Jaja, pont ezt a cikket olvastam.
De azért "katt" helyett nyugodtan írhattál volna egy mondatot is.
12
|
Ételek, étkezési szokások
Okés!
Más: akad itt bolognai rajongó? Amennyiben igen, van bárkinek is valami spéci, jól bevált receptje?
Egy ideje fontolgatom a rusztikus verzió elkészítését, de az eddigi alkotásaimhoz képest cseppet összetettebb a dolog.
Recept: http://www.nosalt...ognai-ragu
Régebben én is lapozgattam bolognai receptek közt, aztán rábukkantam egyre, ami bevált. Nem mostanában készítettem el, de mivel nagy sikert aratott akkor, hamarosan ideje lenne újra neki ugornom, ha már így eszembe juttattad. Itthon ez jött be:
- 3 evőkanál étolaj egy felmelegített lábasba
- vöröshagyma
- 10dkg sárgarépa és zeller
- darált hús (ha olcsón akarunk kijönni megelégszünk a csirkével, de mégis csak marhából az igazi)
- házi vörösbor (a rokonok remek borokat készítenek, inni is szívesen isszuk, ezért nem sajnáljuk hozzá önteni, szóval lehetőleg olyat használj, amit te is lehúznál / hagyj időt, hogy az alkohol kipárologjon belőle)
- 2,5dl paradicsom (püré/konzerv, amit szeretsz)
- kicsi fokhagyma, bors, só, szerecsendió és babérlevél
Még persze fűszerezheted, ahogy szeretnéd. Miután vízzel felöntötted és alacsony lángon rotyogtattad kb. egy órán át, öntesz hozzá még egy kis tejet (1dl), még tíz perc rotyogtatás és kész is.
Szuper!
Babérlevél és szerecsendió.. eszembe nem jutott volna.
Húsból többnyire marhát használok, de az árak miatt inkább egy fokkal lejjebb válogatok: marha sertés keverék.
Ill, mostanában hajlamos voltam megszaladni a paradicsompürével (barna cukor ide vagy oda) cseppet haza is vágta az arányokat.
Bortermelő ismerősöm nem nagyon akad. Nézek valamit!
Szombaton neki is esek, majd jelentkezem az eredménnyel.
Köszönöm!
Ugrás a fórumra: |