Legjobb vizuális effektek: A dzsungel könyve ??? WTF Ezek nem látták a Doctor Stranget ? Szerintem az érdemelte volna Vagy a Rouge One, Teljesen simán.
Legjobb smink: Öngyilkos osztag Ezt nem akarom kommentálni Shame
Filmek & sorozatok
Mondod ezt úgy, hogy tuti nem láttad a Dzsungel könyvét, igaz? Nem mintha én láttam volna, persze, de ez volt a kategória nagy esélyese, az egész film erre épül, alig van benne valami, ami valós, és állítólag tényleg jól néz ki.
Persze a Doctor Strange is állat volt ebből a szempontból, meg a Rouge One sem rossz, de mivel nem láttam a Dzsungel könyvét, én nem tudok nekiállni panaszkodni
Hát elég szarul fog kinézni majd egy plakáton/DVD-n, hogy "Oscar-díjas", az biztos, de ha valamiben, akkor a sminkben jó volt. A Star Trek volt talán ott esélyesebb, de nem láttam, szóval itt sem én leszek az, aki igazságot hoz.
Összességében amúgy a show tök jó volt, Kimmel laza volt (még a blama után is) és kifejezetten vicces (amit Matt Damonnal lenyomnak, az hihetetlen ). Igyekeztek elosztani a díjakat, a Moonlight 3-at is nyert, a Manchester by the sea is 2-t a La La Land 6-ja mellett. De az Érkezés is kapott egyet, ennek nagyon örültem, a Fegyvertelen katona meg kettőt is, úgyhogy nem panaszkodhat senki.
A négy színész kategória papírforma lett, nagyon örülök, hogy Chazelle megnyerte a rendezésért. Az adaptált forgatókönyvet egyértelmű volt, hogy a Moonlight fogja haza vinni (de legalábbis nagyon valószínű), meg is érdemli, bár egy Arrivalt szívesen láttam volna, de ez van. A Manchester by the sea elvitte a forgatókönyvet, szóval kapott a két másik esélyes is komoly kategóriát is, ennyi elég is lett volna, sajnálom, hogy a Moonlight még a legjobb filmért járó szobrot is hazavihette, ha elolvassátok a kisregényemet, akkor egyértelmű, hogy miért. De legfőképpen azért, mert meg vagyok győződve róla, hogy a La La Land volt az év legemlékezetesebb, legkiemelkedőbb filmje, ami még sokáig a köztudatban marad, a személyes véleményemről nem is beszélve.
Nem lepett meg, hogy a legjobb idegennyelvű filmet odaadták az iráni csávónak, megfricskálva ezzel is egy kicsit Trumpot.
A jelmezért elvitte a Fantastic Beast and where to find them, és ennek is kifejezetten örültem.
A két zenei díjat vitte a La La Land, nagyon dühös lettem volna, ha nem, ez annyira egyértelmű volt.
És persze megint van egy magyar Oscar-díjas ) Azért ez nagyon nem semmi. Tegnap láttam is a dunán, nagyon aranyos, jól összerakott és eljátszott, mondanivalóval rendelkező kisfilm, bár az a mondanivaló... hm, hát, eléggé vitatható. De örülök neki nagyon
Konkrétan egyetlen jelölt és díjazott filmet láttam csak, így nincs különösebb véleményem a díjazottakról. A Rouge One-hoz annyit szeretnék hozzá tenni, hogy gyönyörű környezetet építettek fel . https://www.youtu...zIZMJ_tSWk
Nyilván megéri az országnak egy kisfilm díjáért a legnagyobb filmakadémiát megvesztegetni Azért nem kell mindenbe mindent belelátni. Olyan nehéz elhinni, hogy esetleg jók vagyunk néha? )
BTW, a gála előtt megnéztem a Mephistót, zseniális film, talán a második harmadában van egy 20 perc, ami a karakter szempontjából nem olyan fontos és leül a sztori, ezért kicsit túl hosszúnak érződik, de ettől eltekintve hihetetlenül beszippantott az első perctől, a főszereplő meg...egyszerűen parádézott, ilyen komplex és átütő játékot nem is tudom, hogy mikor láttam utoljára.
Szóval maximum újra megtanulunk filmet csinálni
Nem megtanulunk filmet csinálni, hanem újra megtanulunk filmet csinálni. Hiszen a magyar filmek régen is jók voltak, még ha Oscart nem os kaptak. Csak aztán jött egy olyan sötét korszaka a magyar filmgyártásnak, amit sajnos a mai napig nem nőtt ki, de legalább már vannak értelmes próbálkozások. Legjobban a japán filmgyártáshoz tudnám hasonlítani a magyart, mert az ottani filmek fénykora is a 40-80-as évekre tehető. Viszont amíg nálunk a rossz filmek a szar rendezőknek és a színészeknek köszönhetők, japánban még egy lapáttal rátesz erre az elborult elméjük. Filmtörténeti elmélkedés vége.
Megnéztem az X-men: Apokalipszist. Mi baja van mindenkinek ezzel a filmmel? Egy király történet, kicsit mitikus köntösbe bújtatva, jó akciójelenetek jól eljátszva, szép látványban, egy egyszerű, klisés de (szerintem) mégis szép és nem giccsesen túltolt üzenetettel. Eddig még semmi extra, de sok karakter a helyére került, jó volt őket újra látni, a korábbi filmek szálait egybefutni, kis utalásokat a korábbi, ill. későbbi történésekre (Logan jelenete, vagy Storm behozatala), régebbi karakterek újratalálkozása, ezek mind nagyon feldobták a filmélményt. De tényleg nagyon.
Ráadásul a zene és a színészek (főleg Fassbender és Mcavoy persze, de pl. Sophie Turner is, Evan Peters végig halál laza volt, Scott karaktere meg konkrétan először volt szerethető) is baromi jók voltak.
Tényleg nem értem miért. Apokalipszis miatt? Nekem kifejezetten üdítő volt látni Magneto sorozatos szenvedése, ill. az emberek elleni idióta harcok után egy síkegyszerű de mégis érthető főgonoszt. Akinek amúgy baromi jó ereje volt, szerintem, és talán az is először volt átérezhető, hogy miért árulják el és állnak el tőle, ami végül a vesztét okozta.
Nekem talán a kedvenc X-men filmem volt eddig (mondjuk nem volt nagy elvárásom, eddig igazán csak az Eljövendő múlt napjai tetszett). Nem vállalta túl magát, csak egy egyszerű szuperhősfilm volt, és annak tökéletes.
Mondom ezt úgy, hogy én elég kritikus vagyok a szuperhősfilmekkel kapcsolatban, de nekem tényleg nagyon bejött-átjött.
Ugrás a fórumra: |