Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
Újfent egy 3 fejezetes részt kaptunk. De még milyet! *.*
Shinobu jelenete Zenitsuval anime eredeti volt, de voltaképpen beilleszthető a látatlanban megtörtént események közé. Többször említettem már, hogy az anime kerüli a narrációt, amit kreatívan kihasználtak Shinobu szavaival. A mangában narráció formájában fordul elő az "életed lepereg a szemed előtt" rész, mégpedig akkor, amikor Tanjiroura rázáródni készül a Felaprító Fonálbörtön. Mondhatni megalapozták a visszaemlékezést, de már Zenitsu és Inosuke harcánál is fel-feltörtek az emlékek az adott karaktereknél.
A Tizedik Stílusnál is kikerülték a narrációt. Az animében Rui beszélt arról, hogy minden egyes forgással növekszik a technika ereje, nem pedig egy ismeretlen mesélő. Ez is egy remek megoldás volt.
Végül a lényeg: Először is, nem, nem ugrott Tanjirou hatalmas szinteket előre. Gondoljátok végig. Kyougai a Tizenkét Démonhold egy volt tagjának számított, és fénykorában is csak az utolsó pozíciót töltötte be. Tanjirou sérülten, egymaga győzte le. Rui az Ötös Fogyó Hold, azaz a 11. legerősebb. Mit ért el Tanjirou ellene? Kellett a Tizedik Stílus ahhoz, hogy az átlagos fonalait átvágja. Kellett a Tűzisten-kagura ahhoz, hogy a legerősebb fonalait átvágja. És még a Tűzisten-kagurával sem jutott el odáig, hogy egymaga a fejét vehesse Ruinak. A kulcsszó az egymaga...
Nezuko bizony rengeteg elismerést érdemel. Megmentette Tanjirout az átlagos fonalaktól, elégette előle a legerősebb fonalakat az útból, és a lényeg: A vére ráfolyt Tanjirou pengéjére. Ez megint egy narrációs rész volt a mangában. Tanjirou pengéje lendületet kapott attól, hogy Nezuko használta a Lobbanó Vért. Ezzel sikerült Rui fejét venni, nem Tanjirou csikarta ki a győzelmet önerőből. A Mocsárdémon egyébként a 7. részben megjegyezte, hogy Nezuko felettébb erős, pedig még nem tudja használni a Különös Képességet. Most már tudja...
Ez pedig a Tűzisten-kagura alatt szóló nóta. :"]
https://www.youtu...D4YKAGOLQc
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)