hittem csak valahogy sikerül majd meggyógyítani. De így még jobb is tán.
Azt viszont tényleg jól sejtettem, hogy a kardforgató hajadon is megvolt a goblinoknak. Jó kis öltözködés már az elején. És a befejező jelenet is jó volt.
Milyen jó már hogy liszttel robbant! Nem tűz nem víz és nem méreg. Nagyon bejött ez a válasz. Igen találékony.
Bár érdekes mennek goblint ölni és ahelyett jön ez a szemes démon meg valami tükör. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Biztos valami dimenzionálós (teleportáló) kapu lesz egy másik helyre.
Ugrás a fórumra: |