Adamleo
Zseniális teknős tanítványa
Itachi-sensei
Akkor most nagyon utálhatod az animét, mert eddig rendesen megkutyulták a dolgokat pl: Conny falujának a történetét is előrébb hozták, valamint a Christa és Ymir beszélgetését is. Erenék történetét meg konkrétan ketté vágták, az egyik felét a második a másik felét a harmadik részben mutatták. Tehát elég sok mindent máshogy csináltak!!! Ugyan ez csak egy teória, majd a hétvégén kiderül mi, hogy lesz, de azért leírnám én, hogy látom!!!
Attól, hogy valami jól működik egy 44-45 oldalas fejezetekre osztott történetben, még nem biztos, hogy egy "egy az egyben" adaptáció esetében is jól fog működni, sőt megkockáztatom, hogy roppant hülyén jönne ki itt ott a történet meg a cliffhangerek! Persze ezt lehet orvosolni, apró beszúrt történet elemekkel, amik nincsenek benne a mangában, kvázi pofátlan időhúzással, vagy unalomig ismételt visszaemlékezésekkel, vagy esetleg ha értenek hozzá akkor ügyesen újravágott jelenetekkel, ahogy szerintem ezt most is tették, annak érdekében, hogy a történet jól működjön 20 perces felosztásban is. Ráadásul mivel most több szálón fut egyszerre a cselekmény így a készítőknek sokkal nagyobb szabadság adatott meg, és a véleményem szerint éltek is vele. Tehát a lényeg, hogy annak érdekében, hogy, minden rész végére jusson valami ütős kis cliffhanger előre vitték conny jelenetét a második rész végére, valamint előre hozták a kastélyra támadó óriásokat a harmadik rész végére, és ha a feltételezésem helytálló, akkor most szombaton a rész azzal a bizonyos kihagyott 10 oldallal fog indulni, amit már több helyen láttam, hogy hiányolnak. Legalább is írói szemszögből nézve, nekem ez tűnik logikusnak, persze aztán lehet, hogy nem lesz igazam és tényleg kukázták a kastélyban lezajlott beszélgetéseket , de ez esetben igencsak csalódott lennék, lévén elég fontos dolgok is elhangzanak.
A ne olvassátok a mangát dologgal pedig lehet félreérthető voltam. Senkinek sem akarom megtiltani, hogy olvassa a mangát, csupán azt akarom mondani, hogy ha már valaki képes volt kivárni ezt a NÉGY évet, amíg megérkezett a folytatás, akkor ne legyen már olyan bolond, hogy elkezdi olvasni a mangát, mikor végre nézheti hétről hétre, és izgulhat valamint spekulálgathat esetleg a haverjaival, hogy úr isten mi fog történni ez után! Számomra ez hatalmas élmény volt annak idején középsuliban, hogy haverokkal néztük és izgultunk hétről hétre, mindenkinek megvolt a mag kis elmélete amit meg tudtunk osztani egymással, óriási élmény volt és hülye lettem volna elolvasni a mangát, hogy megfosszam magam ettől. Persze aztán az anime véget ért az évek meg teltek, én meg nem bírtam kivárni, és elolvastam a mangát, amit most kicsit sajnálok, de nem mondanám, hogy megbántam, mert valahogy elképzelhetetlennek tarom, hogy még éveket keljen várnom a 85. fejezet végén történtekig! Ezért azt mondom nyugodtan olvassátok a mangát, ne kockáztasson senki, hogy valaki elspoilerezze ezt neki, mert ez olyan dolog amit meg kell tapasztalni. Át kell élni a felismerést!!!! Tényleg csak annyit mondok, hogy várjátok meg vele a második éved végét, ne vegyétek el magatoktól az élményt, mert végre van anime, és ez az anime kegyetlen jó, és szerintem igenis érdemesebb meganimálva nézni, ha már egyszer aktuális, és itt van, és fogyasztható!!! (Ez azokra is igaz akik most pótolták az egész sorozatot)