Ha még nem láttam egy részt sem, alig-alig tudok belőle valamit, de tervezem az elkövetkező 1-2 évben megnézni az egész sorozatot, akkor ez most nekem spoileres, igaz? Mármint, hogy elrontaná az élményt, nem?
Filmek & sorozatok
Hát mivel jó pár éves a sorozat, nem igazán próbáltam spoiler mentesen írni a dolgokat, így lehet benne pár dolog, de amúgy nem sok. Szóval... saját felelősségedre olvasd el. Ha 1-2 éven belül nézed csak meg, akkor simán elolvashatod, nem fogsz rá emlékezni így, ilyen töményen. Főleg, hogy akkor ki-mi-hol? Szóval szerintem simán olvasd el.
Ennyit írtam és csak úgy oda veszik, és jön a következő oldal. T_T
Most egy régi nagy kedvencemet fogom elővenni, a 2020: A Tűz Birodalma c. filmet.
Először is, a mozi hatalmasat bukott, mind a kritikusok, mind a pénztárgépek előtt. Ennek ellenére nekem máig nagy kedvencem és ki is fogok térni a miértekre.
A film a történet fonalát 2002-ben veszi fel, amikor a főszereplő, Quinn, talál egy barlangot egy valamilyen építkezésen, abban pedig egy ősi szörny, egy sárkány lakozik. Vágóképek, "Previously, of the Reign of Fire", majd hirtelen 2020-ban találjuk magunkat, egy romos várban, amit Christian Bale próbál megvédeni. Az emberiség nagy része kihalt, a föld kiégett pusztaság lett. Akit és/vagy amit nem irtottak ki a sárlányok, azt a saját gyermekünk, a nukleáris tűz, és az öccse, a nukleáris tél ölte meg. Az emberek szánalmas barlanglakók módjára tengetik a mindennapjaikat, próbálnak életben maradni ezen a kietlen pusztaságon, ráadásul skóciában, ahol meg aztán tényleg semmi sem nő. Sem férfi.
Maga az alap sztori szerintem kibaszott jó. Egy olyan világ, ahol a sárkányok, akik kiirtották a dinoszauruszokat, majd a jégkorszak urává lettek, majd álomba vonultak, és fölébredésük után legyalulták az egész bolygót, szerintem rohadt jó alapanyag. Ráadásul, a sárkányokat formáló CGI is nagyon jó minőségű, és btw nagyban hasonlítanak a Trónok harca sárkányaira.
A film képi világa igazából szinte teljesen steril. Egy szín ural mindent, a szürke, és annak 50 árnyalata (bocsika). De valahogy az egységes pusztaság mégis nagyon jól lett megcsinálva.
Aódik a kérdés, hogy ha minden ennyire jó a filmben, akkor vajon miért bukott ekkorát? Hát azért, mert a sok remek alapanyag ellenére, a sok AA színész ( Christian Bale, Matthew McConaughey, Gerard Butler) ellenére olyan szinten sikerül elbaszniuk a filmet, hogy az tényleg díjat érdemel.
Először is, kevés benne a csatajelenet. Oké, hogy 20 évvel a totális kihalásunk után járunk, ésigazából nincs kinek csatáznia a sárkányokkal (emiatt a mai napig várok egy előzmény filmet), de ami csaták vannak benne, azok is rendkívül buták, és rövidek. Ezenkívül a film tele van logikai buktatókkal, amik után már tényleg felmerüla kérdés, hogy "miééééééért???"
Itt az egyik:
https://www.reddi...r_eros_is/
Még nincs duma nélküli verzió belőle de itt vannak az Eros hangjai remélem lesz belőle normális mix, nem a sorozatból kivágottverzió nekem ez a zene kell Ez a mi himnuszunk beltalowda sa-sa ke ?
Nem tudom ki látta a Star Wars Zsivány egyest és mi a véleménye, de azért írhatna valaki 1-2 szót róla. gondolom már biztos volt róla szó, de nem igazán akarom nagyon keresni, szóval kinek mi a véleménye, hogy mennyire érdemes megnézni.
Én így is úgy is megnézem mert szeretem a Star Warst de azért kérdem más véleményét is.
Csak kár hogy rossz minőségben van még fent.
Nekem nagyon tetszett a Star Wars Rogue One. Hangulatos volt, vicces volt (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: és tudjuk, hogy mindenki meghal benne (mert a IV. részben elmondják)) így képes volt egyszer beszipppantani. A VII. rész kicsit csalódást volt, ez meg ahhoz képest plusz az I.-II.-III.-hoz képest is sokkal jobb volt. Darth Vader végre megint kis gonosz és félelmetes. Plusz ez a film a IV. előtt pár nappal-órával történik, így rohadt jól össze van kapcsolva és az embernek kedve lenne azonnal folytatni a New Hope-pal.
Szigorúan angolul nézd meg! Remélem eszedbe sem jutott magyarul nézni.
Köszi a jó tippeket!
Már csak az a bajom, hozzákezdtem (szigorúan magyarul, mert nem tudok angolul) de be is fejeztek kb 10 per múlva mert csak pocsék minőségben találtam fenn a neten. Szóval még várok míg fel nem kerül jobb minőségben.
Amúgy jó tudni róla 1-2 dolgot mert tényleg semmit nem tudok tudtam róla mikor hozzáfogtam. Sem kiről miről szól, sem hogy mikor. De azért köszi az infót. Majd megnézem.
Tolowda coyo, a legújabb részt láttad már? Amikor a Nauvoo elhagyta a Tychot, valami kibaszottul jól nézett ki que si? Főleg amikor a vontató robotok lekapcsolódtak a hajóról. Na ezért tért vissza a hitem a SyFy-ba, mert látszik, hogy a szűkös büdzsé ellenére mindent megtettek, hogy jól nézzen ki a sorozat.
Ja, egy kicsit utána olvastam a neten ennek az "Epstein-hajtóműnek". Sasa ke, hogy a fénysebesség 5 százalékára tudja gyorsítani a hajókat, teljes égetéssel, 11,5 G terhelés mellett? A mai hajtóművek maximum 120.000 Km/h órára tudják felgyorsítani azokat a szondákat, amiket a mélyűrbe szánnak, de ehhez még a bolygók gravitációs dobása is hozzá tartozik. Nem lenne rossz alig 1 nap alatt eljutni a Marsra, és vissza. A csillagközi utazásra persze teljesen alkalmatlan, de a naprendszeren belülre tökéletes lenne. Ráadásul a NASA is évek óta fejleszti a saját fúziós hajtóművét, de még rohadt soká lesznek kész vele.
goku5 írta: (szigorúan magyarul, mert nem tudok angolul)
Gabesz írta:
Csak szerintem van túltolva ez a fene nagy angol?
Ugrás a fórumra: |