Kiolvastam a Nemesist.
Hát, elég nagy kibaszás a Clarissa fanokkal, hogy nem derült ki, végül beveszik e a csapatba...
Ami a könyvet illeti, nekem tetszett. Voltak hibái, néha pofátlanul húzták az időt, nem volt annyira jó, mint az előzők. De unalmasnak vagy rossznak nem nevezném azért. Ami baj volt, az egyfelől a szappanoperás húzások Naoim történetében, az állandó és visszatérő "jajj de öregek vagyunk" utalgatások, valamint nekem ez az összeesküvés a Szabad Hadiflotta létrehozására, hát nekem kicsit hiteltelen volt, hogy ezt így tényleg meg lehetett csinálni. Az első két kötet is konteó témájú volt, de az még belefért az elhihető kategóriába, ez nekem már kilógott belőle. De azért így is tetszett, csak annyira reméltem és hittem, hogy valaki Filipet fejbelövi egy railgun-nal a végén. Most meg még a kövi részben is mehet tovább ez a nyomiság.
Amos története nagyon jó volt, kicsit sajnáltam, hogy csak ennyi kaptunk a posztapokaliptikus Földből, ezt lehetett volna kicsit bővebbre venni. De így is a legjobb sztori volt, Amost mindig is bírtam, Clarissát meg ugye szintén. Alexé se volt rossz, Bobbie is sokat dobott egy egy unalmasabb epizódon. Holdennél inkább csalódott vagyok, a története nem lett volna rossz, ha kicsit többet tudunk meg az idegen fenyegetésről. De sajnos az idegenek nagyon háttérbe szorultak ebben a részben. Naomi története meg, hát ez azért gyengébb lett, sok volt benne a felesleges dráma, meg nyafogás. De a végén, amikor azon a hajón volt, az már izgalmas volt.
Az utolsó fejezet azért kicsit kárpótolt a hiányzó ufózásért. Amikor egy egész Donnager osztályú hajót elnyelt valami idegen cucc, hát az nem volt semmi. Vagy ha jól értettem talán egy egész flottát is, ami kísérte. De vajon az a gonosz faszi, a kapitány, idegen lényeket látott, vagy csak azoknak valami eszközét? Durva lesz ez még nagyon azt hiszem. Csak könyörgöm a következő rész ne arról szóljon, hogy megint valami gonosz katonai vezetők meg tudósok meg vállalatok baszakodnak a protomolekulával. Mert ebből már láttunk eleget. Csak a végén azért voltak rá utalások, hogy megint ez lesz.