Arra gondolsz, hogy nem Akame lett a befutó? Bár egyértelműen ő a főhősnő a szériában.
[Naruto-Kun Projekt] Akame ga KILL! manga
Így van.
Nem utálom egyébként Akamét, szó sincs róla, csupán a tényt tartom dicséretesnek, hogy nem lett erőltetve romantikus szál közte és Tatsumi között, kizárólag azért, mert ő a főhősnő. És az ilyesmit meg kell becsülni, mert ritkaságszámba megy. Pedig az elején mintha lettek volna jelek, hogy kialakulhat valami, aztán Takahiro be mert vállalni egy meglepő irányt, és nem akarta mindenáron Akamét erőltetni, amikor már nem volt játékban. Némely romcom szerzőnek pedig ennek a fordítottjába tört bele a bicskája, lehúzva a mű színvonalát a béka seggéig.
Avaren írta:
Én az Esdeath x Tatsuminak szurkoltam bár gondolom egyedül, mert kb. lehetetlen lett volna hogy az összejöjjön.
Akame nem igazán érdeklődik a szerelem iránt úgy általánosságban, elég neki, ha barátok és bajtársak veszik körül. Egyesek szerint leszbikus is, ami szerintem orbitális túlzás.
Esdeath a filozófiája miatt volt esélytelen. Tatsumi kétszer is megtapasztalta, hogy a megváltoztatásának esélye 0. Nem fogja egy őrültbe belecsempészni.
A többiek közül Leone talán a klasszikus "nővér". Elátkozottabb ez a kategória, mint a gyerekkori barát. Ha nem a nővér típusú karakter a főszereplő, akkor kb. soha nem nyernek.
Sheele és Chelsea pedig a "Mi lett volna, ha..." kategóriát képviselik. Egy VN-ben biztos lett volna pozitív útjuk.
Ha már így felhoztad Sheelet és Chelseat: kettejük nagyon szimpatikus volt. kár hogy kiírták őket a történetből, Sheelet konkrétan megmenteni nem lehetett volna sehogy sajna, de Chelsea halála kicsit de tényleg kicsit fura volt. nem tudom hogy az e a gondom hogy egy alapból halálos csapás nem lett az, vagy az hogy figyelmetlenné vált egy profi orvgyilkos is... egy igen veszélyes ellenfél ellen.
Összességében szerintem Chelsea vidámabb volt emiatt jobban kedveltem.
Leone tényleg fura sokszor komolyan az a nővér típus, és igen Akame szeretete max baráti tud lenni, vagy a kajával kapcsolatos
Ha félretesszük, hogy Kurome egy felerősített ember volt, ami meggátolta a megölését, akkor Chelsea halálát nemes egyszerűséggel az okozta, hogy annyira le akarta nyűgözni Tatsumit, hogy feladta a saját elveit miatta, és vakmerősködni kezdett. Az érzékenység, amiről beszélt, hogy a vesztüket okozhatja, végül az ő vesztét okozta.
https://naruto-ku...Kill/31/28
https://naruto-ku..._Kill/33/7
Uhh.. Én konkrétan az imént tudtam meg,hogy az anime eltér a mangától.
Anno mikor végignéztem az animét csak az a kérdés járt a fejemben,hogy: Miért?
Ez,hogy eltér valamennyire az animétől most nagyon jól esett. Kellemes meglepetés. Mihamarabb nekilátok. Köszi az eddigi összes fejezetet!
Szerintem amugy azért tér el mert csupán ilyen promo animének szánták a mangához, mivel akkor a mangának még messze nem volt vége. Szóval valahogyan leakarták zárni, hogy kerek egész legyen aztán ez lett belőle.
Nem állítom biztosra, de a Gangan Joker magazin művei közül talán kizárólag a Kakegurui mondhatja el magáról, hogy egynél több évadot is kapott. Számos anime eredeti, alternatív lezárás született az Akame-n kívül más műveknél is, így van alapja a feltételezésnek, hogy promo animének szánták, aztán miután felkeltette az emberek figyelmét, volt még 2 évük arra, hogy megvegyék, élvezzék, és támogassák a szerzőt.
Eszembe jutottak még a Shirobako-ban elhangzottak, már ha jól emlékszem. Ott egy olyan művet kellett feldolgozniuk, amiből csak 3-4 kötet állt rendelkezésükre az anime berendelése után, és gondjuk volt a lezárással, mert a manga épp egy konfliktusnál tartott. Kitaláltak valamit, majd a nyitott befejezést választották elsőre, de aztán azzal érveltek mások, hogy "A küzdelmeik még nem értek végét/A küzdelmeik tovább folytatódnak" típusú befejezések klisések, ezért addig törték a fejüket, amíg egy kielégítő anime eredeti zárást nem értek el, ami a szerzőnek is tetszett.
A Shirobako maga egy anime arról, hogy milyen az anime iparban dolgozni. Egy stúdió hétköznapjait láthatjuk, amiben benne volt ez az adaptációs probléma. Az ottani manga szerzője ráadásul többször visszadobta nekik az anime karakterdizájnjait, mert nem tetszett neki.
De egyébként 10/10.
Bastian még csak ma olvastam amit írtál várnám "spoiler" -ben a különbségeket. Azóta elég sok hsz született,begyüjtöttem most 40 animet így nemigen fogok belekezdeni a mangaba. Csak a blech-et olvastam mangaként meg a tenjou tengebe pörgettem bele anno mert az anime félbeszakadt,meg talán a deadman wonderland-be.
Ugrás a fórumra: |